Ya tamam takip mesafesi filan da arkadaşım taksicinin hiç mi suçu yok??? Adamın 3 tane aynası var bir zahmet baksaymış bir tanesine. Ben de 5 sene yaşadım İstanbul'da bütün arabalar olması gereken takip mesafesine harfiyen uysa düşünün bakalım kaç km uzayacak trafik meselesi. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın ben de takip mesafesi yahut diğer detaylar çok dikkat ediyorum çünkü farkındayım trafiğin önemininin. Ama burada kim konu açsa sosyal mesaj vermeye hazır küçük bir ordu var neyse amaç. En azından ya abicim haklısın gerçekten bu taksicilere dikkat etmemiz lazım bunlar böyle ama biz de en azından takip mesafesine dikkat edelim deyin. Ama yok doğrudan takip mesafesi, kask, bilmem ne. Amacım polemik yaratmak değil nitekim bu konuda son mesajım.
Arkadaşım size de çok geçmiş olsun mümkün olduğunca defansif her şeye hazırlıklı sürüş yapmaya çalıışın. Rabbim daha büyüğünden esirgesin.
Taksici bakmıştır belki, ancak umursamamış olabilir, arkadan gelen bir kamyon olsa öyle pat diye durmazdı onda hemfikiriz sanırım. Tamam aynaya bakmalı, sinyalini vererek sağa yanaşmalıydı ama yapmamış. Motosiklet kullanıcıları olarak bas bas bağırmıyor muyuz trafikte dikkat edelim, paranoyak olalım, her türlü risk faktörünü hesaba katarak sürelim vs diye, e kardeşim neden -hem de taksici bu, 2 kat dikkat etmek gerekirken- 2m mesafe ile takip ediyorsun adamı? Yanlış bir şey mi söyledik?
Şimdi taksiciden yana bir tavırmış gibi gelse de bu söylediklerim, alakası yok; yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Motor kullanıyoruz diye her olayda "vur kır parçala" dersek olmaz değil mi? Prensip olarak aynı şeyi söylüyoruz aslında, benim de amacım tamam taksici her ne kadar aynaya bakmadan sinyal vermeden dönerek yanlış yapmış ise de yanlışın büyüğünü siz takip mesafenizi korumayarak yaptınız demekti. Kimseye sosyal mesaj vermeye çalışmıyorum, çalışmam da banane, herkesin kendi hayatı, ben sadece arkadaşa belki de kendi göremediği yanlışını göstermeye çalıştım, fark etmediğim hatam varsa siz de aynısını bana yapın hiç gocunmam.
Not: Taksici akrabam, dostum, arkadaşım da yoktur.