- Konu Yazar
16.05.2013 çıkışlı 2013 model cbr 250 yi 5500 rpmden gelen zırıltı sebebiyle Mnr servise götürdüm servis motoru bırakmamı söyledi. İlk önce egzantrik gergisini değiştirmişler, zırıltı devam ettiği için piston segmanları değiştirmişler, bu da çözüm olmadığı için en son krankı değiştirdiler. 25 günlük bir bekleme sonunda gittiğimde zırıltının devam ettiğini ses yapacak tüm parçaları değiştirdiklerini söylediler. Sonuç aynı. Başka cbr 250 kullanmadığım için 0 motora akü takıp denettiler o motorda da ses vardı. Sonuç olarak bütün cbr 250 lerde o sesin olduğunu anladım fakat parçalar değişmiş oldu, tabi bir servisin bunu bilmemesi ayrı acayip.
Sizlere sorum piston segmanı ve diğer parçaları değişen motor için tekrar rodaj mı yapılmalı, 1000km sonunda tekrar yağ değiştirilmesi gerekli mi? Motoru biraz sıkıştırdığımda 140 km nin üstüne zar zor çıkabildiğini, motorun eski performansında olmadığını farkettim. Bu süreç geçici mi? Yardımcı olursanız memnun olurum. Artık motordan soğur hale geldim. !!
Sizlere sorum piston segmanı ve diğer parçaları değişen motor için tekrar rodaj mı yapılmalı, 1000km sonunda tekrar yağ değiştirilmesi gerekli mi? Motoru biraz sıkıştırdığımda 140 km nin üstüne zar zor çıkabildiğini, motorun eski performansında olmadığını farkettim. Bu süreç geçici mi? Yardımcı olursanız memnun olurum. Artık motordan soğur hale geldim. !!