Arkadaşlar GT 135 in deneyimli kullanıcıları nerede acaba? Tamam motor iyi güzelde, keyfini sürdükçe foruma giriş çıkışı unutturuyor herhalde? Ortak tecrübelerimizi düzenli olarak paylaşsak diyorum. Biraz dayanışsak olmaz mı?
Hava filtresininin süngerini söküp hava tutup, sabunlu suyla yıkayıp 30 numara yağla yağlayıp taktım. Oldumu bilmiyorum. Başka bir bilgim olmadığından bu kadarını yapabildim.
Zincir ön dişlisini başka markalardan torna ettirerek 17 ye kadar çıkardım. Yerine tam olmadı ama denemiş oldum. Dişliler orjinal olmadığından biraz ses yaptı. Haliyle çekişte biraz düştü. Sonra 16 dişliye düştüm. Şimdi gayet iyi. Bana göre olması gereken 16 dişli.
Yakıt konusunda 80 Km/h hızla kullanımla düz yolda 100 Km tüketimi 2,0-2,2 Lt ye kadar düşürdüm. ahmetunuver kardeşimin 100 Km tüketimi 1,58 Lt yanlış hesaplamadıysam. Benim motorunda az yakması lazım diye düşünüyorum ama bizim buralar fazla yokuşlu olduğundanmıdır, yoksa benzin kalitesindenmidir nedir aşağı düşmeyecek gibi. Belki deniz seviyesiyle de alakalı olabilir. Üzerinde bulunan vakumlu karbüratör hakkında bek bilgi bulamadım. Bu sonuç bile tatmin edici aslında. Bazen yarış motoru kullanıyormuş hissine kapılıp gazı sonuna kadar çevirmek istiyor insan. Tutacağız artık kendimizi tutabilirsek. Yakıt ekenomisiyle alakalı başka da yapmam gereken kaldı mı acaba? Önerisi olan varsa paylaşsın lütfen.
Dikiz aynalarında bir iki markayı denedim. Sonra gördümki hepsi titreşimden görüntüyü netleştiremiyor. Özellikle 3000-5000 devirlerdeki titreşim az da olsa kafayıda titretiyor. Daha üst devirlerde sorun yok. En son bikepoint diye bir markanın YBR 125 aynasını taktım. Güzel oldu. Almak isteyenlere Wiwi' nin aynalarını da tavsiye ederim.
Özellikle kaskını kullanan bütün motorcu arkadaşların Ramazan Bayramlarını kutlarım. Kazasız belasız nice bayramlar görmeleri dileğiyle.