Bi hevesle o motoru almak istiyorsun sanırım.
Kaç kilometrede ki yağ yakıyor? yağ yakmasının krank kırılması ile doğrudan alakası var. olması gerektiği gibi tamir edilmeyip geçiştirilmiş ise yağ yakması normal.
Evet iyi bir tamir görürse sorun olmaz.
2008 sonrasında devir kesici var mı bilmiyorum. Bence yoktur hyo'larda... Devir kesici olsa bile, çok gerekmedikçe yüksek devir yapmamak lazım. sürekli yüksek devirde sürülen bir hyo anca krank kırar. Kendim de gt250r, başka motorlar kullandım. benim eski devir kesicisiz dediğiniz 2006 model 250r idi.
Yani yer yer ben de bastım. redline'ın ucundan döndüm. Yıllar oldu satalı. sattığım adam hala biniyor. ufak tefek şeyler dışında bir derdi de yok.
Yani adam bu motorun içine etmiş. sana da kakalamaya çalışıyor.
Sen birisi al al birşey olmaz dese alacak gaz'da duruyorsun

gördüğüm o. kendine başka motor bak derim. bütçene uymuyorsa da alma. Bekle biraz daha. 5 vereceksin dert olacak. 3 daha harcayacaksın. satabilirsen sonra anca 5'e satacaksın. Kaldı ki gönül rahatlığıyla satamayacaksın. Alanın da elinde kalma ihtimali olacak.
Bahsettiğin durumdaki bir 250r'ı ben 2000 TL teklif veririm. Kabul ederse yağ yakma problemli hali ile alırım. etmezse kendi bilir.
2500'e verirse,
Güvenilir bir ustaya derim ki, Al sana işçilik 500 tl. motoru bir güzel sök dağıt. sorun çıkartabilir dediğin yerleri tespit et. Ondan sonrasında da maksimum 500 daha işçilik verip maksimum da 1000 tl parça maliyetiyle motoru adam ederdim.
Ama bunu benim gibi uğraşmayı seven, söküp takmaktan keyif alan insan yapar anca

zaten ben alsam kendim söker takarım. işçilik masrafı cebimde kalır

üstüne keyifle yaparım. güzel de yaparım

l: