sigorta iade hakkında yardım(satış sonrası)

arkadaşlar motoru yakın bir zamanda satabilirim 5 ay lık sigortam var satınca sigorta kalan kısmın parasını veriyormuş doğrumudur ? doğruysa prosedurunu bilen var mı acaba ? diğer başlığın başlığını yanlış yazdım düzeltemedin .. affola.. :D

Noter satış belgesini sigorta acentene götürüyorsun.Kullandığın sigorta süresini düşüp kalan parayı sana iade ediyorlar.Nakit ödediysen nakit,kredi kartıysa karta iade.

Hocam bu bahsettiginiz parayi geri alma olayi zorunlu trafik sigortasi icin degilmi ?

zorunlutrafık sıgortasındada olur kaskodada olur vergıler cıktıktan sonra kullanılan gune bolerler parayı ve kalan gunu cıokartırlar ben 240 tl ye yaptırmıstım 3 ay sonra sattıgımda 150 tl aldım

evet.. prosedur bukadar mı acentenin kıllık yapma ihtimali var mıdır ?

Kasko zaten isteğe bağlı sigorta olduğu için acente satış belgesi istemez.Talep anında sigorta durur,kalan para ayni şekilde iade olur.Zorunlu trafıkte belgeleme şartı var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------

evet.. prosedur bukadar mı acentenin kıllık yapma ihtimali var mıdır ?

Bu kadar.Hiçbir sey yapamaz.Belgeyi gördü mü,parayı ödemek zorunda.

Kasko zaten isteğe bağlı sigorta olduğu için acente satış belgesi istemez.Talep anında sigorta durur,kalan para ayni şekilde iade olur.Zorunlu trafıkte belgeleme şartı var.
tam olarak anlamadım para nasıl iade olcak direk karta mı ? belgelemeyi nasıl yapcam..

tam olarak anlamadım para nasıl iade olcak direk karta mı ? belgelemeyi nasıl yapcam..

Noterden satışı yapınca sana noter satış belgesi verecek.Bu belgeyi sigortacına götüreceksin.Kartla ödediysen,bir sonraki kart ekstrende + bakiye olarak gözükecek.

Belgeyi,sigortacı fotokopisini aldıktan sonra mutlaka dosyana koy sakla.İlerde sattığın adamın vergi borcu,kazası vs.olursa başına bela olmasın.
Geçenlerde forumda böyle bir konu olmuştu,hatırlatayım dedim. :)

Noterden satışı yapınca sana noter satış belgesi verecek.Bu belgeyi sigortacına götüreceksin.Kartla ödediysen,bir sonraki kart ekstrende + bakiye olarak gözükecek.

Belgeyi,sigortacı fotokopisini aldıktan sonra mutlaka dosyana koy sakla.İlerde sattığın adamın vergi borcu,kazası vs.olursa başına bela olmasın.
Geçenlerde forumda böyle bir konu olmuştu,hatırlatayım dedim. :)

valla saolasın usta son bir soru halk sigortadan sigortalatmıştım ben nakit herhangi bir ajentesine gitsem alabilirmiyim yoksa illa yaptırdığıma mı gidicem ?

valla saolasın usta son bir soru halk sigortadan sigortalatmıştım ben nakit herhangi bir ajentesine gitsem alabilirmiyim yoksa illa yaptırdığıma mı gidicem ?

O konuda emin değilim,ama senin sigortandan acente komisyon aldığı için,aynı adama gitmen gerekebilir.

Yaptırdığın acwnteye gideceksin yada müşteri hizmetlerinden yaptırabilirsin,onlar o acentenin hesabından düşer

Elden peşin verdiysen en iyisi yaptırdığın acenteye gitmen

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Noter satış belgesiyle birlikte iptal ettireceğin sigorta poliçesinin aslını da götürmelisin.
Yaptırdığın sigorta acentasına gitmen gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar