Motosiklet için yaş sınırı 16

http://gundem.milliyet.com.tr/karayollari-trafik-yonetmeligi-nde/gundem/detay/1754751/default.htm

Böyle bir düzenleme gelmiş.Yalnız burda motosiklet kullananlar için verilecek M,A1,B1 17 den 16 ya indirildi diyor.ama motosiklet ehliyeti A2.16 yaşını dolduran ehliyet alabiliyor mu?

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zaten ortalık ehliyetsiz çoluk çocuk kaynıyor bide bu veledlerlemi uğraşacağız sonra yok çocuk motor kazasında öldü buyur....

zaten ortalık ehliyetsiz çoluk çocuk kaynıyor bide bu veledlerlemi uğraşacağız sonra yok çocuk motor kazasında öldü buyur....

Bence gayet iyi.motosiklet sevdası genellikle 12-16 yaşında başlıyor.alıyorlar altına motoru kullanmayı bilmeyip kaza yapıyorlar.şimdi en azından kullanmayı öğrenecekler.

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim çevremde de aynı 16 yaşında başlıyor 18ine girmeden bitiyor ....:farao:

Motosikleti
Fazer8 abs
yakında görürüz 16 yaşındayım 600 mü? 1000 mi? diye konu açanları.

Bence motor binmek yaşla değilde ilk önce otomobil kullanıp en az otomobilde 5 yıl tecrubeden sonra motosiklete izin verilmelidir çünkü acemi arkadaş hiç olmazsa motosiklete göre daha güvenli olan 4 teker araç ile trafik kurallalarını öğrenip trafik tecrubesini artırmalı sonra motosiklet kullanmalıdır o zaman daha sağlıklı motosiklet kullanır diye düşünüyorum.

Düzenlemeyi düzgün okuyun A1 ehliyet alıcaksın 50cc'e kadar motor sürebileceksin. A2 almak için en az iki yıl A1 ehliyetine sahip olman gerekiyor.

Biri bu konuya açıklık getirsin 16 yaşını dolduran motosiklet kullanabiliyor mu?yoksa 16 yaşını bitiren a1 alıp 2 sene sonra mı a2 alıyor?

Biri bu konuya açıklık getirsin 16 yaşını dolduran motosiklet kullanabiliyor mu?yoksa 16 yaşını bitiren a1 alıp 2 sene sonra mı a2 alıyor?

Deneyim şartı

Ehliyetlerini bir üst sınıfa dönüştürecek kişilere deneyim kriteri getirildi. A sınıfı ehliyet alacakların ez az iki yıllık M, A1 ve A2, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgesi alacakların ise iki yıllık B ya da BE sınıfı ehliyetleri olacak. D ve DE sınıfı ehliyet almak isteyenler en az 24 yaşında olacak.

ooof of. 16 yaş daha hiçbirşeyin farkında olunmadığı yaş. iyi mi olur kötü mü olur acaba.

hayırlısı olsun

Deneyim şartı

Ehliyetlerini bir üst sınıfa dönüştürecek kişilere deneyim kriteri getirildi. A sınıfı ehliyet alacakların ez az iki yıllık M, A1 ve A2, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgesi alacakların ise iki yıllık B ya da BE sınıfı ehliyetleri olacak. D ve DE sınıfı ehliyet almak isteyenler en az 24 yaşında olacak.
A sınıfı ehliyet ne oluyor.A2 alan tüm motorları sürebiliyordu.A sınıfı yeni mi çıktı

A1 < A2 < A olucak heralde A2 ye belli bir CC sınırlaması gelmiştir çıkar yakında.

doğru okuyun haberi:)
Motorlu bisiklet ve motosiklet kullananlara verilecek M, A1 ve B1 sınıfı sürücü belgeleri için aranan yaş şartı 17'den 16'ya çekildi.
Deneyim şartı
Ehliyetlerini bir üst sınıfa dönüştürecek kişilere deneyim kriteri getirildi. A sınıfı ehliyet alacakların ez az iki yıllık M, A1 ve A2 sınıfı ehliyetleri olacak.

anladığım kadarıyla a2 almak için a1 falan alıp 2 sene kullanmak gerekiyor. 16 yaşında 600lük kullanma durumu yok yani:mrgreen:

sanki bu yasa çıkmazsa 16 yaşındaki kimse motosiklet kullanmayacak ya da şimdiye kadar yaşı tutmayan kimse kullanmıyordu gibi düşünüyorsunuz. ağaç yaşken eğilir işte bırakın ehliyetini eğitimini alsın öyle binsin yoksa nasıl olsa binmek istedikten sonra ehliyetsiz binecek ona . en azından böylece A sınıfı ehliyetin alt sınıflara ayrılıp CC sınırlaması getirilmesi ile 18 ine gelen löp diye 600cc lik bir ss'a oturmayacak.

Merhaba abilerim ben biraz alındım benim yaşım 16.5 16 yaşındaki bebeler demissiniz hiçbirseyin farkında olunmadığı yaş demissiniz ben kaskın montun pantolonun eldivenin önemini biliyorum ben 1 senedir elektirikli motor kullanıyorum 1 kere kaskımı çıkarmadım 55 KM/H görüyor 10 KM/H ilede gitse kask takarım ne fark eder yani burda bilinçli kullanıclara biraz hakaret etmissinz

sapla saman karışır burda ara sıra:) genelleme yapmış arkadaşlar 18 yaşında "yeni ehliyet aldım hayabusa ile başlasam olurmu" tarzı başlıklar sıkça görünce :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar