beyaz lastik yanağı yaptım(boyadım).

tekerleri söküp ayrı ayrı deterjanla temizledim.kuruttum. teker yanaklarını, delta marka lastik boyasıyla 3er kat boyadım.6saat geçmeden kullandım motosikleti. önce bir şey olmadı ama 1 haftaya kalmadan attı. kaç kat boya kullanmalıyım? boyayı ne kadar aralıklarla tekrar etmeliyim. ve ne kadar süre bekletip motosiklete takmalıyım? .biraz tiner koymuştum onun etkisi olabilir mi? Boyayı sürmeden önce ince zımpara çekmelimiyim.? bu yanakların üzerinden tekrar geçsem boyayla atar mı? atarsa nasıl temizleyip yapmalıyım? bu konuda çok endişeliyim :pale: :pale: :silent: :silent: şimdiden teşekkürler :cherry:

atması bir yerde normal çünkü lastik esnediği için uyguladığın boyada çatlaklara sebep oluyor.Yanaklar var beyaz aklına gelmiştir mutlaka ebat ı bulamadın sanırım :)

atması bir yerde normal çünkü lastik esnediği için uyguladığın boyada çatlaklara sebep oluyor.Yanaklar var beyaz aklına gelmiştir mutlaka ebat ı bulamadın sanırım :)

tubeless lastik olduğu için yanaklarda havayı sıkıştıramadığı için tavsiye edilmiyor.

tubeless lastik olduğu için yanaklarda havayı sıkıştıramadığı için tavsiye edilmiyor.

Bir arkadaşım GV250 sinde 3 seneden fazladır kullanıyor beyaz yanak, herhangi bir sıkıntı yaşamadı şimdiye kadar.
Boyayı kaç kat atarsan at mutlaka çatlayacaktır

Bir arkadaşım GV250 sinde 3 seneden fazladır kullanıyor beyaz yanak, herhangi bir sıkıntı yaşamadı şimdiye kadar.
Boyayı kaç kat atarsan at mutlaka çatlayacaktır
burda bi abimizin ön tekerinden boşanıp tekeri kitledi ve kaza yaptırdı. 3ay ayak alçı platin uğraştı durdu. ondan dolayı boya işinde ısrarcıyım teşekkür ederim :cat:

Arkadaşım boyayı kat kat yaptığın için atıyor büyük olasılık,Lastik esnek kat kat yapılan boyada orada bayağı kalın bir tabaka oluşturuyor ve en ufak esnemedede kırılıyor
Yapabileceğin en ince kıvamda yapar isen sorun olacağını zannetmiyorum,boyanın kalitesinide sorgulamak lazım

Arkadaşım boyayı kat kat yaptığın için atıyor büyük olasılık,Lastik esnek kat kat yapılan boyada orada bayağı kalın bir tabaka oluşturuyor ve en ufak esnemedede kırılıyor
Yapabileceğin en ince kıvamda yapar isen sorun olacağını zannetmiyorum,boyanın kalitesinide sorgulamak lazım
teşekkür ederim :D markası delta nette de iyi sayılıyor sentetik tinerle mi inceltiyorduk? :rendeer:

Üzerinde sentetik yada solvent bazlı yazıyorsa tabiiki sentetik tinerle inceltebilirsiniz,ama selülozik yazıyorsada selülozik ile inceltin
Sentetik boyalarda selülozik tiner ile inceltilebilir ama boyanın dayanımını etkiler,
selülozik boyalar ise sentetik tiner ile inceltilemez,boya bozulur tabiri caizse yoğurt olur

tiner selülozikmiş :D boyanın üzerinde sadece lastik boyası yazıyor o kadar

---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 20:04 ----------

Üzerinde sentetik yada solvent bazlı yazıyorsa tabiiki sentetik tinerle inceltebilirsiniz,ama selülozik yazıyorsada selülozik ile inceltin
Sentetik boyalarda selülozik tiner ile inceltilebilir ama boyanın dayanımını etkiler,
selülozik boyalar ise sentetik tiner ile inceltilemez,boya bozulur tabiri caizse yoğurt olur
teşekkürler

Zaten boya bu,neyi nereye geçiriceksiniz?

boyayı degıl bunları...

CIMG2413-500x500.JPG

Yanlız bu boya akar da fren diske balatalara felan gelmez dimi ? Yağmurda, suda felan ??

Ben biraz farklı bir yorum yapacağım . Sanki eskitilmiş gibi bir görüntü olmuş çatlayınca hoş durmuş bence . Ön lastik daha kötü bana göre . Bence önüde çatlatın :)

Ben biraz farklı bir yorum yapacağım . Sanki eskitilmiş gibi bir görüntü olmuş çatlayınca hoş durmuş bence . Ön lastik daha kötü bana göre . Bence önüde çatlatın :)
arka simetrik döküldü önse sadece çatladı atmadı ben de tam olayı anlayamadım :cherry:

boya yerine atlas marka lastik yanağı kullanabilirsin. etiket oto malzemesi satan yerlerden 50 60 tl ye alabilirsin.

arka simetrik döküldü önse sadece çatladı atmadı ben de tam olayı anlayamadım :cherry:

Ön amortisörler darbeyi güzel absorbe ediyor, chopperların arka amortisörler hepsinde çok zayıf. Arka lastikler bu yüzden daha çok esnemiş ve boyalar dökülmüş. Bence lastik yanaklarına silikon astar çekin ve öyle boyayın. Kırılıp dökülmeleri azaltacaktır.

lastikleri sisik vaziyette boyarsan daha uzun gider birde iyice kurumadan 2 ci katı boyamamak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar