100’lük motorumla - 4 Bölge - 5 Gün - Mini bir Türkiye turu denemesi

GEZİMİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ
PAZARTESİ
1.7.2013

Yine her gün olduğu gibi sabah gün ağarmak üzere iken yola koyuluyorum.

SAM_1412.JPG

Saat 6:30 gibi Diyarbakırdayım. Ama Diyarbakır’da durmamayı düşünüyorum yola devam etmek istiyorum.

SAM_1418.JPG

Yola devam ederken gördüğüm bir tabela yönümü değiştirmeme neden oluyor,yüz çevirip gidemiyorum.

SAM_1456.JPG

Yukarıdaki fotoğrafı Ziyaretleri yaptıktan sonra çektim o zaman aklıma geldiği için.
Yolda giderken karşıma çıkan evini sırtlamış bir yolcu;

SAM_1424.JPG

Yollar,Tabelamız ve o civarlar;

SAM_1422.JPG

SAM_1426.JPG

SAM_1430.JPG

SAM_1431.JPG

SAM_1439.JPG

Ve biraz sonra kabristana ulaşıyorum.

SAM_1434.JPG

Yukarıdaki tabelayı okuyup son paragrafa geldiğimde Halfeti fotoğraflarında sadece minaresi görülen camiyi görünce duyduğum hüzün azaldı. Çünkü zamanın yöneticileri baraj aşkına peygamber naaşlarına bile rahat vermiyorlardı.Neyse ben kabir ziyaretlerimi yapıp dualar ediyor ve yol uzun deyip yola koyuluyorum.
İşte oralardan birkaç fotoğraf;

SAM_1445.JPG

SAM_1448.JPG

SAM_1447.JPG

Diyarbakır-Eğil Belediyesinde üzerinde Meram Belediyesi yazan bir bank görünce fotoğrafını çekmeden geçmiyorum.

SAM_1437.JPG

SAM_1455.JPG

SAM_1459.JPG

SAM_1464.JPG

Ve biraz sonra Ergani’ye varıyorum.

SAM_1465.JPG

Ergani’de bir Çay Bahçesinde duruyorum,çay ve su alıyorum ,ve az ötedeki petrolden de motosikletim için yağ.

SAM_1467.JPG

Yaklaşık 30 dk. Dinlendikten sonra yola koyuluyorum. Elazığ’a giderken asfalt sanki erimiş gibiydi.

SAM_1472.JPG

SAM_1474.JPG

Elazığın Maden ilçesi civarında yol çalışmalarından dolayı yollar bozuluyor.
Maden ilçesine girdikten sonra bir köprü;

SAM_1477.JPG

Ve Hazar Gölüne varıyorum. Gerçekten çok güzel bir yer. Adana’da yaşadığım için bana her yer serin geliyordu. Burada öyleydi. Hazar Gölünün etrafına durup dinlenebileceğiniz piknik yapabileceğiniz kamelya tarzı dinlenme yeri ve gölgelikler yapılmış. Sivrice’ye 20 km kala duruyorum. Hem dinlenmek, hem gölü biraz seyretmek,hem de Ergani’de aldığım yağı burada değiştirmek istiyorum.
İşte o sıralarda çektiğim bir fotoğrafım;

SAM_1578.JPG

Ve Sivrice tabelamız;

SAM_1492.JPG

Sivrice’ye gelmeden evvel internetten öğretmen evinin numarasını öğrenip aradım. Ve 2 gece kalmak istediğimi söyledim. Tamam olur dediler ama bir kişiyim deyince diğer yatağında parasını vermelisiniz dediler. Bende siz yeri ayırtın gelince konuşuruz dedim. Fiyat uygun gibi geldi kahvaltı dahil 30 tl. Birecikte bana 37,5 tl demişlerdi.
Ve öğretmen evine ulaşıyorum;

SAM_1501.JPG

Görevliyle konuşup anlaşıyoruz, diğer yatağın parasını vermiyorum ama tek gelen biri olursa yanıma verilecek.
Sivrice öğretmen evinden :
Odam;
SAM_1505.JPG

Hazar Gölü;
SAM_1498.JPG

Sabun ve Şampuanları;
SAM_1579.JPG

Cami;
SAM_1499.JPG

Acıkmıştım, odaya yerleşip hemen yemek için terasa çıkıyorum. Manzara muhteşem, Hazar Gölüne sıfır olan bu yerde eşsiz manzara eşliğinde yemek güzel olacaktı.
Kavurma istemiştim;

SAM_1502.JPG

Yemeğimizi yiyip çayımızıda içtikten sonra Sivriceyi turluyorum biraz sonra bir yol buluyorum.
Ve gölün kıyısındayım;

SAM_1520.JPG

SAM_1524.JPG

SAM_1522.JPG

Sonra odama dönüyorum duşumu alıp biraz dinleniyorum.Akşama doğru serinlikte öğretmenevi sahiline iniyorum. Biraz yüzüp serinledikten sonra fotoğraflar çekiyorum.
Buyrun o fotoğraflar;

SAM_1533.JPG

SAM_1536.JPG

SAM_1542.JPG

SAM_1548.JPG

SAM_1558.JPG

SAM_1564.JPG

SAM_1567.JPG

SAM_1568.JPG

Böylece Gezimin 3.günüde bitmiş oldu. Siverekten çıkarken 34786 km gösteren gösterge günün sonunda 35060 km gösteriyordu.
Böylece bu gün yapmış olduğum yol 274 km oluyor.

GEZİMİN DÖRDÜNCÜ GÜNÜ
SALI
2.7.2013​

Bu gün sabah saat 8’de uyanıp saat 8:30 gibi kahvaltıya indim. Kahvaltı tabağı bana göre zengin sayılırdı. O sabah serinliğinde sınırsız çay eşliğinde güzel bir kahvaltıydı.
Bakın işte;
SAM_1584.JPG

SAM_1585.JPG

Kahvaltımı yaptıktan sonra daha fazla oyalanmak istemiyorum.Bu gün Elazığ merkeze gitmek ,birkaç yere uğramak daha sonra Harput’a gitmek niyetindeyim.Elazığ’ girerken baya uzun bir yol boyunca orta refüjdeki direklerde Türk Bayrakları asılıydı.

SAM_1589.JPG

SAM_1592.JPG

Harput Elazığ’ın merkezine göre baya yüksek, Harputtan Elazığ manzarası;

SAM_1595.JPG

SAM_1598.JPG

SAM_1603.JPG

SAM_1604.JPG

SAM_1606.JPG

SAM_1608.JPG

Harputu gezdikten sonra Keban Baraj Gölü üzerinde feribotlarla Pertek seferlerinin yapıldığı yere gitmeye niyetleniyorum.
SAM_1614.JPG

Perteğin karşı kıyısında çay bahçesinde iki çay içtikten sonra hazırlanan feribota binmek üzere kalkıyorum. Motorumu bu tarafta bırakıyorum.Bu arada Feribotla karşıya geçerken kişilerden ücret alınmıyor sadece araçlardan ücret alınıyor.İşte Pertek feribotu ve o anlarda çektiğim fotoğraflar;

SAM_1618.JPG

SAM_1620.JPG

SAM_1626.JPG

Yarısını martılarla paylaştığım simidim ve ben..:)

https://lh4.googleusercontent.com/-K6wXE8jtiBM/UddhKbm7e_I/AAAAAAAABmM/uQz6Gf-h8MI/s800/SAM_1633.JPG

SAM_1636.JPG

SAM_1640.JPG

SAM_1646.JPG

SAM_1648.JPG

Pertekten Elazığ’a dönerken gördüğüm bu tabela gülümsetiyor beni…;
https://lh4.googleusercontent.com/-Ie8ywFtMtgs/UddiAMGQrxI/AAAAAAAABZ0/iL-qd3VdssM/s800/SAM_1651.JPG

Sivrice’ye vardığımda duşumu alıp terasa çıkıyorum,yemeyi yedikten sonra yine çay sigara….

SAM_1656.JPG

SAM_1658.JPG

SAM_1661.JPG

Böylece 4.günüm sona eriyor. Yarın sabah erkenden kalkıp Malatya-Darende’ye doğru yola çıkacam. Günün başında 35060 km yi gösteren gösterge günün sonunda 35204’ü gösteriyordu.
Böylece bu gün 144 km yol yapmış oluyorum.

Çifte vatandaş. Lik dan yararlanarak. İSVIÇRE. Basel. e gittik. Eğer. Orda. Kaza sonucu. Yada. Bilerek. Geyik. Yada. Fare. Yada resimdeki. Gibi. Yılan. Öldür sen. EBEN. I

S............. kardeşim. Onu. Allah. Yada. Onlara. . Göre tanrı. Yarattı. Diyorlar...direk. hapis....

Keşke. Resmi. Cekmeseydinn. BARBARCA. BENCE.

Burası İsviçre değil söz konusu yılanı ise arkadaş öldürmemiş sadece fotoğrafını çekip bizle paylaşmış yazdığınız yorum ise zor anlaşılır ve seviyesizce :farao:

@Haloogle Halil kardeşim

Gayet güzel gidiyorsun tebrikler paylaşım için teşekkürler :rendeer: devamını bekliyoruz :cat:

Anadolu ne güzeliklerle dolu,fotolar çok güzel anlatım da öyle
merakla devamını bekliyorum arkadaşım,

helal olsun kardeşim bu sıcakta o yolları yapman yürek ister oraların kavurucu sıcaklarını bilirim
allah yolunu açık etsin tekerin düz bassın kazasız belasız

Okuduğum iyi raporlardan birisi. Bizleri cesaretlendiriyorsun! Cesaretin ve gezgin yüreğin için kutluyorum! Devamını bekliyorum.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Çok güzel bir gezi raporu.
Tebrikler...::biggrinn
İzlemedeyim.:cat:

thb

Halil tebrikler kardeşim, Allah kaza bela vermesin.

Anadolu ne güzeliklerle dolu,fotolar çok güzel anlatım da öyle
merakla devamını bekliyorum arkadaşım,

helal olsun kardeşim bu sıcakta o yolları yapman yürek ister oraların kavurucu sıcaklarını bilirim
allah yolunu açık etsin tekerin düz bassın kazasız belasız

Okuduğum iyi raporlardan birisi. Bizleri cesaretlendiriyorsun! Cesaretin ve gezgin yüreğin için kutluyorum! Devamını bekliyorum.
teşekküürler herkese,raporun devamını yakında yayınlarım..
Çok güzel bir gezi raporu.
Tebrikler...::biggrinn
İzlemedeyim.:cat:
sıtkı abi teşekkürler.bu raporu yazarken senin yayınladığın o ayrıntılı gezi raporlarında ne kadar emek harcadığını daha iyi anladım..
Halil tebrikler kardeşim, Allah kaza bela vermesin.

abim tebrikler güzel bir gezi olmuş, devamını beklıyorum. :)

teşekkürler....

Neresi. Güzel. ?........gezi. benzine doğaya. Yazık

sen nasıl bir insansın yav vallaha çözemedim seni...sanane milletin gezisinden sen gez de seninki ne bakalım birde...arkadaşımız yüreğini koymuş ortaya 100 cc motorla çıkmış yola,her motorcuyum diyen çıkamaz böyle bir motorla...neyse sende kendini böyle avut bakalım

Tebrikler Güzel kardeşim, Mesut hocamın da dediği gibi motoru küçük yüreği kocaman kardeşim yolun açık olsun, rotan'da Elazığ da varmış daha önceden haberleşmiş olsaydık, seninle tanışıp, misafir etmek isterdim şimdi çok üzüldüm..

Tebrikler Güzel kardeşim, Mesut hocamın da dediği gibi motoru küçük yüreği kocaman kardeşim yolun açık olsun, rotan'da Elazığ da varmış daha önceden haberleşmiş olsaydık, seninle tanışıp, misafir etmek isterdim şimdi çok üzüldüm..

Muzaffer bey,teşekkürler güzel sözleriniz için... inşaallah kısmet olurda bir daha yolumuz düşerse o yöne doğru tanışmak isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar