merhabalar. 5 ay önce ehliyetimi aldım. yaklaşık 1 aydır sitedeyim araştırıyorum yeni yeni öğreniyorum bir çok şeyi. anladığım kadarıyla başlarken tecrübe için çoğu kişi ilk olarak scooter kullanmayı öneriyor.
benim düşüncem de bu yönde gelişti: al-sat yapıp masraf olmaması için bu yaz pizzacıda çalışıp scooterla tecrübe kazanmayı düşünüyorum. sonrasında CBR250 veya CRF250L düşünüyorum.
Diyeceksiniz crf250 ile işin ne? şuan için haftasonları kaçamak yapmayı düşündüğümden değil(ilerde olabilir) motorun tipi çok çok hoşuma gittiğinden aklıma girdi. alacağım motor hangisi olursa olsun şehir içi kullanacağım uzun yol düşüncem yok. 80-90 km hızın üzerine çıkmam.(en azından ilk birkaç yıl)
2.el temiz bulmak zor olduğunu düşündüğümden sıfır almaktan yanayım.
Sorularım:
1. 3 aylık scooter kullanmak CBR veya CRF kullanabilmek için yeterli olur mu tecrübe açısından. Ve vitesli kullanmayı bilmiyorum. kendim öğrenmem mümkün mü yoksa illaki honda Güvenli sürüş derslerine katılmam gerekir mi.
2. CRF için boy sorun olur mu otoparkta görüyorum yüksek gibi geliyor. Boy 1.79 kilo 77
3. Yakıt sarfiyatı asfaltta iki araç için de birbirine yakın değerlerde mi ?
4. Bozuk hava şartlarında CRF nin dezavantajı CBRa göre çok fazla mıdır. Güven açısından hangisini önerirsiniz.
veya başka önerisi olan, şunu şunu da değerlendirmeye kat diyen var mı.
teşekkürler
dostum crf 250 kros yaaaa..cbr 20r ile crf 250 yi karşılaştırmak pek doğru olmaz..motoru kullanım amacını iyi belirlemen
lazım..şöyle bi söz var..önce asfaltta gitmeyi öğren,sonra dağlara çıkarsın diye..cevaplarım
1)scooterle başlaman yeterli olmaz..125 likle başlayıp,bozuk yolları,arka fren kullanmayı,yağmuru,mucuru,sollamanın
ne kadar önemli olduğunu öğrenmen lazım
2)crf yi tercih etme bence..asfaltta kullanmayı iyice öğren
3)cbr 250 r sakin kullanımda 125 lik motorumdan az yakıyor..kroslar daima fazla yakar..
4)kesinlikle cbr avantajlı..çok güvenli bir motor
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:41 ----------
hayatımda ilk kez motora binmiyorum ankara'da en iyi hocadan eğitiminide aldım bu işin, ve arka freni nasıl kullancağımı biliyorum.
motora bok atmıyorum severek biniyorum cokta iyi motor. sadece daha önce bindiğim duke 200 ün arka freninin daha iyi olduğunu söyledim.:wiinkk:
dostum eğitim elbette önemlidir ama tecrübe kat be kat önemlidir..mucurlu yolları,bozuk yolları,
yağmuru,sollamanın önemini,ivmelenmeyi,motor frenini,ön ve arka fren kullanmayı ve daha pek çok şeyi ancak tecrübeyle geliştirebilirsin..