Titreşim Hakkında

Arkadaşlar 100lük motor almak istiyorum titreşim konusu yüzünden karar veremedim en az titreyen 100'lük motor hangisi dir yada balansörlü 100'lük motor varmı ?
-birde motorlarda titreşimi önlemek için yapılan veya yapılacabilecek eklentiler varmıdır ? örneğin süspansiyon gibi

Arkadaşım çin malı özellikle düşük cc li motosikletlerin hepsinde titreşim vardır. Eğer bütçen uygunsa honda veya yamaha almaya bak. Çin malı kötüdür demiyorum ama titreşim açısından malesef

Şu balansör hikayesine lütfen inanmayınız.Aynı geri dönüşüm sistemi(katalitik konvertör) gibi hikaye.Daha taze bu gün çok merak ettiğim bir motosiklete bindim.Görüntüsü sexy z750 yavrusu 3000km üstü asya major.Onda da anti balansör var(sözde).Yalan olmasın çok fazla çin motosikleti kullanmadım ama diğerlerinden farkı olduğuna inanmıyorum...2. el japon daimi olarak çinden iyidir.

Merhaba.. Bende 100cc Rks Jaguar Cub kullanıyorum ve oldukça memnunum.. Titreşim hissedilmiyor yalnızca 70-80 km hızlarda ayaklıklarda hafif bir titreşim oluyor oda önemsenmeyecek derecede. Aklına yatıyorsa tavsiye ederim.

Titreşimli bir makinenin titreşimini hissetmek için, titreşimsiz bir makine ile kıyas edilmesi gerekiyor.
Mesela benim prince deki titreşimi, ybr'ye binince fark ettim. Ondan önce hiç fark edememiştim.

100 lüklerde balansör felan yokki geneli titriyor cg tarzları felan

Balansörlü olanlara bak sen ybr mh drift felan tek silindir bunlar sıfır titresim olmaz cbf ye sıfır titresim diyorlar ama

mrb titresim olayi gercekten cok can sikici birsey hele birde amortisorler sertse poponun isi zorlasiyor ozellikle uzun yolda tam bir cile yeni cin mallarinda balansor falan diyorlar ama denemeden almamak lazim

100 lüklerde balansör felan yokki geneli titriyor cg tarzları felan

Balansörlü olanlara bak sen ybr mh drift felan tek silindir bunlar sıfır titresim olmaz cbf ye sıfır titresim diyorlar ama

mg drift yerine salcano wolf al diyorlar da 125 lik düşünmüyorum

Titreşimli bir makinenin titreşimini hissetmek için, titreşimsiz bir makine ile kıyas edilmesi gerekiyor.
Mesela benim prince deki titreşimi, ybr'ye binince fark ettim. Ondan önce hiç fark edememiştim.
titreşim somun vida fialn döküyormuş .. kapordada veya başka yerdeki civataları somunları rondela gibi şeylerle çözülebilir ama motorun vidalarına aynı şeyi uygulayabilirmiyizki veya motorun vidalarını döküyormu?

titreşim somun vida fialn döküyormuş .. kapordada veya başka yerdeki civataları somunları rondela gibi şeylerle çözülebilir ama motorun vidalarına aynı şeyi uygulayabilirmiyizki veya motorun vidalarını döküyormu?

Bende hiç vida, cıvata falan dökülmedi. Ta ki geçen güne kadar. Zincir yaglarken, dişlinin üzerindeki 4 vida deliginden birinin boş olduğunu gördüm.
Tabi o vida hiç mi yerine konmadı, yoksa sonradan mı düştü, orası da muamma.

Bende hiç vida, cıvata falan dökülmedi. Ta ki geçen güne kadar. Zincir yaglarken, dişlinin üzerindeki 4 vida deliginden birinin boş olduğunu gördüm.
Tabi o vida hiç mi yerine konmadı, yoksa sonradan mı düştü, orası da muamma.
mg prince almayı düşünüyorum 100 lüklerin arasında en iyisi o gibi duruo inşllah bi sıkıntısı çıkmaz

Ben satmaya niyetlendim de, 2.300 liraya mal olan motosikleti, 1800 liraya kimse sormadı bile.
Millet hiç ekstralarına bakmıyor. Çıplak motorla kıyas yapıyor. Eğer prince alacaksanız, satarken çok zarar etmeyi göze alın.

Ben satmaya niyetlendim de, 2.300 liraya mal olan motosikleti, 1800 liraya kimse sormadı bile.
Millet hiç ekstralarına bakmıyor. Çıplak motorla kıyas yapıyor. Eğer prince alacaksanız, satarken çok zarar etmeyi göze alın.
saten çoğu kimse çin malını ikinci el almak istemio birde sıfır aldındığı için zarar fazla olur .

http://www.motosiklet.net/forum/commuter-cup-moped/92658-titresime-son-ohh-be.html burda dişli değişimi ile çözülüyor demişler gerçekten bu bir çözümmü

Ön dişliyi büyütmek, daha düşük devir demek. Ama kesinlikle titreşime çözüm olamaz.
Sizde benim gibi sırf vergisi için mi 100 cc altı istiyorsunuz? Ben aldım, gücü yetersiz gelirse, silindiri değiştirir, uzun yıllar kullanırım diyordum.
Ama aramıza titreşim girdi. :)

Ön dişliyi büyütmek, daha düşük devir demek. Ama kesinlikle titreşime çözüm olamaz.
Sizde benim gibi sırf vergisi için mi 100 cc altı istiyorsunuz? Ben aldım, gücü yetersiz gelirse, silindiri değiştirir, uzun yıllar kullanırım diyordum.
Ama aramıza titreşim girdi. :)
yani bu titreşimin çözümü yokmu ?

mg drift yerine salcano wolf al diyorlar da 125 lik düşünmüyorum

Ben dip gaz giderken avadanlık dağıtanı gördüm :queen:

Ben dip gaz giderken avadanlık dağıtanı gördüm :queen:

Yuh, hiç gülecegim yoktu. :) Sende cb varken öyle demiyordun. Aldın tabi Wolf'ü titreşimli makinelere laf atarsın. :D

---------- Post added at 12:09 ---------- Previous post was at 12:05 ----------

yani bu titreşimin çözümü yokmu ?

Maalesef. Bu arada bahsedilen titreşimin kısa süreli sürüşlerde pek bir etkisi yok. Haberiniz olsun.
Mesela yirmi dakikanın üzerindeki sürüşlerde, eller uyuşmaya başlıyor.

Hondanin yeni 100 lukleri cikti o motor senin ihtiyaç larını karsilar. Titremede yapmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar