Motosiklet Sürüş Eğitimi Olmazsa Olmaz mı

.

Şu sürüş eğitimlerine katılanların tecrübelerini eğitimden önceki ve sonraki sürüş stillerinin değişip değişmediğini ve gerekliiği hakkında bir kaç mesaj yazmalarını rica ederim..

ne oluyor da oluyor...yani kontra tekniği dışında trafiğe kapalı alanda ne öğretiliyor...

sosyete işimi...para tuzağı mı...

gidersek bize katkıları ne olur acaba...hep şunu duydum...eğitim sonrası ulan biz motora bilincsiz biniyormuşuz diye mırıldananlar oldu...

özgüvenmi artıyor ya da...

Abi iki hap veriyorlar. Hangisi seçersen artık :mrgreen:

redblue_pill.jpg

İşin espirisi bir yana. Yıllarca motor kullanmış arkadaşım ne var bu honda sürüş eğitimde diye yazılıyor ve ardından söylediği ilk cümle şu;

BEN MOTOR KULLANMAYI BİLMİYORMUŞUM. :)

Eğitimden sonra zevkten gte badem sokmalar falan ohoo neler neler varmış :)

Eğitim %20 Yetenek %80 bence. Lakin kontrolsüz güç, güç değildir :) Şahsen Reşat "DD" Arbaş' ın Motosiklet Teorisi kitabını okuduktan sonra sürüşüm oldukça değişti, olaylara ve yola bakış açım değişti. Ancak bütün eğitimleri almış olsa bile soğukkanlı olamayan biri panik anında kilitlenip kalıyor.

eğitimin başında dönerken kafayı ceviremiyorken eğitim sonundaki karışık parkurda 2-3 metre genişlikte u dönüşü yapabiliyordum öyle söyleyeyim.

Süper Moderatör (BBRR)
Metehan akşam akşam kafa açma :)
len olm böle konuları nerden buluyon ...

Eğitim şart diyim yeter

Metehan akşam akşam kafa açma :)
len olm böle konuları nerden buluyon ...

Eğitim şart diyim yeter

Abi Marmariste yaptığın mini kroslar ve rus hatunları fon yaptığın hyo dışında sende de bi hareket yok...:p eğitim alanların bakışları bile değişiyo ortamda bi havalar bi herşeyi söktüm ben oldum edaları...çoğuda 1200 GS li ...:p ağır abiler...:p

işin ilginc yanı sanki altın madeni bulmuşlar gibi hepsi öğrendiklerini uygulamak için sabırsızlanıyor ve bi tatlı sırıtmaları var...:p

işin sırrı neyki lan...:p

Süper Moderatör (BBRR)
olay aslında basit .. ben yıllarca yelkenli kullandım .. ne zamanki amatör denizci belgesi aldım kendimi kaptanı derya barbaros gibi hissettim .. bu sadece motorda değil her durumda böyledir.. Okullular Alaylıları hep hakir görürler..Duvara asabileceğin bir usta motosiklet sürücüsü belgen olsa sende kendini bir başka motorcu hissedersin ..

Seni değiştiremezler abi rahat ol :cherry: Senin bakışlar yine bugüne kadar baktığın yere bakar :)

Hee eğitim süresince göz boyamak için sağa sola bakarsın aferin alırsın, kapıdan çıktımmı çokta tınn deyip gazlarsın ::gazla::

::puro::

Hee eğitmenlerde değişebilir sayende, beni o korkutuyor :mrgreen:

Gerçi okullarda tuzak oluyor artık, düz okul diye giriyorsun, çıkarken imamatip diploması veriyorlar :mrgreen:

bence bu okullarda gördüğümüz dil ve anlatım dersi gibi zaten yaptığımız şeylerin ismini öğreniyoruz ya da farkında oluyoruz :)

olay aslında basit .. ben yıllarca yelkenli kullandım .. ne zamanki amatör denizci belgesi aldım kendimi kaptanı derya barbaros gibi hissettim .. bu sadece motorda değil her durumda böyledir.. Okullular Alaylıları hep hakir görürler..Duvara asabileceğin bir usta motosiklet sürücüsü belgen olsa sende kendini bir başka motorcu hissedersin ..

yani abi sürüş eğitimi alınca apaçiliğe son mu vericem yani benim IQ düşük...ya anlayamazsam dersi ya uygulayamazsam kontrayı falan param iade edilcek mi...:p

Seni değiştiremezler abi rahat ol :cherry: Senin bakışlar yine bugüne kadar baktığın yere bakar :)

Hee eğitim süresince göz boyamak için sağa sola bakarsın aferin alırsın, kapıdan çıktımmı çokta tınn deyip gazlarsın ::gazla::

::puro::

Hee eğitmenlerde değişebilir sayende, beni o korkutuyor :mrgreen:

Gerçi okullarda tuzak oluyor artık, düz okul diye giriyorsun, çıkarken imamatip diploması veriyorlar :mrgreen:

vayy arada siyasi mesacda verdin hemi...:p

bence bu okullarda gördüğümüz dil ve anlatım dersi gibi zaten yaptığımız şeylerin ismini öğreniyoruz ya da farkında oluyoruz :)

bende onu diyorum..bana grameri değil hayatın içindeki olayı öğretin...:p

Sen Köfteyi tek lokmada yiyorsun, eğitimde bıçakla 4'e bölüp yemeyi öğretiyorlar.

Birde şunu eklemek istiyorum. Bazıları hızlı sürmek ile iyi sürmeyi karıştırıyorlar. Her koşulda gazı sonuna kadar bükmek iyi sürücülük değildir. Doğru olan uzun yıllar boyunca kontrollü şekilde gazı bükebilmektir. Risk almak, tehlikeli sürmek kesinlikle doğru değil. Hiç tanımadığın bir yolda limitinin en sonunda viraja girmek iyi sürmek değil aksine acemiliktir.

Ancak CSS gibi okulların verdiği geniş ve kapsamlı sürüş eğitimlerini kendi kendimize TR şartlarında dengelemek nerdeyse imkansıza yakın. Bunları ayrı tutmak gerekli.

Kısacası bence iyi sürmek; kontağı kapattığında ne kadar az riske girdiğindir. Tabi bizim dışımızda gelişen ıslak zemin vs. gibi durumları bundan ayrı tutuyorum.

Birde şunu eklemek istiyorum. Bazıları hızlı sürmek ile iyi sürmeyi karıştırıyorlar. Her koşulda gazı sonuna kadar bükmek iyi sürücülük değildir. Doğru olan uzun yıllar boyunca kontrollü şekilde gazı bükebilmektir. Risk almak, tehlikeli sürmek kesinlikle doğru değil. Hiç tanımadığın bir yolda limitinin en sonunda viraja girmek iyi sürmek değil aksine acemiliktir.

Ancak CSS gibi okulların verdiği geniş ve kapsamlı sürüş eğitimlerini kendi kendimize TR şartlarında dengelemek nerdeyse imkansıza yakın. Bunları ayrı tutmak gerekli.

Kısacası bence iyi sürmek; kontağı kapattığında ne kadar az riske girdiğindir. Tabi bizim dışımızda gelişen ıslak zemin vs. gibi durumları bundan ayrı tutuyorum.

ben bazen ne yaptığımı bilmediğimi görüyorum bazı basit hataları yaparken kendime bunu soruyorum...napıyon olm sen diyorum...

ben bazen ne yaptığımı bilmediğimi görüyorum bazı basit hataları yaparken kendime bunu soruyorum...napıyon olm sen diyorum...

Aynı durum araçlar beni sıkıştırmaya, şerit ihlali yaptıklarında ya da yarışmaya çalıştıklarında bana oluyor. Deli gibi sürüp , aralara girip olmadık virajlar yapıp en son kafamda bir bulut belirip "sen ne yapıyorsun" diyor. Sonra normale dönüyorum. Kesinlikle tehlikeli bir durum. Öfke kontrolü çok önemli hele trafikte.

ben geçen sene başladım motosiklet sürmeye.

eğer yeni başlayan biri için soruyorsan;

benim için gerçekten çok şey değişti, eğitim öncesi çok az tecrübem vardı bundan dolayı da öyle tabi..

eğitim sırasında yapabildiklerimi ve yapabileceklerimi öğrenince güven geldi, sonra sıkıntısız bir şekilde devam ettim..

son olarak motorun limitlerini en güvenli şekilde öğrenebilmenin yolu eğitimler diye düşünüyorum.

Aynı durum araçlar beni sıkıştırmaya, şerit ihlali yaptıklarında ya da yarışmaya çalıştıklarında bana oluyor. Deli gibi sürüp , aralara girip olmadık virajlar yapıp en son kafamda bir bulut belirip "sen ne yapıyorsun" diyor. Sonra normale dönüyorum. Kesinlikle tehlikeli bir durum. Öfke kontrolü çok önemli hele trafikte.

ben geçen sene başladım motosiklet sürmeye.

eğer yeni başlayan biri için soruyorsan;

benim için gerçekten çok şey değişti, eğitim öncesi çok az tecrübem vardı bundan dolayı da öyle tabi..

eğitim sırasında yapabildiklerimi ve yapabileceklerimi öğrenince güven geldi, sonra sıkıntısız bir şekilde devam ettim..

son olarak motorun limitlerini en güvenli şekilde öğrenebilmenin yolu eğitimler diye düşünüyorum.

trafik de taptığım gereksiz hareketlere son vereceksem bende katılayım şu eğitimlere...yani abicim merakım şu...şimdi benim gibi trafikte yaldır yaldır kurallara riayet etmeyen bir sürücüyü bilinclendirecek mi..tamam olay bende bitiyor ama yinede eğitimin bendeki reaksiyonu ne olacak çok merak ediyorum valla...:queen: ürkecekmiyim...:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Olm sen bir odunsun...
Bu saatten sonra senden ahşap falan olmaz...
Olsa olsa en fazla kütük olursun....:p

Needecen eğitimi...
Önce kendine motör al...
Pisikletle olmaz bu iş... :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar