Arkadaşlar motosikletini sevmek güzel birşeydir fakat gereksiz yere para harcamaya da gerek yok.
Normal koşullarda "orjinal filitre" 12bin km kullanmanızda hiç bir sorun yok. Bu değerler mühendisler tarafından oluşturulmuş birde ihtiyatlı değerler yani 13bin olsa ne olur? Neredeyse hiç birşey.
Eğer çok çok tozlu bir kırsal alanda yaşıyorsanız o zaman 7-8 binde değiştirmeniz gerekir. Piyasa malı Sarı filitreler ise her bakımda değiştirilmesi gerekiyor!
Her bakımda hava tutup tozunu almanız yeterli. Bu motosikleti yapan mühendisler bunu uygun görmüş sizin yapacağınız değişimler fuzuliye gidiyor.
Yağ konusunda gv kullanan arkadaşlar zaten yapısı itibari ile çok devirli kullanmıyorlar motosikletlerini. Yine bu motosikletin mühendisleri 4bin km de değiştirin demiş yağı.
Yağ konusunda ihtiyatlı davranıp 3500km civarında değiştirirseniz bu gereksiz olmaz. Fakat 1000km 2000km nedir arkadaş 1000RR motosikletler bile 2000km de yağ değiştirmiyor.Çok özel yarış yağları koyduklarında sadece.
Bizim koyacağımız yağlar yarı sentetik 10-40 veya yaz sıcağında 10-50 /15-50 dir. Tavsiyem motul 5100 kullanın. 4000km sürün ilk günkü performansını sonuna kadar korur. Vitesleriniz çiçek gibi geçer.
Bujilerinizi her bakımda temizleyip normal buji ise 8000km de bir değiştirin.
Sıfır olarak aldığım GT250R'ı 30bin km kullandım. Dediğim şekilde bakımlarını yaptım. Motosikletim 110km hızla sabit giderken 3.2lt/100km yakıt tüketimi gibi çok güzel bir değerde çalışıyordu. Yaptıım bakımlar ve periyotları bu şekildeydi.
Türkiyede güneydoğu hariç heryere gittim motosikletimle dağ bayır orman yayla deniz vadi virajlar asfalt öpmeler
En ufak motor sıkıntısı çekmedim.Şuan da da motosikletimi bir arkadaşıma satıp ben gt650 aldım.
Arkadaşım da çok sağlıklı olarak kullanıyor.Bakımlarını yine ben yapıyorum.
Motosikletin debriyaj balatalarını kontrol etmek için açtığımda çok çabuk aşınan flanş malzemesi ve debriyaj balataları sıfır gibi çıktı en ufak bir sıkıntı yoktu. Malum R modeli kullanıcıları bazen gazlar bende ara ara iyi gazladım.
Bu kullanım koşullarında olanlar bunlar. Lütfen zamanınızı ve paranızı boşyere harcamayın. O para ile benzin alıp kendinize daha çok zaman ayırın ve bol bol gezin
Yolunuz açık olsun