Motoru denetiyor musunuz?

Öncelikle merhabalar.

Motosikletinizi satarken bakmaya gelenlerin ''anahtarı ver de sürüp bi deneyelim bakalım'' demesi karşısında ne yapıyorsunuz?

Bu durumda;

1-) Dürüst alıcıdır gittiği gibi getirir

2-) Dürüst alıcıdır ama 2 teker sonuçta kaza yapabilir

3-) Hırsızdır gider bir daha da gelmez.

Risk böylesine yüksekken nasıl güvenir insan?

İşin şu boyutu da var 2. el motosiklet alırken de insan gidişine duruşuna bi bakmak istiyor aslında. Tam paradoks

Motosikleti
Fazer8 abs
ilk motorumu satarken, alıcı motoru bi deneyeyim dedi tam üstüne binecekken kimliğini rica edebilirmiyim dedim.
ne için diye sorduğunda iki teker ya gelmezsen cevabını verdim ve aldım kimliği gitti geldi geri verdim.

Öncelikle merhabalar.

Motosikletinizi satarken bakmaya gelenlerin ''anahtarı ver de sürüp bi deneyelim bakalım'' demesi karşısında ne yapıyorsunuz?

Bu durumda;

1-) Dürüst alıcıdır gittiği gibi getirir

2-) Dürüst alıcıdır ama 2 teker sonuçta kaza yapabilir

3-) Hırsızdır gider bir daha da gelmez.

Risk böylesine yüksekken nasıl güvenir insan?

İşin şu boyutu da var 2. el motosiklet alırken de insan gidişine duruşuna bi bakmak istiyor aslında. Tam paradoks

Adam alacağı motoru tabi ki deniyecek.deniyebilirmiyim derse tamam dersin binersin arkasına dener.tek sakın denetme..

eğer büyük cc ise arkasına binerim alışınca ben sürerim o arkada oturur. diğer türlü bi dönüpte geleyim derse sakın sakın verme çok ısrar ederse ver parasını gelince veririm diyecen...

ya da tanıdığın bir ustaya götür beraber gidelim usta baksın dersin sonuçta sürekli görüştüğün bir usta kimlik fikri de iyiymiş :)

çok sıkıntılı bir durum,ben 200 lük motoru satarken bile denettirmekten korktum alacak adamın ehliyeti bile yoktu,çok risk faktörü vardı,kaza yapabilirdi,trafik çevirebilirdi,gidip geri gelmeyebilirdi vs.vs. ama alacak adam motor zaten sıfır gibi dedi ve satışı aldı sonra motoru denedi,hatta daha önce vitesli sürmemiş ben gösterdim tek tek....bir de şöyle bir durum var alacak adam az çok belli oluyor mesela ben aynı ilçeden olupta satıyor musun,satıyorsan ver bir deneyeyim, beğenirsem alırım gibi ciddi olmayan bir tavırla yaklaşanlara yok diyordum,son olarak motoru denemek için 50/100 km veya daha uzak km yoldan gelenler genelde alıyorlar almasa bile en azından niyeti ciddi,bir de motorun arkasına binme olayı.... bunu hiç uygulamayın bence, arkanıza bindirin ama arkaya binmeyin,kimin nasıl motor sürdüğü belli değil çünkü

Motor asla emanet verilmez bence. Bazen iş yerinde anahtarı ver bir tur bineyim diyenler oluyor. 8.500 lirayı ver, anahtarı vereyim diyorum. Bin gez, sağsalim geri gelirsen alırsın parayı

Adanadan kadir ustamızın başına böyle bir olay gelmişti kros motoru satarken alıcı bi sürüp gelim diyor gidiş o gidiş. Bence denemek isteyen adam nasıl olsa motoru almaya geldiği için parası cebinde olmalı motor parasını emaneten verip binip deneyebilir. Ondan sonra gelmezsede kendi bilir kaza bela olursada hayırlı olsun dersiniz .

Trafiğin fazla olmadığı bi yerde denettiririm oda benide artçı alması şartı ile

Kimseye güvenemem ben ne zorlukla aldım bu motoru ciğeri para etmez adamlara kaptıramam motoru

zaten alacak adam tek gelmez tahminimce arkadaşı babası falan gelir oda yanınızda kalır dener adam motoru buda çözülür :D

ben bu yüzden motoru satmadım hiç satmasamda umrumda değil açıkcası.. adam geldi motoru anlattım artçı olarak bindirdim 3-4 km gezdirdim sonra indi konustuk ben binmek istiyorm dedi daha önce hiç motor sürdünm diye sordum hayır ama işe cup sürmüştüm bi kere falan deyince hayır binemessin dedim ve yürüdü gitti vermem arkadaş zaten kıvrağın teki almıcak belli milleti gezip duruyor motorlarına biniyor azından lafı aldım bu baktıım 4. motor dedi 1000cc makine alıcakmışta beyfendi şimdiden bi alıştırma yapıyormus falan muhabbeti zaten çok sıkmıştı birde ben alıcıyım der gibi pazarlık aptı göstermelik en sonda bi biniyim tur atayım dedi arkadaşıda vardı o kalsın dedi dönüp gelcem yok dedim hani çalar falan diye deil öyle bişey yapsa kaçamaz zatende adamın tipi kıvrak oğlan birde motoru yatırır kayar düşer birde hadi ben gidiyorum der fıtırırım o zaman bende kayarım problem çıkmasın diye önceden hesap edip yok binemessin dedim..

Kesinlikle ehliyetsiz ve tecrübesiz insana motorunuzu 1dk bile olsa vermeyin cezyi durumları geçtim düşürmesi çok olası bir ihtimal çünkü sizin motorunuzun huyları olabilir frenleri falan ancak siz iyi bilirsiniz aniden gazlar nasıl gidiyor diye sıkıntı olur...

Sizlere belki biraz Garip gelecek ama
3 motosikler satin aldim..
2 tane de sattim..

Motosikletimin birisini arkadasima sattim..
Ne sürüs yapti nede baska birsey..
Yolda karsilastigimizda konusurken "satacagimii" söyledim oda "aldigini" söyledi..

Ikinci motrumu Honda bayisine sattim..
Sadece calistirdilar motosikleti...

Motosikletlerimi satin alirken hicbirzaman deneme sürüsü yapmadim..
Ilk ikisinde sadece calistirdim okadar..
Son motosikleti alirken Adam hatta sormustu "motosikleti calistirayimmi"..
"Hayir kalsin gerek yok" dediydim...:cherry:
Ama Adam nezaketten calistirmisti motosikleti..

Ama tabiki bu motosikletler Türkiyede alip satilmadi..

onun motoru veya binek aracı varsa onu alırım...
Veya kapalı yerde deneyelim. Gel arkama bin deneyelim. Ben arkana bineyim vs vs..
Yalnız zor vermem.

Sizlere belki biraz Garip gelecek ama
3 motosikler satin aldim..
2 tane de sattim..

Motosikletimin birisini arkadasima sattim..
Ne sürüs yapti nede baska birsey..
Yolda karsilastigimizda konusurken "satacagimii" söyledim oda "aldigini" söyledi..

Ikinci motrumu Honda bayisine sattim..
Sadece calistirdilar motosikleti...

Motosikletlerimi satin alirken hicbirzaman deneme sürüsü yapmadim..
Ilk ikisinde sadece calistirdim okadar..
Son motosikleti alirken Adam hatta sormustu "motosikleti calistirayimmi"..
"Hayir kalsin gerek yok" dediydim...:cherry:
Ama Adam nezaketten calistirmisti motosikleti..

Ama tabiki bu motosikletler Türkiyede alip satilmadi..

Abi tamamen niyetle alakalı 5 motor aldım sattım hepsini de tanıdıklara sattım veya tanıdıktan aldım
bildiğim motor bildikleri motor
bir tek bi ara bende gt650 vardı çakalın birine 6 bine verdim (bıkmıştım motordan)
akşam motor aramak için sahibindene bi baktım benim motor
ulen herif daha satın almadan 9500 diye ilan koymuş
aradım yarın motoru geri getir vazgeçtim dedim
geri aldım
satın almaya gelenlere ehliyetini soruyorum önce yoksa direk sana satmam kusura bakma di,yip yolluyorum
gelen adam yanında kask getirmiş mi ona bakıyorum kasksızsa yine vermiyorum
saçma sapan sorular soranlara da yok diyorum (genelde ölücüler böyle yapıyor)
en önemlisi tecrübe soruyorum ne kullandın direk yüksek cc diye sallıyanlara kardeş kusura bakma diyorum
sitede birkaç arkadaşla ufak pazarlığım oldu biliyorlar motorun eziği çürüğü varsa fotosunu çekip yolluyorum
ona rağmen kabul ediyorsa sonra pazarlık

baktıracağı ustanın binmesi en mantıklısı tabikide. genelde arkadaşımlar giderim. Zaten küçük cc bişeyse binmeden de anlaşılabiliyor. debriyaja bakarım kavrama durumuna binmeye gerek yok yani. ön takım orta sehpada belli eder çalışma sesi ne bakarsınız. büyük cc ise zaten servisine baktırmakta fayda var. büyük paralar vereceksiniz ..

o zaman şöyle yapmak gerek galiba;

1- Artçı olarak göstermek,
2- parasını yada kimliğini almak,
3- kapalı bir alanda denetmek,
4- ustaya göstermek,

Adanadan kadir ustamızın başına böyle bir olay gelmişti kros motoru satarken alıcı bi sürüp gelim diyor gidiş o gidiş. Bence denemek isteyen adam nasıl olsa motoru almaya geldiği için parası cebinde olmalı motor parasını emaneten verip binip deneyebilir. Ondan sonra gelmezsede kendi bilir kaza bela olursada hayırlı olsun dersiniz .
Süper fikir

Kesinlikle vermem yok verme diyen arkadaşlar hayatlarında 2.el motor almamışlar sanırım ?

Ya arkasına binersiniz, yada yanında biriyle geldiyse o adam yanınızda bekler. Olay budur

Ben şu tür yollar buldum kendimce.

Ya eş dost akrabanızın veya sizin güvenlikli giriş çıkış kontrollü bir sitesi vardır, orada buluşursunuz, sokaklarında isterse sabaha kadar denesin :)

Veya yakınınızda büyükçe, yayla gibi bir otopark vardır, yine giriş çıkış kontrollü, oradada yalnız deneyebilir sorun yok :)

Ben 2. seçeneği uyguladım, gayette içim rahattı, istensede çıkılıp tüyülemez yani, çıkış kartı sizde oluyor bikere :)

Denetmem demek, satmıyorum demek gibi bişey bence :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar