Arkadaşlar cahilligime verin, göstergenin ortasindaki bazen yanıp bazen sönen sarı renkli (çaydanlıga benzeyen) lamba ne işe yarıyor?
Kitabın açıklaması:

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
YBR ile 3200 km nedirki

adamlar dünya turu yapmışlar :cat: buyrun
http://www.re-moto.com/index.php?lang=tr
http://www.talesfromthesaddle.com/
ayrıca YBR club kapanmadı buyrun linki :cat:
http://ybrclub.org/news.php?readmore=44
Dünya turu yapanlardan, Everest'e çıkan Yamaha yöneticilerinden haberim var daha önceden. Sağlamlık deyip dururken en önemli dayanaklarımız bunlar zaten kişiselden öte.. Ben o paylaşımı videoda görünen muhteşem virajlı dağ yolları dolayısıyla yapmıştım.
Ybrclub ile ilgili sorumu yanlış sordum galiba. Site açık ve ulaşılabilir durumda. Kapalı derken kastım, en son forum paylaşımı yanlış hatırlamıyorsam 2011 kasımında yapılmış. Yeni paylaşımlar niye yapılmıyor demek istemiştim aslında...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------
Arkadaslar selam oncelikle araniza yeni katildim. Isim can 26 yasindyim. Carsamba gunu ybr 125 esd motor almaya gidecegim sifir alacagim ve bu benim ilk motorum olucak. Vites ve hakimiyeri iyice ogrenmek icin bu motoru tercih ettim. Vites deneyimim de yok. Olucak isallah. Dusuncelerinizi alabilirsem sevinirim
Can bey, (yanlış hitab etmiyorum umarım)
Benzer durum bende de vardı. İlk motorumu sizin yaşınızdayken almıştım ama trafiğe daha fazla dikkatimi verebilmek için otomatik vites 250'lik bir makinaydı tercihim. 3 yıl kullandıktan sonra yedek parça sıkıntısı sebebiyle satmıştım. 3 sene aradan sonra da hepimizin kanında olan -ki artık sende de var merak etme- motosiklet sevgisi/mikrobu

beni yine dürttü. Önce yine otomatik düşündüm 250'lik maxi scooter olarak. Sonra vitesliye geçmezsem hayatım boyunca scooter yelpazesinden seçmeye mahkum kalacağımı d
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------
(Yarım kaldı yanlışlıkla kusura bakmayın
Sonra vitesliye geçmezsem hayatım boyunca scooter yelpazesinden seçmeye mahkum kalacağımı düşünüp viteslilere bakmaya başlayınca ve ilk motorumdaki tecrübemden sağlamlık, yedek parça vs konularının önemini anladığımdan Ybr'de karar kıldım. En önemli etkenlerden biri de aslında fiyat ve ödeme koşullarıydı. Araştırmadan önce hiç aklıma gelmezdi arabanın kredi taksidini öderken bir de sıfır hem de kalite kültü haline gelmiş bir motora aylık 125 liraya sahip olacağım. Söyleseler 'hadi len' derdim herhalde

İlk motor tercihi olarak bundan daha iyi ve her açıdan uygunu (fiyat, sorunsuzluk ve sürüşü öğrenme vb) yanına yaklaşan marka/modeller bile epey uzağında kalıyor. O açıdan içiniz rahat olsun. Naçizane tek tavsiyem özellikle de motosiklet sürmeyi ilk bununla öğreneceğinizi düşünerek (ya da tecrübeli bile olsaydınız) üzerinde gelen lastikleri, alırken iyi kalite bir çift ile aldığınız yerde takaslamanız. Takaslayamazsanız bile değiştirin sonra satarsınız üzerinde gelenleri... Çünkü üzerinde gelen lastikler viraj ve dolayısıyla frenajda oldukça verimsizler... Aramıza hoşgeldiniz diyeyim buranın eskilerinin de müsadesiyle...