Salcano Salcano Wolf125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Tahsin karbüratörü ellemedim daha orijinal ayarında ön dişliyi değiştikten sonra onada bakıcam.Tahsin senin ön dişli orijinalmi 14 dişmi?

evet abi orjin 14. ben bugün iğneyi en üstten alttan birinciye indirdim. daha hava ayarını tam yapamadım. 8000 devir gibi tekliyor. katalizörde aktif. iptal etmedim.
düzde 4. vites 85e kadar çıkıyor. gene düzde 5. viteste 95 e kadar çıkıyor. ilginç olan tamgaz değillde daha az gazla bu hızda gidiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------

Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Ybr sayfasına da sordum. Buraya da yazayım. Biraz acil yağ değiştirmem gerekli de.
Ybr yağ boşaltma vidası vites pedalinin altındaki vida mı? Değilse hangi vida acaba?

aynen öyle.
motor sıcakken ve orta sehpadayken yağını boşalt.
tapa 12 yıldız anahtarla açılır. gerekirse puluda değiştirirsin. pul değişmezsen teflonda sarabilirsin tapaya.
tam 1 lt yağ koyuluyor. basit gibi gözüksede tehlikeli bir iş.
yağıda motor düz zemiinde orta sehpadayken ve ön teker yere basıkken kontrol etmen lazım. kontrol vidasınıda vidalamadan.

fatih, adil abi gezilerde gazlıyoruz biraz.yoksa o hızları herzaman yapmıyoruz. Sehiriçi kullanıyoruz hep. 60-80 yani. Biliyorum sakat o hızlar. Biraz adrenalin yani, top speed falan :cat:

fatih hızda yaparım karizmada :cat: gerekirse 700 liraya motoru yeniler gene basarım. Ama sadece uygun yolda ve uzun yollarda. Sıkışık trafikte kendimi tehlikeye atmam.

adem abi dikkatli kullandıktan sonra basmakta sorun olmaz bende basıyorum ama yerine göre duruma göre yani :) birde sen dikkat et abi daha yeni bakımdan çıktı motor elinde kalmasın yine
Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Ybr sayfasına da sordum. Buraya da yazayım. Biraz acil yağ değiştirmem gerekli de.
Ybr yağ boşaltma vidası vites pedalinin altındaki vida mı? Değilse hangi vida acaba?

evet vites pedalının altındaki vida ancak motor tam sıcakken değil soğumaya yakın değiştir yağını yoksa tıpa yalama oluyor kısa sürede benden demesi ben hep motor soğukken değiştirirm hiçde sıkıntı olmuyor

Yok bi arkadaş alcakta almışken crypton motorlu alalım dedim sen bahsediyon bi ara da sorayım dedim :cat:

fatih elimde kalsa ne olcek? Alırım bitane daha. :cat: veya yeni motor atarım üstüne. Kaza bela olmadıktan sonra sorun yok.

kUBA XR 100 dediğin xy 100 olmasın :silent:

yok abi xr 100 işte linkde vereyim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-denizli-nur-motordan-kuba-xr-100-cup-92240998/detay/

ucuz yerde bulabilirsin araştırmak gerek 2 el olarakta bakının

fatih elimde kalsa ne olcek? Alırım bitane daha. :cat: veya yeni motor atarım üstüne. Kaza bela olmadıktan sonra sorun yok.

senin için sorun değilse sorun yok abi :) şuan benim motordan ses geliyor düşük devirlerde ben allah ne verirse basıyorum patlarsa patlasın sorun değil

birde abi sana soru sorayım krank değiştiren sensin krankda boşluk olursa hengi devirde olursa olsun ses yapıyormuydu yoksa yüksek devirlerde kesiyormuydu sesi benimkisi 5 bin devire kadar yapıyor birde yüke binince yapıyor komporöserebinerse yapmıyor 2 bin devirde bile tuhaf bir ses sabit gazlada gidersemde yapmıyor :)

Koskoca sahibinden comda bir tane oda sıfır olarak var :sunny: peki bu xr 125 yani eski kasa ybr tipli kubalarda bizim motor gibi jıanshemi onun hakkında varmı bir bildiğin :silent:

Koskoca sahibinden comda bir tane oda sıfır olarak var :sunny: peki bu xr 125 yani eski kasa ybr tipli kubalarda bizim motor gibi jıanshemi onun hakkında varmı bir bildiğin :silent:

ben 2 tane daha buldum abi araştırsan belki daha bulunur bayilerine bakacaksın abi bulursun orada

http://www.camgoz.com.tr/asp/product/1386/KUBA-XR-100-CUP

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-sahibinden-sifir-km-kuba-xr100-motor-125818952/detay bak bu 1750 ye veriyor abi :)

birde xr 125 ler jianshe malıdeğil galiba abi olsalardı kendi sitesindede olurdu değişik bir ismi var ç ile başlayan o olması gerek ama ismi aklıma gelmedi

tahsın yagı bosalt ıyıece yarım lıtre kadar koy 2dk kadar calıstır cok bekleme calısık sal sonra mazotu.eger yogurt kabı koyarsan cıkan curufları gormen daha rahat olur.

yok abi xr 100 işte linkde vereyim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-denizli-nur-motordan-kuba-xr-100-cup-92240998/detay/

ucuz yerde bulabilirsin araştırmak gerek 2 el olarakta bakının

senin için sorun değilse sorun yok abi :) şuan benim motordan ses geliyor düşük devirlerde ben allah ne verirse basıyorum patlarsa patlasın sorun değil

birde abi sana soru sorayım krank değiştiren sensin krankda boşluk olursa hengi devirde olursa olsun ses yapıyormuydu yoksa yüksek devirlerde kesiyormuydu sesi benimkisi 5 bin devire kadar yapıyor birde yüke binince yapıyor komporöserebinerse yapmıyor 2 bin devirde bile tuhaf bir ses sabit gazlada gidersemde yapmıyor :)

evet. Düşük devirden 5-6 bin devire kadar ses yapıyodu. Yüksek devirlerde ses kayboluyodu. Benim eski krank duruyo. Sadece krank kolunda boşluk vardı galiba. Gerisi sağlam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:31 ----------

Murat Mobil Racing1 15/50 tavsiye ederim burdaki fiyatı 30tl.

Teşekkür ettim abi birde ona bakayım.15 dişi tavsiye ederim.Beni bile çekiyorsa sıkıntı yok demektir :queen: Yani tam uysal süren adam işi, Güzelçamlı'da bir benzinci geldi sordu motoru, onda CB varmış bindi bir tur.Bu 125 lik gibi değil dedi :mrgreen:.Sonra klasik titriyor-titremiyor muhabbeti döndü.Ben Adem Abinin motoruna ilk bindiğimde dikkatimi çeken şey düşük devirde dahi yürümüyorum dememesiydi:cat:.Tekrar okuyunca motoru abartmış gibi olmuşum :queen: Wolf süper,harkulade kalite bir motor değil bence, ama bu kadar çok sevmemdeki en büyük sebep hiç bu kadar karlılık hissine sahip olmamış olmam.2 veriyorsun 4 veriyor.

ilginç olan tamgaz değillde daha az gazla bu hızda gidiyor.

.

İşte benim farkına varıp dip gaz yapmadığım, az yakmama sebep olay :mrgreen: Sanırım Fatih'in menzili de bu sebepten çok uzun oluyor.Mesela birden gaza yüklenince motor direk son sürate çıkmıyor, ama o arada akıtıyor benzini.O yüzden ben özellikle uzun yolda yavaş yavaş veriyorum hem son hıza daha rahat çıkıyor, birden verince boğuluyor motor abi sen birde yavaş yavaş bir dene.

Yavaş yavaş gaz vermek ve Apaçi Adem :queen: tam bir tezat :cherry: Adem gazı köklemeden yapamaz :p

Yavaş yavaş gaz vermek ve Apaçi Adem :queen: tam bir tezat :cherry: Adem gazı köklemeden yapamaz :p

Adam haklı abi Titanda asıldınmı direk çıkıyor hıza :mrgreen: Cumartesi Güzelçamlıda dağ yoluna vurdum, asfalt bitti dere yatağı devam ediyordu.Macera aramadım ama dedim bir titan olsaydı keçi gibi çıksaydım ileride ne var aceba??:queen:Adem abiyi yad ettim :)

aynen öyle.
motor sıcakken ve orta sehpadayken yağını boşalt.
tapa 12 yıldız anahtarla açılır. gerekirse puluda değiştirirsin. pul değişmezsen teflonda sarabilirsin tapaya.
tam 1 lt yağ koyuluyor. basit gibi gözüksede tehlikeli bir iş.
yağıda motor düz zemiinde orta sehpadayken ve ön teker yere basıkken kontrol etmen lazım. kontrol vidasınıda vidalamadan.

evet vites pedalının altındaki vida ancak motor tam sıcakken değil soğumaya yakın değiştir yağını yoksa tıpa yalama oluyor kısa sürede benden demesi ben hep motor soğukken değiştirirm hiçde sıkıntı olmuyor

Arkadaşlar sağolun. Dün yağı 20/40 castrol ile değiştirdim. İçinden 1.35 litre yağ çıktı. Hem de o kadar kirli ki;
herhalde 2 yıldır hiç değişmemiş. :) Motosiklete birkaç aksesuar aldım. Hepsini taktıktan sonra buraya foto atarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar