bugun bu motosikleti edremitte deneme şansım oldu bi cafe sahibi abimiz satın almış.
motosikleti aldım 1-2 kilometre kullandım.
begendiklerim oturuş pozisyonu, tasarım olarak güzel. dedikleri gibi torklu bir alet sonuçta 170 cc o kadar olucak
begenmedigim şeyler ise ybr cbf kullandıktan sonra bu motosiklete binince gerçekten titriyor, yani 90 a kadar cıktım özellikle 5-6 bin deviri geçtikten sonra titreşimi rahatsız etti. yakıtı biraz fazla yakıyor dedi. rodajda kullandıgı içindir büyük ihtimal. daha sonra düşer ama ne kadar düşer bu bilemiyorm. biraz kıcım agrıdı koltuk yüzünden.
arkadaşların dedikleri gibi başlangıc motosikleti olabilir. ama bi ybr yada emsallerini kulandıktan sonra bunu alıp binmek bişeyler beklemek anlamsız olur diye düşünüyorum.
kafama takılan şey şu
balansör var diyorlar peki bu balansör bu kadar mı kesebiliyor titreşimi
Bu önde çıkıntı yapan blansör olayı biraz hikaye aslında. Normalde dengeleyici kütlelerin tam pistonu ile çakışan bir eksende dönmesi gerekir. Yoksa pistonu dengeleseniz bile ortada artık kuvvetler kalır. O yüzden YBR veya CBF gibi titreşimsiz, çıkıntı yapan balansörlü motor yok. Bu yüzden bu tarz balansör kullanan motorları almaktan kaçınmak lazım (kendi motorum da öyle). Motoran CBS 150 Balancer, Lifan Emisol, RKS Titanic 150, Kanuni Puma, Kanuni Leopar gibi bazı modellerin balansörü çıkıntı yapmıyor.
UM firmasının motorlarını Fastwind'den beri hiç beğenmiyorum. Bence motor teknolojileri eski kaldı. Motosikletleri görünüşü güzel de olsa motor bölümü kendini hemen ele veriyor.