Bu videoalrdaki gibi fren yapan adam gitip araba kullansın zaten. Çok uğraşmasın. Amatör arkadaşlar böyle şeyler paylaşınca çok üzülüyorum. Abs konusu çok tartışmalı, ilk motorda olmaması gerektiğini düşünüyorum sadece. Fren yapmayı şimdi öğrenmezseniz asla öğrenemezsiniz.
Tehlike anında çok az kişi kusursuz fren yapabilir. Çoğunluk zemin ve trafik durumuna bakmaksızın kontrolsüz biçimde frenlere asılır ve ya asfaltı öper yada frene bastığı anda manevra yapamadığı için önündeki yayaya, araca vs. çarpmaktan kurtulamaz. Abs'nin amacı bu gibi durumları en aza indirmektir. Kimse o videodaki gibi fren yapmak için abs almıyor. Arabada hava yastığı-emniyet kemeri ne kadar önemliyse motorda da abs o kadar önemlidir.
@buberk
İlk araba için de hava yastığı, emniyet kemerine gerek yok. Sonuçta bu güvenlik donanımlarına sahip bir araca binildikten sonra donanımsız araca binildiğinde tedirginlik kaçınılmazdır. Tedirgin olmamak için kask-eldiven vs.. koruma ekipmanlarını da kullanmamak gerek.
Ne içtiyseniz bende ondan istiyorum.
Tehlike anında çok az kişi kusursuz fren yapabilir. Çoğunluk zemin ve trafik durumuna bakmaksızın kontrolsüz biçimde frenlere asılır ve ya asfaltı öper yada frene bastığı anda manevra yapamadığı için önündeki yayaya, araca vs. çarpmaktan kurtulamaz. Abs'nin amacı bu gibi durumları en aza indirmektir. Kimse o videodaki gibi fren yapmak için abs almıyor. Arabada hava yastığı-emniyet kemeri ne kadar önemliyse motorda da abs o kadar önemlidir.
@buberk
İlk araba için de hava yastığı, emniyet kemerine gerek yok. Sonuçta bu güvenlik donanımlarına sahip bir araca binildikten sonra donanımsız araca binildiğinde tedirginlik kaçınılmazdır. Tedirgin olmamak için kask-eldiven vs.. koruma ekipmanlarını da kullanmamak gerek.
Ne içtiyseniz bende ondan istiyorum.
Hayırlı olsun güzel bi secim yapmışsınız hangi rengini tercih ettiniz.Darısı benim başıma inşallah buradaki bayiler kaç aydır oyalıyo beni![]()
Abi hos geldin. zuraat muhendisi oldugumdan soruyorum. Edebiyat bolumu bitirip ilac bayiini nasi actin? Kiralik belge mi aldiniz?
Motorun hayirli olsun, tekerin duz bassin..
Senin tarzında insanlarla asla tartışmaya girmem. Sadece şunu söyleyebilirim ki bırakın insanlar motorunun tekerini kitlediğinde ne tepki alacaklarını öğrensinler. Direk sürüş karakterini etkileyen bir sistem ile kalkmış hava yastığını , emniyet kemerini kıyaslamışsın ki buda ne kadar düz düşündüğünü gösterir. Ayrıca bilmeyenler için söyleyeyim. Kullanmasını bilene abs siz motosikletinizin abs li bir mototsiklete göre daha kısa mesafede durabildiğini bu işi meslek edinmiş eğitmenler kendileri anlatıyor. Kontrollü durmak başka bir şey, kısa mesefade durmak başka bir şey ki en son test sürüşü yaptığım f800gs ile bunu net bir şekilde anladım.
Not: Bir supermotocuda tecrübe sormuş ona sadece buradan selamlarımı yolluyorum supermotosuna abs taksın tarihe geçer![]()
helal olsun , alma dedik almamışsın =)
cbr 250 en dogru secim.. hayırlı olsun güle güle kullan