İlk motosiklet seçimi

Selam arkadaşlar, Ben Adem, 18 yaşındayım ve aranıza yeni katıldım. Uzun süredir forumu takip ediyorum, bilinçsiz bir kullanıcı da değilim, bu konulardan daha önce çok açıldığının da farkındayım ama yaş, boy, tecrübeye bağlı olarak herkesin ilk motoru daha farklı yorumlar ister, ben de siz arkadaşlarıma danışmak istedim :)

Ekimde B/A2 yi beraber alacağım, aslında geçen sene A2 alacaktım ancak arabayla beraber almak için bir sene erteledim.

Motorsiklet ile yarı-otomatik cup tarzında Bisan ile yaklaşık 6-7 bin kilometre yaptım, öncesinde scooter kullanmışlığım da bayaa var, yaklaşık 11.000-12.000 km sürüş tecrübem var, arada arkadaşlarımın debriyajlı motorlarını kullandım bi 400-500km kadar bir tecrübem var, sorunsuz kullanabiliyorum, araba deneyimim de olduğu için debriyajlı motor çocuk oyuncağı gibi geldi, ancak daha öğrenecek çok şeyimin olduğunun da farkındayım :)

Arkadaşlar boyum 1.82, 78 kiloyum, motoru da tam gaz basıp, kırıp, parçalamak için almıyorum; insan gibi kullanacağım motorumu ancak yeri geldi mi biraz da performansını hissetmek istiyorum.

Sorum şu arkadaşlar, bütçem 5.000 TL zorlasam 5.500ü bulur, kendime ait ilk motorum olacak ve beni üzsün istemiyorum, temiz ikinci el motorlara bakıyorum ve baktığım tarz genellikle super-sport (cbr 125/ hyosung 250) 2. el alacağım mecburen, bütçem yüzünden..

Motor önerileriniz ne olur? 125 ile mi başlayayım yoksa 250cc ile başlamak daha mı mantıklı? Cbr ile Hyosung şuanda ön planda duruyor benim için ancak kalitelerini benden çok daha iyi bilen, başımı ağrıtmayacak, mantıklı öneriler verebilecek benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var, ve siz arkadaşlarımdan yardım istiyorum,

Şimdiden herkese teşekkür ederim :)

o paraya alacagın hyosung sana ıstedıgını vermez, randuman alamazsın, basın agrır. cbr 125 ile ybr arasında da pek bı fark yok. soyle dıyım sana. cbr125 i kullanan adam genc adam, gazlar, tekere kaldırır motoru, zorlar. ıkıncı el alacagın cbr de oyle yada boyle bıraz yorgun olacaktır. onun yerıne koruma ekıpmanlarını alıp bıde keyfıne gore ybr125 yahut ybr125 esd den bırını sec 10-20 bın km keyıfle sur.yakıttan edecegın tasarrufun haddı hesabı yok. bu parayıda kenara koy ve ybr nı satıp buyut motorunu. sımdıden hayırlı olsun :)

o paraya alacagın hyosung sana ıstedıgını vermez, randuman alamazsın, basın agrır. cbr 125 ile ybr arasında da pek bı fark yok. soyle dıyım sana. cbr125 i kullanan adam genc adam, gazlar, tekere kaldırır motoru, zorlar. ıkıncı el alacagın cbr de oyle yada boyle bıraz yorgun olacaktır. onun yerıne koruma ekıpmanlarını alıp bıde keyfıne gore ybr125 yahut ybr125 esd den bırını sec 10-20 bın km keyıfle sur.yakıttan edecegın tasarrufun haddı hesabı yok. bu parayıda kenara koy ve ybr nı satıp buyut motorunu. sımdıden hayırlı olsun :)

Kardeşim yorumun için öncelikle teşekkür ederim, ancak konuyu açtığım bölümden de belli olacağı gibi, istediğim tarz super-sport :) tabiki önerini göz önünde bulunduracağım, gücüm yetmiyorsa yapacak bişey yok, ancak CBR 125'in 2011 yeni kasalarını düşük km.de bulabilirsem 5.500 civarına temiz kullanılmış, YBR'ye kıyasla çok daha iyi olacağına inanıyorum :) Yardımın için gerçekten teşekkür ederim

kardeşim bende senin gibi ss e yeni geçiş yapiyorum bayadir kurcaliyorum sordum soruşturdum benim kafama yatan cbr 125 r olduu temiz bi tane yeni kasa düşürebilirsin o bütçeyle benim tavsiyem kendiminde tercihi olan cbr 125r selametle..

Adem kardeş B ile birlikte A2'yi birlikte nasıl alıyorsun, ben daha bugün kursa B'ye başvurmaya gittim evraklarımı verdim, A2'ye de başvursam olmaz mı diye sordum bana B'yi aldıktan sonra A2'ye başvurabilirsin dediler. Bir de ilk önce B'yi alırsak A2'de yazılı sınava girmeye gerek olmuyormuş sadece direksiyon sınavına girebiliyormuşsun. İkisini birden alabilsem çok süper olacak var mıdır böyle bir imkan ?

Ikisinide alirsin kurstakiler senden ayri ayri para almak icin yapmis olabilirler ikisi birden niye olmasin ki ??

Selam arkadaşlar, Ben Adem, 18 yaşındayım ve aranıza yeni katıldım. Uzun süredir forumu takip ediyorum, bilinçsiz bir kullanıcı da değilim, bu konulardan daha önce çok açıldığının da farkındayım ama yaş, boy, tecrübeye bağlı olarak herkesin ilk motoru daha farklı yorumlar ister, ben de siz arkadaşlarıma danışmak istedim :)

Ekimde B/A2 yi beraber alacağım, aslında geçen sene A2 alacaktım ancak arabayla beraber almak için bir sene erteledim.

Motorsiklet ile yarı-otomatik cup tarzında Bisan ile yaklaşık 6-7 bin kilometre yaptım, öncesinde scooter kullanmışlığım da bayaa var, yaklaşık 11.000-12.000 km sürüş tecrübem var, arada arkadaşlarımın debriyajlı motorlarını kullandım bi 400-500km kadar bir tecrübem var, sorunsuz kullanabiliyorum, araba deneyimim de olduğu için debriyajlı motor çocuk oyuncağı gibi geldi, ancak daha öğrenecek çok şeyimin olduğunun da farkındayım :)

Arkadaşlar boyum 1.82, 78 kiloyum, motoru da tam gaz basıp, kırıp, parçalamak için almıyorum; insan gibi kullanacağım motorumu ancak yeri geldi mi biraz da performansını hissetmek istiyorum.

Sorum şu arkadaşlar, bütçem 5.000 TL zorlasam 5.500ü bulur, kendime ait ilk motorum olacak ve beni üzsün istemiyorum, temiz ikinci el motorlara bakıyorum ve baktığım tarz genellikle super-sport (cbr 125/ hyosung 250) 2. el alacağım mecburen, bütçem yüzünden..

Motor önerileriniz ne olur? 125 ile mi başlayayım yoksa 250cc ile başlamak daha mı mantıklı? Cbr ile Hyosung şuanda ön planda duruyor benim için ancak kalitelerini benden çok daha iyi bilen, başımı ağrıtmayacak, mantıklı öneriler verebilecek benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var, ve siz arkadaşlarımdan yardım istiyorum,

Şimdiden herkese teşekkür ederim :)

Güzel kardeşim yol doğru yol hakim olmadığın bilmediğin şeyi bilenlere sormak danışmak daima yapılması gereken ilk temel kavramlardan biri ancak şurada bir (parantez ) açaçak olursak; senin para miktarın belli ortada 5 bin tl zorlasam zorlamasan falan bunları geçelim net 5 bin tl bu konuda hem fikirmiyiz?Bence fikiriz.. 2. Kısım da şu super sportan senin anladığın nedir ?yada ikimizin de anladığı şey olduğunu varsayalım... sahibinde.com arabam.com motorum.com vb sitelere girip 2. el super sport diye kaç tane motor yada ilan aradın söyler misin bana ? Dahası kaç markayı inceledin veya bilgi sahibisin ki super sport diye diretiyorsun.. kaç bin km den kaç bine bakıyorsun??? onuda geçelim 250 ve altındakilere başka isim veriyorlar 250 cc segmentine başka isim veriyorlar 600 cc ve klasmanına farklı isimler ve 1000cc ve üzeri olanlar başka isimdeler bunların nedenini farkını araştırdın mı hiç? Yada daha basit sorayım grenaj nedir ? tank pad nedir? manet nedir? şaşi nedir neye denir .. Naked nedir gibi vb vb.. temel ve teknik bilgiler nedir biliyormusun ?Bence %100 yüz biliyorum diyemzsin doğru mu ? Bilsen zaten bizlere sormazsın.. Ve çoğu motorcu arkdaşım da bana katılacaktır bilinçli olanlar için söz konusu bu.. kendi güvenliğin için kaskın eldivenin botun montun pantolnun hazır mı ? Hazır değilse onların parası nerede ? 5 bin tlde onlarıda alcam dersen zaten 2.5 3 bini sadece senin için lazım geriye 2 kalır onunla 50 cc küp hacme sahip ss değilde küba motor alırısn..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar