Sakaryada Patlama Sesi

Valilikten gelen açıklamaya göre f16 hız limitini aştığı için ses oluşmuş.
Benim oturduğum ofisin camları kırıldı kırılacak kadar sallandı. Şehir dışındayım. Fabrika bile boşaldı.
şehirin diğer yakasında oturan kardeşimi aradım. 30 km uzakta kendisi o da sallandı dedi. Bir f16 bu kadar gürültü çıkartabilir mi ?
Bomba patlaması gibiydi. yer yerinden oynadı beee :(

Not : f16 kullananlar cevap versin :D

sakaryada olmuşsa f54 fatihin kesin parmağı vardır bu işte :pl:
inşallah kötü bişey olmamıştır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
f16 lar normal uçaklardan daha güçlü bir sese sahip. cc hesabı yapacak olursak normal yolcu ucağını scoter düşünün f16 yıda hayabusa düşünün o misal yani:)

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Valilikten gelen açıklamaya göre f16 hız limitini aştığı için ses oluşmuş.
Benim oturduğum ofisin camları kırıldı kırılacak kadar sallandı. Şehir dışındayım. Fabrika bile boşaldı.
şehirin diğer yakasında oturan kardeşimi aradım. 30 km uzakta kendisi o da sallandı dedi. Bir f16 bu kadar gürültü çıkartabilir mi ?
Bomba patlaması gibiydi. yer yerinden oynadı beee :(

Not : f16 kullananlar cevap versin :D

Biz duymadık biz başka bi memlekettemiyiz ki. Ulen birden kendimi memleketten çok uzakta çalışıyormuş gibi hissettim yahu :mrgreen:

ses hızını ikinci kez geçmiştir ve bunu biraz alçakta yapmışsa ses duvarını geçerken ki patlama sesi doğrudur.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
f16 lar normal uçaklardan daha güçlü bir sese sahip. cc hesabı yapacak olursak normal yolcu ucağını scoter düşünün f16 yıda hayabusa düşünün o misal yani:)
not:yeni aldığım makinem f16 ya bindiğim hissi yaratıyor 250 cc den sonra 600 lük f16 gibi geldiği için cevapladım:)

Camlar Çok inceymiş bence :)

İzmir de milli bayramlarda yüksek binaların çatısına çıkar F16 gösterilerini izlerdik böyle bişey olmazdı ve inanın çok yakınımızdan geçerlerdi. Belkide kullanan biraz acemi Fazla gaza abanmış yada F16 nın egsoz patlamışda olabilir :p

Biz duymadık biz başka bi memlekettemiyiz ki. Ulen birden kendimi memleketten çok uzakta çalışıyormuş gibi hissettim yahu :mrgreen:

Ulen iş yerinde uyuduğun nasıl da belli, koca memleket sallandı. hala benim haberim yok diyorsun.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesi 15:40 sularında korkunç bir patlama ile sarsıldı. Şehrin her tarafından hissedilen patlama sonrasında vatandaşlar panikle ev işyerlerinden sokaklara koştu. Herkesin bir anda telefonlara sarılması üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü telefonları kitlendi. Polis Ekipleri gelen ihbarlar doğrultusunda araştırmalara başladı. Patlama ile ilgili net bir bilgi geldiğinde ayrıntıları paylaşacağız.

Patlama sesi Sakarya semalarında uçan bir F-16′nın hava boşluğuna girmesinden kaynaklandı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Şehri paniğe sokan ses bir F-16 uçaktan kaynaklanmıştır. Herhangi bir olumsuzluk yoktur” dedi.

Öte yandan dedikodu gazeteleri de haberler yaymaya başladı. Bu haberlere göre ” Kentparkta Bombalı eylem yapıldı. Hendek’teki Havai fişek fabrikası patladı. Uçak düştü,Helikopter düştü,Şeker Fabrikasında çalışan kepçenin lastiği patladı”
Polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde patlama ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

Patlama ile birlikte Gazeteci Recai Yüksel’in telefonları adeta telefonları kitlendi. Emniyet ve jandarmaya ulaşamayanlar Yüksel’i aradılar. Yüksel kriz merkezi gibi arayan vatandaşları bilgilendirmeye çalıştı.

Leo Vince egzoz takmışlar onu deniyorlarmış!! :p Bu nasıl bir ses patlamasıymış böyle yahu?

Kusura bakmayın beyler, egzozu yeni açtırdım biraz yüksek devir gideyim dedim.

Bütün fabrikaca duymadık hafız. Demekki çok gürültülü bi ortamda çalışıyoruz. :mrgreen:

Olay zaten Serdivan, Erenler ve organize de hissedildi. Bazı yerlerde camlar kırılmış.
Ahanda buraya yazıyorum. Bizimkiler hava kuvvetlerini basar o camın parasını faizi ile geri alır. :queen:
Akıllı ol oğlum burası sakarya :bounce:

Eğer herhangi bir uçak, f16 veya değil, bir evin üstünden geçerken ses duvarını aşarsa o evin camlarını kırar. Ben de çok şaşırmıştım ama bilimsel açıklamasını okuyunca mantıklı geldi. Büyük ihtimal de ses duvarını aşmıştır o uçak. Tam aşma anı da çok güzel görünür. Tam olarak da böyle bir şey:

ses.jpg

Afyon mühimmat bölüğü patladığında orada askerdim.Bizim alt bölüklerden biriside sakaryada inanın şu başlığı okuyup tıklamam bir ömür kadar uzun sürdü.Hala ellerim titriyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar