Sıfır Motosikler Plaka Ruhsat Sigorta Masrafları

Merhaba. Cuma günü Honda CB 125E aldım. Şimdi kaldı ruhsat plaka ve sigorta işlemleri. Pazartesi günü bu işlemleri halletmeyi düşünüyorum fakat bana yaklaşık ne kadar masraf çıkar hiç bilmiyorum. Bu sitede bununla ilgili birçok başlık var fakat sanırım eski.

Ben Trabzon'da oturuyorum ve 22 yaşındayım. A2 ehliyetini alalı 1 yıldan fazla oldu. Bana yaklaşık bir fiyat söylerseniz çok sevinirim. Çok araştırdım ve her yerde farklı sonuçlar var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
sigorta trabzon?

2 adet ruhsat yaprağı: 150tl

plaka: 11 tl

fotokopiler ek1 ler falan 20tl

bu kadar

bağlı olduğun ilçenin trafik şubesinden internetten randevu alacaksın orada zaten getirmek gereken belgeler yazıyor.

sigorta trabzon?

2 adet ruhsat yaprağı: 150tl

plaka: 11 tl

fotokopiler ek1 ler falan 20tl

bu kadar

bağlı olduğun ilçenin trafik şubesinden internetten randevu alacaksın orada zaten getirmek gereken belgeler yazıyor.

+ olarakta Sigorta poliçenizi yaptırmanız gerekiyor ayrıca , ruhsat çıktıktan sonra 1 hafta sonra falan MTV vergisi çıkıyor...

Bu işlemleri yaptırdım ve sigorta hariç dedikleriniz gibi tuttu. Fakat sigortayı sanırım biraz pahalıya yaptırdım. 200 lira da o tuttu.

Ben sigortayı 372 TL ye yaptırmıştım. Allianzda. Yaş 35+ olduğunda daha uygun oluyormuş.

şimdi sigorta yaptrırıken ehliyet varmı yokmu farkediyormu? mesela bende ehliyet yok sigorta yaptırmak için ehliyetmi gerekio? B ehliyet var a2 ye yeni yazılcam

Sigortayı plaka ve ruhsattan önce mi yaptırıyoruz yoksa sonra mı?

Önce trafik sigortasını yaptırmanız gerekiyor. Sigortanız yapılmadan ruhsatın orjinal nüshasını vermiyorlar.

şimdi sigorta yaptrırıken ehliyet varmı yokmu farkediyormu? mesela bende ehliyet yok sigorta yaptırmak için ehliyetmi gerekio? B ehliyet var a2 ye yeni yazılcam

Ehliyetiniz olmasa bile sigorta yaptırabilir adınıza ruhsat çıkarabilirsiniz.

eyvallah , saten 2 ay sabredip 100 lk yerine biraz daha biriktirip ya ybr 125 yada salcano wolf alcam o zmna kadar ehliyette yetşiri umarım

farketmiyor. benden sadece kimliğimi istediler. jacks0n'ın dediği gibi ehliyetsiz sigorta yaptırıp ruhsat çıkarttırabilirsiniz.

Ek-1 ve naylon föy: 21TL
Sigorta yaptırıp tescile gidiyorsunuz. fatura-uygunluk belgesi satıcı tarafından hazırlanıyor.

Tescil / ruhsat :155.50 TL
Plaka basımı: 11 TL

Sigorta:126 TL, daha sonra yeni ruhsatla tekrar gidip plakayı sigortaya işletiyorsunuz, poliçeyi alıyorsunuz.

Eski plakayı alıp, 11 TL masraftan yırtalım dedik olmadı.
HURDAYA ÇIKAN ARAÇ PLAKALARI 2 YIL KULLANIMDAN KALKIYOR DEDİLER.

Motoru almaya gittiğimde temmuz 31 di.. Yarın keselim faturayı MTV 100 TL daha ucuz olur dediler. 1inde kesildi, görcez..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ek-1 ve naylon föy: 21TL
Sigorta yaptırıp tescile gidiyorsunuz. fatura-uygunluk belgesi satıcı tarafından hazırlanıyor.

Tescil / ruhsat :155.50 TL
Plaka basımı: 11 TL

Sigorta:126 TL, daha sonra yeni ruhsatla tekrar gidip plakayı sigortaya işletiyorsunuz, poliçeyi alıyorsunuz.

Eski plakayı alıp, 11 TL masraftan yırtalım dedik olmadı.
HURDAYA ÇIKAN ARAÇ PLAKALARI 2 YIL KULLANIMDAN KALKIYOR DEDİLER.

Motoru almaya gittiğimde temmuz 31 di.. Yarın keselim faturayı MTV 100 TL daha ucuz olur dediler. 1inde kesildi, görcez..

Sigorta 126 tl demişiniz hangi ildesiniz peki 350 küsürden bahseden arkadaşlar var?

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
126 tl mi anlamadım ?? en az 7 sıgortacı gezdıkten sonra 256 tl ye yaptırabıldım

merhaba izmir'de ALİANZ sigortaya yaptırdım 2 gün önce 156 tl. toplam.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ama sigorta için cc ,şehir , yaş vb. Gibi fiyat belirleyici unsurlar var

Merhabalar arkadaşlar ben 2. El bir kymco süper 8 aldım geçiçi ruhsatını aldım yani noterden satışını aldım maalesef trafik sigortasını yaptırmadan kullandım ruhsatın aslınıda almayan gidemedim üşengeçlikten 4 ay oldu ve satmaya karar verdım alıcıda cıktı ama alım satımda nasıl bir yol izleyeceğim ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar