Arkadaşlar bir süredir sizi takipteyim ,izmir karşıyaka da yaşıyorum benim ilk motor deneyimim olacak , A2 ehliyetimi yeni aldım. Bir süredir başlangıç olarak kullanabileceğim nispeten daha uygun fiyatlı bir motor bakıyorum tabi bu arayışlar beni Hyosung ,Bu moto Calibre , Yuki Spitzer , Daelim ve Megelli ye yönlendirdi sonuçta bu makineleri kredi kartına 12-18 taksitle alabiliyorsunuz. Öncelikle makineler arasında sadece Hyosung - Megelli ve Daelim i görme fırsatım oldu . Daelim gerçektende kalite olarak çok kötü göründü bana ve direkt eledim. ancak dediğim gibi ben sadece görünüş ile ilgili yorum yapabilirim . Hyosung fiyat olarak maalsef sınıf üstü kalıyor yani 12.000 tl yi vereceğime 16,000 tl ye gider 600 lük alırım gibi düşünüyorum.2. el Hyo larda fiyatlar gerçekten garip düzeyde sonuçta bu aletin satın alındığı rakm belli sen bayiden "0" al kontağı çevir zaten fiyat %20-30 düşer bu satın alınan herşey için geçerlidir birde peşin para istendiği için 2.el rakamları çok yüksek gibi geldi !! Benim Boyum 1,88 - kilom 96 diğerleri biraz kçük kalıyor ama çok sorun olmaz diye umud ediyorum.
Sonuçta geriye Yuki spitzer ve Megelli kaldı .. Öncelikle yuki fiyat olarak 1,800 tl daha ucuz ,o da yeni bir marka ancak arkasında YUKı gibi bir üretici olduğundan korkulmaz gibi geliyor,forumlarda da ciddi bir probleminin olduğu görülmüyor .
Gelelim Megelli ye , Öncelikle Ben Çiğli de Motorcu Ejder de görme fırsatım oldu kırmızı ve beyaz olarak 2 rengi de mevcut . Ancak arkadaşlar binmemize izin vermediler motor kirlenir çizilir vs. :S

ben bunu anlamadım sonuçta domates almıyoruz binmeden nasıl karar vereceğiz !!!!!!! Ebat olarak Hyo ile tabiki kıyas olmaz ama Hyo larda bence fazla büyük ve kullanım sırasında gidon aralığı dar gibi geldi. Herneyse Megelli nin görünümü on numara ! ancak öndeki grenaj arkası boşluk sizinde dediğiniz gibi çok fazla ve kablolar falan çok göze rahatsızlık veriyor , Aksamların birleşim yerleri felan biraz açık sanki hızlı bir rüzgarda kalkacakmış hissi verdi bana.
Sonuç olarak Yuki ve Megelli arasındayım , görünümü ile megelli , fiyatı ve daha az sorunlu oluşu ile YUki spitzer arasında kaldım.
Son olarak size sormak istediğim Megelli de oluşan bu problemler genel olarak Göstergeden kaynaklı gibi anladım , gösterge değişince bunlar halloluyor mu ??
Yuki ile ilgili daha farklı bilgisi olan var mı ?
Karşıyaka da görebileceğim motoru olan var mı ?
Motor almak için Mevsimsel olarak geç mi kaldım ??
Megelli ölçüleri bana küçük kalır mı ?
Kullanmaya başlamadan önce Alaybey de Şebnem Hoca dan ileri sürüş dersleri almayı planlıyorum , hoca ile çalışan oldu mu faydası var mı ?
Valla ahiret soruları gibi oldu ama bilginizden faydalanmayı çok isterim.
saygılar &Selamlar