Emircan kardeş hayırlı olsun motorunuz.Bende yaşadıklarımı aktarayım.
Arkadaşlar herkese selamlar.Yaklaşık iki aydır motorumu değiştirmek için 200-300 cc. aralığında marka/model araştırması yapmaktaydım.Bu aşamalardan iyi kötü herkes geçmiştir şüphesiz,yani aslında ne kadar stresli bir süreç olduğunu kabul edersiniz.Yada en azından benim için böyleydi.
Uzun lafın kısası diğer tüm seçenekleri (kimisini tipinden dolayı,kimisini aradığım olmazsa olmaz kriterlere uygun olmadığı için,kimini ise ithalatı olmadığı için elemek durumunda kaldım) eleyerek bu marka ve modelde karar kıldım.Tabii bu karara varmamda sizlerin değerli yorumlarınızın da katkısı büyük.Zira yaşadığım şehir motor cenneti olmasına rağmen ele alınabilecek birçok markada olduğu gibi sym yi de görüp inceleme şansına nail olamadım.Bu da ayrı bir gariplik ama konumuz bu değil tabiiki.
Neyse karar verip ne zaman ulaşabileceğimi araştırdıktan ve mersindeki bayiiden umudu kestikten sonra fabrika yetkililerinin yönlendirmesiyle yakın olduğu için Adana bayii ile irtibata geçerek gelecek olan partiden bir adet temin etme sözü aldım.Ürünlerin ithalatının yapılmak üzere olduğunu (22 Temmuz gibi gümrükte olacağını) ve gümrük işlemleri sonrası bayilere ulaştırılacağını en geç ay sonu gibi elimizde olacağını,bayramdan önce kesinlikle teslim edileceğini yaklaşık 20 gün önce öğrendim.Hal böyle olunca emektar motorumu süreci hızlandırmak adına satılığa çıkardım ve 15 gün önce sattım.Ammaaa gel görki geçen hafta fabrika yetkililerinden ürünlerin henüz gümrükten çekilemediğini,bürokratik işlemlerde bir aksama olduğundan dolayı teslimatın bayram sonrasına kaldığını üzlerek öğrendim.İnternette ümitsizce dolaşırken arefe günü bir forumda bir arkadaşın,motorların İstanbulda bir bayii de varolduğunu belirten mesajını gördüm.şaşkınlıkla ve hayretle ilgili bayiyi arayıp teyit ettim.Ancak bir miktarda zam gelmiş.11750 gibi bir fiyat var artık ama 11,e bırakıyor.Akabinde Adana bayiyi aradım ve motorun o sabah geldiğini öğrendim ama ne fayda artık bayram sonrasına kalmıştı bir kere.
Şimdi bayramda motorsuz kaldığımamı yanayım,bu süreçte güven duyduğum insanlara güvenimin sarsıldığınamı yoksa markanın satış politikalarının yarın öbürgün bir sorunla karşılaştığımda uygulayacakları politikaların habercisi olabileceğinemi üzüleyim bilmiyorumki.Sonuçta paranız var arz edilen ürünü talep ediyorsunuz.Üstelik öyle pekte uygun fiyatlı olduğu söylenemez.Bu paraya X max 250 veya 200 cc.Burgman alınabiliyor nede olsa.İnanın markaya olan inancım biraz sarsıldı.Aslında ''markaya'' demek yanlış oldu,Türkiye'ye getiren firmaya demek daha doğru olur sanırım.Ama sonuçtada o firma markayı temsil ediyor.
Neyse arkadaşlar işte benim joymax'la olan tanışıklığım bu şekilde oldu.İnşallah bayram sonrası bir aksilik olmazsa satın alıp kullanacağım.O süreçte memnun kalırım inşallah,kendisi bana sen olanları unut ikimiz mutlu olalım gerisini boşver der umarım.Bugün gidip bayide gördüm motoru gerçekten hoş aküsü falan bağlanacak bir iki güne alıcam inşallah.siyah renk gelmiş.alınca paylaşırım sizlerle..Hepinize saygılar..