taş atan çocuğun babasının devlet tarafından illegal bir şekilde götürüldüğünü ve gözaltında kaybedildiğini varsayarsak bence o devlete taş değil top tüfekle saldırmalı
sene 1993 askerdeyken devrem vardı acemi birliğindeyiz bana anlatığı. ya diyor komşun la tartıştın adam seni jandarmaya ihbar ediyor jandarma tabi seni alıyor konuş diyor tabi bu arada işkence ilaki yapılmıştır ben diyor öyle bir olayda dağa çıkarım diyor.
şimdi burda kim suçlu ? seni ihbar edenmi ihbarı değerlendirip seni konuşturmaya çalışanmı ?
42 ağrılı vardı içimizde bunların 20 tanesi sünnetsiz 22 tanesinin okuma yazması yok aralarında sünnetsiz olup evli çocuk sahibi olanlarda vardı ama hepsi gözü kapalı keleşi söküp takıp ve atışlarda en iyilerdi.
içlerinden biri benim askere geldiğimi bilseler beni öldürürler dedi.
bu mudur kendi içinizdeki özgürlük anlayışı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------
bir şey daha ekleyeyim benim aslım arap ama ben arapça bilmiyorum ve benim gibi çok memleketimde insan var arapça bilmeyen
sen kaçtane kürt tanıyorsun kürtce bilmeyen ?
sizmi asimle oldunuz bizmi.
akrabalarımın içinde kaymakam ve buna benzer devlet işlerine sadece arap oldumuz için işe almadılar ama bu ülke kürt cumhur başkanı bile gördü biz kimseye taşta atmadık silah alıp da dağa çıkmadık .