Arkadaşlar herkese merhaba. Yıllardır bisiklet sevdasına düşmüş biri olarak artık motorsiklet işine de girmeye karar verdim. Geçen sene sonunda ehliyetimi aldım ancak bir konuda ikilemde kalıyorum ve çevremde danışabileceğim biri malesef yok. Öncelikle chopper ve cruiser tarzda motorların hastası olduğumu belirteyim. Ancak bu motorların hantal yapısı ve ağırlığından dolayı biraz çekingen davranıyorum. Keeway (yeni modelleri ile kuba), regal veya jinlun gibi markalarının chopperları başlangıç için önerilse de ben bu motorlardan istediğim tadı alamayacağımı düşünüyorum. Hem motor sesi hemde görüntü olarak beni tatmin etmiyor. Gönlümü fetheden bir dragstar veya shadow alırsam ne derece zorlanırım? Üstesinden gelebilir miyim? Yoksa içime sinmesede daha küçük motorlara yönelerek kendimi geliştirmeli miyim? Bu arada müstakbel küheylanı kullanacağım yer Artvin-Arhavi, yani küçük bir sahil ilçesi. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
merhaba öncelikle aramıza hoş geldiniz
şöyle anlatacağım
genellikle bu tarz chopper yani aslında cruiser motor sevenler aynı ikileme düşüyor ben dahil hatta şu tarz şeylerde duymadım değil bu motorların beygiri düşükmüş ve yere yakınmış ya kontrol edilebilirmiş. çok büyük bi yanılgı.
kısaca anlatmam gerekirse artı ve eksileri yeni başlama için anlatayım
motor yere yakın denge kurmak kolay +
motor ağır ve hakimiyet zor (park etme ışıkta motoru tutma manevra ve viraj açısı dar -
bakım maliyeti çok ve parça uçuk fiyatlar çünkü fantezi motoru bu yüzden acemiyken kıracağın en basit bi sinyal bile sana 3 haneli bi rakama gelir sen düşün gerisini
motor tecrüben yoksa olmaz vitesli motro tecrüben yoksada olmaz böyle bi motoru kullanman için km vermiyorum ama en az 10 bin km bi motor mazin olmalı ve bunun çoğu vitesli motorda çünkü bu motorların viraj açısı dar çok yatamazsın o yüzden virajı alamaman seni öldürebilir bi bakmışsın yerdesin ki bu iyi ihtimal yağmur kanalına giren karşı şeride geçenler var
motor ağır 200 kg civarı diye biliyorm tam net kg bilmiyorum ama sana tavsiyem şu yönde olur
keeway kuba filan hikaye bu tarz motorlardan soğumak istemiyorsan 2 seçeneğin var ya benim gibi alacaksın direk bi vitesli motor en az zarar edeceğin (CBF-YBR) tamamdır bu iş diyince satacaksın
yok kafam karışır diyorsan 300-500 tl ye bi scooter alacaksın işin temel hatlarını öğrenip en azından trafiği okuma vs. vs. motor kültürü edinince HYOSUNG gv 250 aguilera düşük ccde tek cruiser bu alınabilecek olan diğerleri sana yaramaz regal filan hikaye motordan soğutur adamı çok araştırdığım içib biliyorum kesinlikle öyle bi hata yapmaynız özelden sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz bu segmentte çok motor test ettim harley olsun intruder olsunn dragstar olsun özelden yazınız iyi günler