Benzin akıtıyor benzin borsunda sorun "olabilir" bu kesinlikleboruda sorun var demek değil, boru yapılacağızaman açılıp bakıldığında yok bu borudan değilmiş tankındanmış vs dendiğinde bu motorun maliyeti artacak, dişlilerin uçları sivrileşmiş 2-3bin km götürür sonrasında mecburen değiştireceksin (2-3bn km böyle bir şekilde idare ettim diyelim sonra haydii yine masraf,2000km için mi alıyorum motoru? ki sen 1500 yapmadan satmaya kalkışıyorsun), Motor iki tarafa yatmış gidon ortaya doğru bükülmüş milimetrik bile olsa 15bn km için sağlam yatmış sen yada öncekinin kazası bu farketmez, km sayaçları yerinden oynuyor kazaları yüzünden, fren ve debriaj topuzları kırık ki topuzları geçtim mandallar aşağı sarkmışgeçirdiği kazalardan, deponun önünde tankpedin altında içeri çöküklük var. Egzoz boydan boya çizik yatmayı geçmiş sağlam sürüklenmiş motor, sağ dikiz aynası çatlak. Bu söylenenler motor açılmadan dışardn gözlemlenen ve varsayım olarak verilmişolan masraf ortalaması 500-600 tamamı için. Birde içi açıldığında bu borudan değilmişşu şuradan değilmiş bunun masrafı oydu buydu diye yükseldiğinde astarı yüzüden pahalıya gelecek. Evet km 15bin km, yaşıtlarına göre düşük ama yaşıtlarının yaptığı tecrübeyi zaten çoktan yaşamış bu motor. Bu söylediklerim de abartı ne var? Ohoomasraflıymışderken masrafı 1000-2000tl mi kastetmemiz mi gerekiyor anlamadım. Zaten o kadar masraf edilecekolsa 5500+2000tl- 7500 tl yapaki bu masrafın üzerine biraz daha koyar sıfırını alır alacak adam. 500tl bana göre az bir masraf değil. Gökhan Bey'e de sorduğumda ederi en fazla 5000 tl değer biçti. ha 5000 dersin masrafıda alan yapar ki 5500 dersin yine de kabul eden olur belki burda senin motorunla benim ne derdim olacak Allah aşkına. Senin motorunun ekspertizliğinin deerlendirmesini yazdık diye yalancı mı oluyoruz anlamadım. Birdaha benim kişiliğime ehrhangi bir yorum yapacak olursan ben senin kişiğinden şüphe etmem kişiliksiz olduğuna karar veririrm. Terbiyesizliğin lüzumu yok ne varsa onu yazdık Çocuk gibi triplere girip doğruya doğru diyemeyip insanların kişiliklerine laf edemezsin sen. 15 km motorun 3. sahibisin 2 kişide patlamayan amortisör sende patlamış bide yok kaza yapmadım yok bilmem ne. İlk deneyimim diyosun hiç düşmemişsin vs. Sen bu söylediğine kendin inanıyor musun? Bu motoru bu hale senin getirmediğin ne malum? İnsanlara laf söylemden önce kendini sorgula söyledikleriminsanlara ne kadar inandırıcı geliyor, acaba beni bozmamak için inanmış gibi yapmış olabilirler mi diye bir düşün.
Ayrıca motoru denettirmeyen de sendin arkadaşım düşerse hoş olmaz diyip denememe izin vermedin. Belki düşmeyecektim seninde ilk deneyimin ama güya hiç düşmemişsin düşeceğimi nerden biliyorsun?
Ki bu kadar bile yorum yazmazdım ama konuyu motordan çıkarıp insanlara saldırmaya yönlendirdiğin için yazdım. Motorunun bu sorunlarının tamamını yazmamıştım sonuçta satıcısın diye ama artık bu yazdıkalrımdan kim neyi göze alıyosa alır ister sat motorunu ister satama umurumda değil ama bence sen yine de motorunun bakımını yaptırmadan uzun yola çıkma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:02 ----------
burda boşuna bir polemiğe girilmiş ve evet baya masraf tabirini bende doğru bulmadım. motorun belli aralıklarla değişmesi gereken parçaları sorun veya satış fiyatını etkileyecek durumlar değildir. hele hele hala kullanılabilirliği varsa hiç değildir.
götürdüğünüz usta, bu dişlinin % 30'u kalmış dediğinde alıcı kişi bundan yararlanarak satıcıdan fiyat kırmasını isteyemez. ne yani usta, balatanın % 50'si gitmiş 2000 km sonra yağı değişmeli dese satıcıdan fiyat düşmesinimi isteyeceksiniz ? arkadaşın motor 15.000 km'de, bir 15.000 km sonrada egzantrik zincir ve gergisinin değişmesi gerekecek kitapçığa göre,yani % 50 gitmiş ee 300 tl masrafı var en aşağı, bununda mı fiyatını kırmak isteyeceksiniz ? % 30 dediğiniz dişli zincir sizi 5000 km daha götürür kalkıp bunun masrafını satıcıdan kırmaya çalışmak hiç doğru değil.
demek istediğim doğru bir tabir mi bilmiyorum ama motosikletin üzerindeki sarf malzemesi olarak geçen bölümlerin hala kullanılabilirliği varsa fiyat indiriminde bulunmak satıcının insiyatifine bağlıdır. yoksa yapmıyor diye yanlış tabirler kullanılmamalıdır..
Fiyatta indirim yapmadığı için yazmadım bunları, ayrıca yanlış tabirler değil usta ne söyledi ise olanları yazdım. İndirimm yapar ya da yapmaz bu satıcının bileceği iş bu forumlarda motorlar hakkında bilgi alışverişi için var. Bende ki detayları yazmak niyetinde değildim ancak yazdım aklımda kalanları madem bilgileri paylaşıyoruz bende bildiğimi paylaştım. Ayrıca bunlara yorum yazmışsınız, yanlışlıklara değinmişsiniz ama hakaret içerikli cümlelere hiç değinmediğinizi farkettim.
Ayrıca zincir konusu bana göre ciddi bir konu motorun üstünde hayatımızı emanet edip biniyoruz, hareket halinde ve hızlı iken zincir ve dişlinin yaratacağı ciddi bir durum oluştuğunda ne yapacağız? Ben bu motora 5500tl verseydim belkide zincir masrafını erteleyecektim %30 size göre çok olabilir ama bana göre hayatım %30 olarak verilen güvenden daha değerli...