Kolay olurmu ?

Daha önce hiç debriyajlı motor kullanmadım,başlangıç olarakta cbr125 düşünüyorum yoksa daha başka modelleremi bakıyım ?

Sıfır tecrübe ile grenajlı motor önermiyorum ben. İlla düşüceksiniz, illa yan yatıracaksınız... İlk darbeyi alıcak yer grenajdır. Malum hondanın grenaj fiyatları 50-100 lira değil...

Bu yüzden sizi idare edebilecek örneğin ybr125-tvs apachi rtr 150-cbf150-mondial drift-mondial mr viltur vs vs vs modellerinden kafanıza yatan her hangi birini alın. Bir süre vites-debriyaj olayını, yokuş yukarı kaldırma, ani frenleme, dönüşler vs vs çalışın derim. Ki bu motorlara koruma demiri takabiliyorsunuzda. Yani motorunuza kolay kolay bir zarar gelmez. Ben olayı çözdüm dediğinizde bir üst sınıfa geçiş yapabilirsiniz. Cebinize bir zararı olmaz en azından.

Bana kalırsa 1.500 liralık bir çinli alın ve alışma sürecini atlatana kadar kullanın. Hem zararınız minimum olur hemde cebiniz üzülmez. :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:26 ----------

Mesajlarına baktımda daha 17 yaşını tamamlamamışsınız bile. Yazdıklarımı geri aldım say, git ehliyetini al öyle gel.. İstediğin öneriyi yazalım bizde sana.. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu dediğiniz motorların düşünce maliyeti yüksek olmucakmı sizce tr_select. mesela tvs apachi parçaları pahalı. Cbf 150ninde ucuz olduğunu sanmam ve ybr 125inde düşüceğini göz önünd bulundurursak alıncak bişey olduğunu düşünmüyorum sizin bu önerilerinize karşılık 2005 model falan eski kasa bi cbr 125 repsol kasa hem daha gösterişli hem daha cazip olabilir bence

Hızlı başlangış yapıyormuşsun gibimi geliyor kardeşim :)[/QUOTA

Arkadaş ne gibi hızlı başlıyor anlamadım dostum :) Başlangıç olarak biyerden başlamak gerekiyor ve cbr 125 alım ve masraf olarak pahalı aslında başlangıç motoru sayılamaz ama hızı ve gücü başlangıç için ideal bence hız olarak söylüyorsan tabi :) Daha yavaşı başlangıç değil işini görmek için hız istemeyen az yaksın gitsin mantığıyla alınan motorlardır artık bence ve yeni kasa cbr 125e hiç binmedim ama 2008e bindim repsol kasa o kadarda seri motor gelmedi bana aksine motorun üstünde canım bile sıkıldı daha fazla gitmiyormu yol bitmek bilmiyor diye

Sıfır alacaksan rodaj muhabbeti yüzünden zaten süratte yap(a)mazsın. Viteslerine alışırsın bende bisan var mesela. Hala rodajda sakin sakin kullanıyorum. Gemide bir kere devrilmişti kontağı çıktı, nasıl oldu bende bilmiyorum. Onun dışında bir sorun yok. Yağına, zincirine sağına soluna bakıyorum servistede hava filtresi yağ filtresi vs baktıracam. Hem başlangıç için hem motorun temel belli başlı şeylerini öğrenmek için ideal. Üstelik bendekinin motorunun çoğu parçası japon malı. O yüzden bende tavsiye ederim başlamak için.

Mesela düşme konusu açıldığı için söyledim. Motoru hiç düşürmem diyordum onca yıllarca bisiklet kullandım ona bir şey olmadı motoruda düşürmem diyordum. Evet yine kendim düşürmedim gemide düştü ama artık o konuda biraz daha tecrübem oldu. O yüzden tavsiyem bu yönde :)

Hızlı başlangış yapıyormuşsun gibimi geliyor kardeşim :)[/QUOTA

Arkadaş ne gibi hızlı başlıyor anlamadım dostum :) Başlangıç olarak biyerden başlamak gerekiyor ve cbr 125 alım ve masraf olarak pahalı aslında başlangıç motoru sayılamaz ama hızı ve gücü başlangıç için ideal bence hız olarak söylüyorsan tabi :) Daha yavaşı başlangıç değil işini görmek için hız istemeyen az yaksın gitsin mantığıyla alınan motorlardır artık bence ve yeni kasa cbr 125e hiç binmedim ama 2008e bindim repsol kasa o kadarda seri motor gelmedi bana aksine motorun üstünde canım bile sıkıldı daha fazla gitmiyormu yol bitmek bilmiyor diye

Hiç debriyajlı motor sürmemiş ve cbr ile başlıyor ? mantıklımı sence :)

Bende hayatımda hiç debriyajlı motor sürmemişken hiç unutmuyorum ilk sürdüğüm debriyajlı motor asya motorun hero 125 diye bi modeliydi ve cbrdan seri güçlü bi motordur beygiri fazladır ve tam hatırlamıyorumda motor cc'side 139 mu 132 mi neydi sadece adı 125 yani :) İlk onu sürdüm ilk kaldırırken 1-2 stop oldu tabi ama sonra trafiğe çıktım alıştım motorun basabildiği kadar bastım. yani 150cc ye kadar bütün motorlar bence başlangıç motoru olabilir 150 cc ye kadar olan motorlardan zaten en hızlı hangisi en fazla bilinen tvs galiba en hızlısı tvs var mcx var 2si hızlı onlar bile başlangıçta rahatlıkla alışılcak bi motor bence ve birazda kendine güven ve cesaret lazım o gün mesela arkadaşım o kadar dediği halde trafiğe çıkmayalım süremezsin falan diye ben kendime güvendim ve o gün öğrendim debriyajlıyı şimdi en fazla 250liliğe kadar sürerim 600lük falan belki biraz çok zor hiç sürmedim ve kendine güvensende süremezsin eğitim gerektiren ccler 600lükler falan her neyse demem o ki 150 cc ye kadar istediği motoru başlangıç olarak seçebilir hızı ve gücü cazip gelebilir sadece dikkat etmesi gereken maliyeti ucuz ve kaza yaparsa allah korusun masrafı çok olmucak bi motor olmalı dikkat etmesi gereken tek şey bu başlangıç için o kadar :) Parası varsa çok zenginse Yamaha yzf R 125 bile tavsiye edilebilir görünüşlerine aldanma yani cbr ve yzf de sadece kalıp ve kalıptan doğan bi korku var ama hiçte öyle değil 2side hız motoru değil sen yapmak istesende bu motorlar hız yapmaz yani :) kolayca alışılcak motorlardır. Benim önerim arkadaşa 150cc ye kadar istediği motoru alabilir. Seçimi maddi durumuna göre belirlemelidir. Yada önce sıkı bi hondadan eğitim alırsa motoru biraz ertelerse 250 cc klasmanında eğitim alırsa daha sonra direk 250lilikle bile başlayabilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi sıkı bi eğitimden geçmesi lazım ilk önce :)

thb

Kişinin kabiliyetine bakar, ben hiç vitesli motor deneyimim olmadığı için almadım. Gözü kesiyor demek, umarım çok düştü kalktı yaşamazsın.
Motor denge işi en azından bu konuda iyi olman ve yanında bilen birilerinin olması önemli. Çok zor değildir ama ilk için biraz uğraştırabilir alışana kadar tabi.

Bu dediğiniz motorların düşünce maliyeti yüksek olmucakmı sizce tr_select. mesela tvs apachi parçaları pahalı. Cbf 150ninde ucuz olduğunu sanmam ve ybr 125inde düşüceğini göz önünd bulundurursak alıncak bişey olduğunu düşünmüyorum sizin bu önerilerinize karşılık 2005 model falan eski kasa bi cbr 125 repsol kasa hem daha gösterişli hem daha cazip olabilir bence

Dikkat ederseniz koruma demirinden bahsettim. Saydığım motorların hepsine koruma demiri takabiliyorsunuz. :)
Git bak bakiyim, cılkı çıkmamış kaç tane 2005 repsol bulacaksın :wiinkk:

Ben de senin gibiydim. CBR125 aldım. Çok güzel bence. Kullanımı çok rahat. Hiç sıkıntısı sorunu bişeyi yok. Bakımlarını zamanında yaptırıyorsun ve o sana abuk sabuk sorunlar çıkarmıyor.

Fazla sürat yapmıyor ki bu iyi birşey ki 90-100 arası rahatlıkla herhere gidebilirsin. 130 civarı da yapıyor diyorlar ama ben zorlamıyorum. Sonuçta 125 cc ve ben bunu tecrübe için aldım.
Yaklaşık 2.500 km oldu alalı. Henüz düşmedim, sürtmedim, devirmedim ve çizmedim.

Benim de ilk vitesli motorum bu.

2012 model 2. el aldım. Çok da güzel bir fiyata aldım. Biraz daha tecrübe edineyim CBR250 alacağım.

Önce Gelişimin Eğitimlerine gittim. Sonra yavaş yavaş trafiğe çıkmaya başladım. Geçen gün de GIS Akademi Hakimiyet Eğitimine katıldım. Yani eğitim şart hocam. Trafiğe kapalı alanda belli becerileri edinmeden trafiğe çıkma bence.

Nerden, kimden alırsan al ama bir süre eğitim mutlaka al.

Ve bir süre sonra sıkacağı için ikinci el al.

Şahsen cbr 125 i tavsiye edem bende ilk motor olarak cbr kullanmıştım ve bence hem güzel bir görüntüye hemde bisiklet gibi kontrol etmesi kolay bir motor. Bu arada ben 2006 model cbr a sahiptim. Yeni kasalarda kilo, genişlik gibi ölçülerde aşırı bir değişikliğe gidildiğini sanmıyorum. :cat:

ehliyet olmasa olmuyomu erken yaşta öğrendim sayılır 2 senedir motor kullanıyorum 100cc mondial var,aralıkta dolduruyorum ki şimdiden alıcam yani bence ehliyet olmasada olur kendime güvendiğimden bi promlem görmüyorum 1-2 ay sonra alıcam şimdiden fikir ediniyim dedim bakarsınız daha erken bi fırsat geçebilir:)

Diğer bi konu ise motor görüntüsüne önem veririm yani motor kendini belli edicek,çin malı vs bişey aldığımda sıkılıcağımı düşünüyorum o yüzden böyle bi düşünce var kafamda ama yorum sizlerin tabi..

Ehliyet olmasa da olur tabi. Ehliyet alanların hepsi kendine güvenmeyen acemi sürücüler. Her an ölebilirim korkusuyla ehliyet alıyoruz biz.

Senin gibi deneyimli, prof arkadaşların ehliyet almasına hiç gerek yok. Yakında da kanun çıkacak, kendine güvenen 2 sene motor kullananların ehliyet almasına gerek yoktur diye.

CBR125 lerin 2011 sonrası görüntüsü çok güzel. Ama sen önce ehliyetini al. Sonra bakarsın motora. O zamana kadar bende motoru satarım belki. Güzellik yaparım sana :)

Ben şimdi talep edicem çıksın die ozaman:) ehliyet konusundan önce bi fikir danıştım,yardımcı olmanızı bekledim ama dönüp ehliyet yok die dalga geçilme konusu oluyorum oda güzel :)

Ama güzel kardeşim, ehliyet olmasa da olur mu diye soru da sorulmaz. Ehliyetsiz tabii ki olmaz. Nasıl bir yardım bekliyorsunki? Birileri çıkıp sana destek mi olsun? 1.500 tl ceza yediğinde yada hiç suçun olmayan bir kazaya karışıpta suçlu durumuna düştüğünde ne olacak?

Forumda daha fazla konu oku. Herkes ehliyet ve koruma ekipmanının öneminden bahsediyor. Sence biz satıcımıyız da bunu almanı sağlamaya çalışıyoruz. Bu forum bilinçlenelim diye var. Önce ekipman ve ehliyetin önemini kavramalasın. Paran hem ekipmana, hem ehliyete, hem de motora yetmiyorsa acele etmeyeceksin. Önce paranı biriktirip ehliyetini alacaksın. Sonra ekipmanlarını alacaksın ve en sonunda motor alacaksın.

Haklısın sonuna kadar elbette,ekipmanların önemi biliyorum elbette,ehliyetinde biliyorum dediğiniz gibi suçum olmadan kazaya karışsamda %100 suçluyum. ekipmanım var zaten,motor konusundada biraz fikir edindim diyelim ama haklısın ehliyet olmadan olmaz 5 ay sonra yine bi konu açarım ozaman yardımcı olursun:)

başlık: kolay olurmu?
cvp: olur !
mali durumun ve bütçen yeterliyse bir eğitim almanı tavsiye ederim.
ha yoksa. full+ ful giyin koruma demirleri ile de motorunu full artı full koru basla denemelere.. çalış..

bence ucuz 2. el yıkık bi çinli al 2-3000 bin km bin zaten aldığın paraya satarsın düşür kaldır kafana göre vites işini iyice öğren ondan sonra al cbr ı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar