cbr 250r da hissettiğim performans azalışı.

Merhabalar.

1 hafta önce honda cbr 250r aldım, mondial 150 mash ten bu motora geçtim . İlk bindiğimde dedim bune ya 250 lik bumuymuş, uçuyor resmen. Fakat şuan 200 km deyim ve sanki çekişinde azalma hissediyorum ilk günlere nazaran . Yani mesela 3. viteste 5.000 devirde 51 ile gidiyorudum yine 51 ile gidiyorum fakat , sanki 51 e çıkma sürem arttı. Devir artıyor ama sanki motor çok gitmiyor sonradan kendine geliyor gibi. Bunnun 2 sebebi olabileceğini düşündüm.

1- Tamamen psikolojik olabilir. İlk defa bindiğim için 250 lik güçlü gelmiş olabilir ama motora hakim olmaya ve kontrol etmeye başlayınca belki gücü azaldı gibi hissediyor olabilirim.

2- Tekniksel olabilir. Motorsikletin , motor kısmından anlamam fakat , motoru biraz zorladım aldığımın 2.ci günü , 12.000 devir çeviren motoru ara sıra 7.000 devirlere çıkarttım . Ve 1 kez de olsa 8.000 devir yaptırdım . Kesinlikle redline a falan sokmadım . Belki sorun bundanda kaynaklı olabilir. Sizce böyle birşey mümkün mü ? yani hafif zorlamayla çekiştebir kayıp oluşur mu hemen 200km de. ?

Son olarak belirtiyim , aynı olay ilk motorumda da olmuştu ilk binişimde uuyor gibiydi sonradan aynı şey onada oldu . Onuda aynı şekilde ara sıra zorlamıştım.

Teşekkürler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoruna alıştığının belirtileri bu bence.

Galiba psikolojik ozaman madem 150 km de pat diye performansı düşmüyorsa :) Ama ahakikaten alıştım , görenler artık eski scooterin gibi kullanıyorsun diyor :) :thumleft:

ilk aldığımda scooter 60 a çıkınca "fiuvv uçuyorum" oluyordu.

Şimdi 80-90 ı görünce niye biraz daha gitmiyor ki diyorum.

Ha birde benimki çinli ve karbüratörlü, şu garibana bi 97 oktan alayım dedim,

enteresandır çekişin düştüğünü hissettim. Sordum soruşturdum onda onu yiyecek

diş,hazmedecek mide yok dediler. Eyvallah dedim.

Seninki injeksiyonlu ama birde 95 oktanı denemeni

tavsiye ederim.

Zincirin ayarı uygun değilse ve yağsız ise son hızı ve ivmelenmeyi değiştirir.
Ama bence de psikolojik. Kedidir kedi yani :queen:

Psikolojiktir, bak benimki 3000km olmak üzere her geçen gün performansı biraz daha artıyo... Gerçi son 40km'de iki çubuk benzin tükettim, onun da etkisi olabilir :D:D

Motorun sağır kalmış :]

İlk yag degisiminden sonra kendini toplar 500 km de hemen yagını degistir

CBF 150 'den sonra CBR 250R ilk aldıgımda banada rüzgar gibi gelmişti , yaklasık 15 gün sonra servise performans kaybı var diye götürdüğümde zamanla motora alısmaktan kaynaklandıgını soyledıler.Simdi FZ6 aldım , bir sure sonra insanların neden 1000cc gectıgını anladım :)

Kullanım kitapçıgında kaç oktan kullanman gerektigini yazar 95 oktan diyorsa 97 kullanma yararı olmaz...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tamam e n psikolojik bana da ilk hafta duke baya buyuk iri gelyodu suan bisiklet gibi
birak cbr250 yi
1199 panigale al 1 haftaya aaa bunun hizi azaldi cekisi daha iyiydi dersin

tm yorumları tek tek okudum , teşekkür ederim cevaplayan herkeze. Bende zaten daha 200 km de sıfır termtemiz motorun çekişinin düşeceğine inanmıyordum , demekki alışmışız artık :) vücut 600 istiyor galiba :D

300 km de yağını ben değiştireceğim , acaba garanti den çıkar mı ? kitapçığa uygun yağ kullansam ?

tm yorumları tek tek okudum , teşekkür ederim cevaplayan herkeze. Bende zaten daha 200 km de sıfır termtemiz motorun çekişinin düşeceğine inanmıyordum , demekki alışmışız artık :) vücut 600 istiyor galiba :D

300 km de yağını ben değiştireceğim , acaba garanti den çıkar mı ? kitapçığa uygun yağ kullansam ?

bizim çinlilerde bile 300-500 arası bakım dostum

onun amacı da pistonların yataklarına alışması sırasında

çıkan metal talaşın atılması. Honda ile çinlilerin

üretim teknikleri aynı değil.O yüzden

seninkine 300 de gerek yok zaten 1000 bakımına

gideceksin. Yok illa olmaz diyorsan 500 de fln değiştir bari.

Şu olaya canım sıkıldıya psikolojikte olsa , o yüzden birşeyler yapasım var nolur nolmaz :)

amaaaan salla kendin yap bakımları. :)
Ve Honda bu , her 1000-2000 bakım istemez.4-5 binde yağını eksiltme , vurup kırma hayırlı olsun bin git.

Psikolojik gibi oynama. Elinde kalır yoksa

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar