biryere sordum o ölçülerdede lastik yokmuş türkiyede hiç irc haricinde. ne kadar doğru yalan bilinmez ama gözümle gördüm bugün bütün gün ya. Almıcam İRC son lastikde kalsa dünyada

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
Tsubusa almış takmış ve dediklerininde doğru oldugu kesin denemeden bilemem ama teknik olarak doğru. orjinal egzozu vasat ve sorunlu titremenin ve gereksiz zırıltı sesinin büyük kızmı ondan geliyo diye sanıyorum. Altındaki tahliye deliğinden kaçırdıgı hava gücü mutlaka etkiler bence de
motosikleti aldıgım ilk günden beri aynı şeyi diyordum
bu egzoz yaramaz. yaramadı da. 100 km gittik durduk motorun soguması 2 saat sürdü. cıldırttı, son 10 km de şişme yaptı sıcaktan dolayı.
ivmelenmesini etkiliyor dedim, önceki sayfalarda yazdım hep.
zorunlu olarak gidip egzoz aldım.
benim için egzozdan öncesi ve sonrası var.
egzoz aldıktan sonra son hız değişti. motorun gidişatı değişti daha da serileşti. titreşim olayı ise motorun sıkılmasından dolayı bir zırıltı ve titreşim yaratıyor bu egzoz.
yakıtta cok az farketti 2.6 litre civarında uzun yolda yaktım. (hertürlü işkenceye ragmen)
ses olayına gelince de, 6-7 bin devirden sonra ben geliyorum diyor.
ses tok ve dikkat cekici. bakan bir daha bakıyor. kimisi kawasaki sanıyor. kimisi de 600lük naked geliyor diyor.
lastik olayına gelince, ufak bir pazar araştırmam soruşturmam benimde oldu. yeni kasadaki lastik ebatları 17 teker lastik malesef irc ve michelinden başka bişi yok.
irc aşırı dandik. michelin ise aşırı derecede pahalı.
sonuç olarak egzozla 2 kişi yan cantalar + 20 kg yük ile kontagı cevirip 150 km durmadan gittim. hızımda 90 100 civarından hiç aşagıya düşmedim.
motosiklette eskisi gibi bayılma şişme hızda düşme görmedim..
bu beni cok mutlu etti.
araştırma olayına gelince de avcrom egzoz yapan halil abiyle de durumu paylaşmıştım. aynı şekilde orjinal egzozun sıkıntılı oldugunu ve motoru sıktıgını titrettiğini söylemişti.
bu arada egzoz satmak için yapılan bir yorum olduguna asla inanmıyorum. halil abi öyle bir insan değil.
para onun için arka planda kalan birşey.
sonuç olarak yeni kasa alan arkadaşlara hayırlı olsun. egzoz değiştirmelerini yararlı buluyorum
tiger tri oval 700 780 800 modellerinin ses olarak hepsi aynı sadece görünüşleri farklı..