Ne adamlar var ya!r:
Kardeşim " kullanım klavuzuna göre değiştirme! " ne demek ya? Neye göre değiştirecek peki?
Tam da tersidir arkadaşım. Kullanım klavuzunda yazan en kaliteli yağ markasından orada yazan numara ve değerlere göre alacaksın. Türkiyede en iyisi castrol dür. Ve orada yazan kilometre ne ise onda değiştireceksin! Bu ülkede ne motoru alırsan al ikinci el almayacaksın. Çünkü öyle bir milletiz ki aynen 10000 km de yağ değiştiren nice tuhaf insan var.
Sonra da şaşar kalırız "japonyada aynı motor 250 000 km de hala yürüyor, bizde ise 50000 de motor yapılıyor!" diye. Japon nasıl kullanmış acaba nasıl bakım yapmış? diye soran olmaz ama!
Kafama sicayim sayfa 9 da mı yazyobastan sona okudum oraya bakmadim.
5bin km de bir diyorsa ben 3000 de bir yPayim çünkü yuksek devirde kullanyorum.
O arkadaş şaka amaçlı mı yazmış bilmiyorum, gerçi şaka olduğuna dair bir belirti yok ama. Önemli olan gerçekten de birçok insan 2500 de bir değişimi istenen yağı 10000 de değiştiriyor. Değişik bir milletiz biz. İnnova gibi bir motoru 20000 km de indiren adam gördüm. 1000 tl verip motor yaptırdı. Hiç yağ değişimi yapmadan 20000 binmiş adam.r::queen:
Sakın kullanım kitapçığında yazan periyodlarda değiştirmeye kalkışma
neden ?
Klx`in kullanma klavuzunda yağ değişimi 12.000 km olarak belirtilmiş ama merak ediyorum hangi yağ o kadar süre özelliğini yitirmeden durabilir?Bence çorba olur