@gaco "
Yok arkadaş ben bunun tipini beğendim, benim motorum 2 tekerli değil peşisıra 3 tekerli olsun karavan ile beraber gezeyim" cümlenin benim düşüncemi kısmen ifade ettiğini söyleyebilirim. Sen zaten benim yekpare olması yönündeki düşüncelerimi de biliyorsundur, çok fazla dağlar gibi
yükseltmeyi sevmem motorun arkasını. Hatta topcase'i bile cidden gerekmedikçe takmıyorum biliyorsun. Zaten başta yazdım, tatil tarzı biyere giderken kullanmayı düşündüğüm bişey. Elbet motoru biraz kısıtlayacaktır. Biz de ona göre sürecez...
Avantajı var dezavantajı var sonuçta. Bana pratik geldi. Olay sadece hacim değil, yoksa kocaman bir kasa atarım arkaya, 150 lt taşırım, motoru da kamyon gibi yaparım. Ama ben makul birşeyler için fikir danıştım sadece.
Senin gösterdiğin heybe tarzı şeyler de mantıklı. Hatta topcaseden daha dengeli oldukları için de severim kerataları ayrıca. Ama onlarda sevmediğim şey koyduğun bişeyi geri çıkartmak vs, işkence olabiliyor. Yada artçı koltuğunu işgal edebiliyor. Sıkı sıkı doldurması, takması bu projeden biraz daha zahmetli gibi geliyor bana. Valiz dizer gibi. Kilidi olmaması da bir dezavantajı, motorun üzerinde bıraksan bir dert bırakmasan başka... Tabi bu güvenlik durumları gezi yaptığın bölgelere göre değişir.
BANA KALIRSA bu römork gibi bişey ile birlikte arkaya küçük bir heybe, ön depoya da küçük bir (cüzdan vs, için) heybemsi bişey daha çok makul olur. Sadece heybe de olur belki, sonuçta dediğim gibi denge açısından en mantıklısı o tarz çantalar.
Belki gün olur evden size-ostime vs, taşımam gereken bir parçayı rahatlıkla römorkta taşıyabilirim

(istisnai bir durum tabi).
İrfan abinin yaptığı römork bana biraz ters geldi mesela, 2 tekerli ve ağır gibi geldi. Fren sorunu vardı sanırım enson, umarım çözmüştür. Ama görünüyorki o kendisine, ihtiyaçlarına, keyfine göre bişeyler tasarlamış. Bana uymaz ama adamın eline sağlık. İnsanları kısıtlamaktan vazgeçemeyen bağnaz bir huyumuz var, gerekli mi gereksiz mi diye yargılamasak olmaz. Hadi onu da geçtim, gör bak işte insanlar nasıl geziyor dünyada, okadar foto koydum. Milletin keyfinin kahyası olamayız ya

Motorun çok daha geniş yada eğlenceli bir alanda kullanılabileceğini kabul etmek yerine "
motorla geziye gidiyorsan şöyle yapcaksın böyle yapmayacaksın, yoksa git arabaya bin" gibi çocuksu tavırları bırakalım derim ben :king:
@kurubuz sizin gibilerin fikirlerini önemseyip buraya paylaşım yapmıştım, motor kültürü dersin için teşekkür ederim :rendeer: