Gençsen Sigorta Pahalı ?

Merhaba arkadaşlar ;

Kafama takılan bir husus vardı Aklıma gene geldi açayım dedim Arora YeBeRe 2011 motorumu Hyo 2008 almak ıcın sattım sonra yedek parca falan pahalı sudur budur kanıma gırdıler Arora 2012 YeBeRe 2012 aldım ancak sigortacıma gittiğimde 150 140 TL civari fiyat cıkardılar ? sigortacılarıda tanırım Pc tamirlerini yapıyorum 1 kac yerden fıyat aldım (sonucta 90 a kestırdım ) Yaşım genç oldugu ıcın (22) pahalı cıkıyormus 30-35 yasında bırıne gene 80-90 cıkıyor

Sigorta Şirketlerinin Bu uygulaması hukuki midir ? Gençsen Daha çok kaza yapma şansın var Yaşlıysan az ver zaten ölücen gibi bi mantık var şuan veya boyle bir uygulamayla karsılastınız mı ?

Biraz mantıksız ama uygulanması normal. İllegal değil yani sakin olabilirsiniz. :)

Çevrendeki 18-24 yaş arası delikanlıların nasıl motosiklet kullandığına bir bak o zaman sigortacılara hak verirsin. Maalesef bizdeki motosiklet kültürü, sevgisi makas atmak, motor bağırtmak, tek teker yapmak... Böyle olunca insanlar korkuyor.

Çevrendeki 18-24 yaş arası delikanlıların nasıl motosiklet kullandığına bir bak o zaman sigortacılara hak verirsin. Maalesef bizdeki motosiklet kültürü, sevgisi makas atmak, motor bağırtmak, tek teker yapmak... Böyle olunca insanlar korkuyor.

Ozaman 60 + Da pahalı olsun Gözleri görmüyor ,Titriyorlar,Reflexleri yavaş,Direksiyon başında Tansiyonları düşebilir,Kalp Krizi geçirebilirler, Ws.. O Mantıkla Bunun da olması gerekiyor Gence Ayrı Tarife Yaşlıyada ayrı tarife ozaman

Aynen dediğin gibi zaten :wiinkk: Motosikletim annemin üzerine kayıtlı (67 yaşında kendisi) sigortası 36 yaşında olan arkadaşımın motorundan pahalı :bounce:

arabalardada aynı durum var babamın arkadaşı araba al sat yapıyo benim üzerime yaptı arabayı (yaş 20) 620 lira sigorta çıktı.30 50 yaş arasına uygun galiba insanın en olsun çağı olduğu için.18 25 arasındakileri araba veya motor üzerindeki hareketlerini biliyoruz.özetle adamlar haklı.

Merhaba arkadaşlar ;

Kafama takılan bir husus vardı Aklıma gene geldi açayım dedim Arora YeBeRe 2011 motorumu Hyo 2008 almak ıcın sattım sonra yedek parca falan pahalı sudur budur kanıma gırdıler Arora 2012 YeBeRe 2012 aldım ancak sigortacıma gittiğimde 150 140 TL civari fiyat cıkardılar ? sigortacılarıda tanırım Pc tamirlerini yapıyorum 1 kac yerden fıyat aldım (sonucta 90 a kestırdım ) Yaşım genç oldugu ıcın (22) pahalı cıkıyormus 30-35 yasında bırıne gene 80-90 cıkıyor

Sigorta Şirketlerinin Bu uygulaması hukuki midir ? Gençsen Daha çok kaza yapma şansın var Yaşlıysan az ver zaten ölücen gibi bi mantık var şuan veya boyle bir uygulamayla karsılastınız mı ?

Aynı dümeni banada yaptılar 230 260 fiyat çektiler x bir sigorta şirketinden 90 tl'ye yaptırmıştım bende :)

sigorta şirketlerini sevmiyorum çünkü sigorta yaparken iyi, kaza olduğunda yavaş ve kötü davranıyorlar.. aynı bankalar gibi..

Otomobil ve motosiklet için bu sigorta olayı tamamen risk hesaplama sistemi ile çalışıyor. Bir çok veri bu hesapta rol oynuyor. Bulunduğunuz il, ilçe yaş ve cinsiyet, daha önceki kaza geçmişiniz v.s. etkenlerle fiyat hesaplaması değişiyor. Dediğiniz gibi yaşı genç olmak, orta yaşlı bir kişiye göre daha hızlı, agresif ve dikkatsiz kullanacağınıza yorumlanarak fiyatı arttırıyor. Otomobilde mesela bayan sürücü olmakta aynı şekilde. Bulunduğunuz il ve ilçeden trafiğe kayıtlı araç sayısı, trafik yoğunluğu ve kaza oranı da ayrı bir etkileyici faktör. Bir de sigorta şirketlerinin şöyle bir mantığı var. Mesela A ve B firmaları, belirli bir dönem içinde, çeşitli risk faktörlerini hesaplayarak x kadar müşteriye zorunlu trafik sigortası yapıyor. Dönem sonunda A firmasının müşterisi olan araçlardan kaza sonrası masraf karşılama oranı, B firmasının müşterilerine göre daha fazla ise, (yani hasar ödeme kapsamında A firmasının kasasından daha fazla para çıkıyorsa) o zaman A firması poliçe fiyatlarını arttırıyor zarar etmemek için. B firmasının kaza yapan müşterileri az olduğundan bu firma kar ediyor ve daha fazla tercih edilebilmek için poliçe fiyatlarını uygun tutuyor. Tamamen sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi misali.

Motosiklet kazasına karışanların yaş ortalamasından dolayı.

sadece motosiklete özel bir durum değil arabadada aynı
yaşı genç olanlar
daha önce kayıtlı kazası olanlar
bayanlara
yaşadığın şehre ve plaka nın neresi olduğu mesela ben samsunda 34 plakaya sigorta yaptırdığımda bile yüksek çıkıyor istanbulda yaşayan birine göre.

20 senedir ehliyet sahibi olan bana,hiçbir kazası bulunmayan bana,20 araba 20-25 motosiklet değiştirmiş olan bana,2006 model marea için 2 yıl olmasına rağmen 308 tl fiyatı zor verdiler...komşum 18 yaşında bayan ve 2008 bmw 1,20 kullanıyor..ehliyeti 1 yıllık bile değil..sigortası aynı şirketten be 320 tl...

ıçayım böyle kategorinin,böyle sınıflandırmanın,ayrıcalığın tam ortasına....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Gayet normal bir uygulama.
Yas gencse ehliyette yeni demektir.
Bu da daha az tecrube anlamina geliyor.

Gayet normal bir uygulama.
Yas gencse ehliyette yeni demektir.
Bu da daha az tecrube anlamina geliyor.

abi 39 yaşında ki adamla (yani ben:joker:) 18 lik kişiyi aynı kefeye koyuyorlar...bu nasıl tecrübe ayrımı??? bunca yıldır polisle muhatabiyetim bile olmadı benim..demekki ondan fazla çıkardılar bana..
ayrıca,32 yaşında 12 yıllık ehliyetli yeğenim ise 2 yenilemede 750 tl verdi sigortaya..
dövmek lazım bunları...

Serbest piyasa mantığı. Sakalın varsa farklı fiyat , kelsen farklı , aynı zamanda deliysen bambaşka bir fiyat çıkıyor. Mesela benden kurtulmak için üste birde para veriyorlar. Yeterki gideyim.. :) :) :)

Sigorta şirketleri farklı risklere karşı farklı teminat verdiğinden buna biçtiği primde farklı çıkıyor. Ayrıca her sigorta şirketinin de riks olarak yaptığı tanımlama ve buna değer biçtiği ek prim bedeli farklı olduğundan , her sigorta şirketi farklı fiyat veriyor. Bu durumda genç sürücüye yüksek prim çıkartmasıda gayet doğal.

Belli bir yaşa kadar yaşlı vasıta genç sürücü max sigorta olur. Ha dediğin gibi sürücü yaşlanınca da sigorta artar. Bence kısmen mantıklı bir uygulamadır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar