@ferdinandd; gelelim sana.
Şimdi teker teker sökül bakalım, 125'lik commuterden sonra cbr250 nasıl bir his verdi?
Hızlanma, gaza tepki, ivmelenme (hepsi aynı şey mi oldu

), duruşu vs. vs. nasıl?
250'lik bir motor bana yeter moduna soktu mu mesela seni?
Zapdetmesi kolay mı?
Ben kimle konuştuysam, 125'likten sonra 250'lik birkaç hafta sonra yine aynısı gibi gelir, direkt büyük cc'ye geç dediler.:silent:
Senden motorun performansını (cb ile de kıyaslayarak) şimdi ve bundan birkaç ay sonra da değerlendirmeni rica edeceğim.
Kışın da kullanacak mısın motoru?
Hahayyt bee girişe bak :mrgreen: Dur sorduğun sırada tek tek gideyim harbiden

Kaynatmadan gezi de bomba olmuş :thumleft:
Önce unutmayayım diye en büyük farkı söyliyeyim "
TRAFİKTE FARKEDİLİRLİK"
( Araçların nerdeyse hepsi yol veriyor. Bunu milletimden utanarak söylüyorum CB' nin nesi eksikti ???

r: )
_ Şimdi reverse 125cc commuterden sonra bikere hemen hemen herşeyi X2 ye katlıyorsun, durumu böyle düşünebiliriz.
_ İvmelenme sanki X2 dende fazla gibi CB' ye oranlarsak ! ( sonuçta ekonomi amaçlı A-B noktası motosikleti değil :silent: )
_ Durma mesafe olarak CB ile aynı gibi geliyor bana fakat fark dururkenki güvende ortaya çıkıyor, çok dengeli duruşu var
( sanırım ön amortisörlerin sert ve kısa olmasından yığılma olmuyor, tekerlekler yere nispeten geniş basıyor ve çift disk Nissin kaliperler falan... Durma güven verici diyeyim sen anla

)
_ 250cc yeter modu şöyle, benim zaten aradığım çok bişey yoktu aslında, uzun yol ve yüklü iken dik yokuşlarda biraz daha ben varım desin istiyordum CB' yi ( hiç alanı değil ama istiyordum işte

)
Şimdi bunda o sorun ortadan kalktı, yokuşta CB vites düşür mesajı veriyordu, gazı açıyordum, vites düşürseneeee diye bağırıyordu

Bu da tam tersi, gazı açsana diye bağırıyor

O konuda tatmin oldum.
Uzun yolda da öyle, CB ile hız limitlerinde girerdim mesela sola, sellektörde sağa atarken kendimi çok tehlike yaşardım, bunda sol şeritten pek çıkmıyorum, sellektör falan sıkıştırıldığımda biraz daha gaz açıyorum olay çözülüyor.
He ben böyle kullanan biride değilim biliyorsun zaten, CB' de aradığım şey bunların başıma geldiğinde olabilirliğini bilmekti

Yani fıstık gibi işini yapan yavrudan 40 yılın başı biraz fazla bişey beklemek diyebiliriz, sorun bendim yani :mrgreen:
Yeter moduna sokmak diilde sanki şöyle bişey, mesela CB "ben bu sınıfın söz sahibiyim, atla şehir içinde coşş" gibiydi ya, CBR250 "dur baba ben seni öyle bir hazırliycam ki yukarı, birazcık sabret" modunda.
Yani kendi bile kabullenmiş son motosiklet olamiycağını

Ayyynen bu his hatta :mrgreen: Şunu diyebilirim, 500-600 geçilirmi CB den sonra, bi şekilde geçilebilir :silent:
Ama CB, işi gereği 600 lüğe hazırlamıyor kullanıcısını,
bence bu çok önemli !!!
_ CBR zaptedmesi kolay, aldığım gibi 300mt sonra köprüye girdim :mrgreen: Gidonda herşey yerli yerinde zaten hiç sorun yok, oturma pozisyonu CB kadar rahat kesinlikle değil, ama yatmıyorsunda yani, uzun yola gidilebilir.
Ş içi kıvraklığı falan pek sorun değil ama CB yi arattığı noktalar oluyor. Bikere sabit kafa bi motosiklet, sen dönüyorsun durmuş trafikte, kafa aynalar falan sağa sola çarpıyor dönmediğinden :mrgreen:
Başta lastiğin döndüğünü görmemek çok tedirgin etti ama alışılıyor. Yinede sabit kafa bir motosiklet istemem ilerde

( Bunuda olurda alışıp unutursam diye not ettim bi köşeye :mrgreen: )
_250cc nin aynısı gibi gelme hissi bi süre sonra olabilir, bence bu her yükselmede olur zaten ama ben ikisini kıyaslayamıyorum bile, CB keşke hep dursaydı bende, CBR da bana öğreteceğini öğretip bi yukarı taşısaydı beni
CB şehiriçi konforu olarak, tek kişi kullanımda 10 üzerinden 10 du abi şimdi

Çift kişidede çok dik yokuşlardan puan kırardım sadece
_ Kışın kullanmayı kesinlikle düşünüyorum, geçen kışın sonlarına geldi amatör yollarla kışlık ekipmanı geçiştiremeyeceğimi anlamak ve edinmiştim zaten, sonra soğuk falan demeden kullanmıştım sürekli

Bu sene daha da bi hazırım :mrgreen:
Özetle keşke almasaydım demiyorum, gözü yukarı dikmek için benim karakterime uygun bi davranış araya 250cc sokmam
Diğer türlü hep bi tedirginlik, eziklik (kendini eksik hissetme...) en korktuğumda "ben olmuşum abi" hissi yaşayabilirdim çok çok eminim
Üst cc leri düşündükçe, "zaten sürat sevmiyorum, heryere 2. viteste mi gidicem:silent:" düşüncesi de bi yandan hala var içimde :mrgreen: O gün gelince canım çeker heralde, şuan aklıma bile getirtmiyor CBR250
İlkokulda özet çıkarmaktan kaçarsam anca bukadar kısa olabiliyor abi malesef