ön dişlide boşluk.

merhaba arkadaşlarım, abilerim, kardeşlerim.

Motoranımla seyir halindeyken gaz açıp kapattığımda "çat" diye ses geliyodu, zincir ve dişlileri kontrol ettiğimde arka dişlinin 4civatasınının gevşediğini farkettim. Ön dişli ise mile takılabilecek şekilde ve dişliye 2 civata ile tutturulmuş, dişlinin çıkmasını engelleyen pul benzeri bir parçayla mile şeedilmiş.(!) bu parça ile dişlinin civata deliklerini denk getirebilmek için mile kanal açılmış. ama ön dişli uzerindeki cilataları ne kadar sıksamda 1mm kadar boşluğu gideremedim. "çat" sesini giderebildim ama bu boşluk canımı sıkıyo. Bu bahsettiğim kanala sekman benzeri bişey sıkıştırsammı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:19 ----------

anlatım biraz karışık. Mobilden baglandığım için resim ekleyemiyorum.

dediğin durumu biliyorum..onu engellemen pek mümkün değil..kalite durumuna göre zamanla aşınırlar.. dua et de ön dişli göbeği aşınsın..değiştir devam et..asıl frezeli çıkış mili aşınırsa o zaman sıkıntı büyür...işçiliğide fazlalaşır o zaman..

arkada ise kaplin lastiği varsa ona yoksa bahsettiğin civataların dişliği göbeğe bağladığı yerde içi lastik olan burçlar vardır..aşınmış olmaları muhtemeldir...kontrol etmende fayda var..

Öndeki o boşluk normal olması lazım. Onu engelleyecem diye fazla sıkma yada bişeyler sıkıştırma, bildiğin dert açarsın başına...

arkada ise kaplin lastiği varsa ona yoksa bahsettiğin civataların dişliği göbeğe bağladığı yerde içi lastik olan burçlar vardır..aşınmış olmaları muhtemeldir...kontrol etmende fayda var..

Dişlileri diş sayısını değiştirmek amaçlı değiştirmeyi düşünüyorum. Yeni dişlide de aynı durum olurmu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

Dişlileri diş sayısını değiştirmek amaçlı değiştirmeyi düşünüyorum. Yeni dişlide de aynı durum olurmu?

Ön dişli içeri dışarı oynuyosa öyle olması normal, asıl oynamasını engellersen şanzıman çıkışının dişlerini bozarsın veya şanzıman milini yamultursun ön dişlinin bağlandığı mili.

bende de aynı sorun vardııı daha yeni konu açmıştım... aynı sorunlar bende de mevcut... burada yazanların hepsini yaptım ben ama sorun yine devam ediyor... bi süre sonra taktığım dişlinin dişleri sıyırıyor .... arka dişli üzerindeki vidalardan 2 taneside gevşemişti,vidaları değiştim sıktım ama yine gevşemişler .. buna ne yapmam gerek bilemiyorum.

bende de aynı sorun vardııı daha yeni konu açmıştım... aynı sorunlar bende de mevcut... burada yazanların hepsini yaptım ben ama sorun yine devam ediyor... bi süre sonra taktığım dişlinin dişleri sıyırıyor .... arka dişli üzerindeki vidalardan 2 taneside gevşemişti,vidaları değiştim sıktım ama yine gevşemişler .. buna ne yapmam gerek bilemiyorum.
o konuyu okumustum. Zaten ondan sonra ön dişliye bakma gereği duydum. 2. Kere sıktım bende arka dişlinin civatalarını. Gevşememesi için loc-tite civata yapıştırıcısı kullanmayı düşünüyorum ama "açmak gerektiğinde ne yapabilirim?" sorusuna verdiğim cevap engel oluyo.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
o konuyu okumustum. Zaten ondan sonra ön dişliye bakma gereği duydum. 2. Kere sıktım bende arka dişlinin civatalarını. Gevşememesi için loc-tite civata yapıştırıcısı kullanmayı düşünüyorum ama "açmak gerektiğinde ne yapabilirim?" sorusuna verdiğim cevap engel oluyo.

o titreşimden sarsıntıdan dolayı oluşan gevşemeleri önleyen bir ürün anahtarı takıp asıldınmı açılır o yani eskiden nasıl vidaların etrafını beyaz iplerle sarardık açılmaması için aynısının teknolojik olanı

benim motordada o boşluk var arkadaşın motoruna baktım onun ki oynamıyordu yani sağa sola oynuyor benimkide

Aynısı benim calibredede var sağa sola çok hafif oynuyo arka dişli civatalardan değil göbekten usta normal dedi

o titreşimden sarsıntıdan dolayı oluşan gevşemeleri önleyen bir ürün anahtarı takıp asıldınmı açılır o yani eskiden nasıl vidaların etrafını beyaz iplerle sarardık açılmaması için aynısının teknolojik olanı
traktör fabrikasında çalıştığım dönemde volanı kranka tutturduğum 6 civataya kullanırdım loc-tite ürününü. Sökmek durumunda kaldığımızda torku en yüksek hava tabancasıyla sökemedik, civata başlarını kesmek durumunda kalmıştık. Bu aklıma geldiğinde vazgeçiyorum. Yaylı rondela olabilir ama.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
traktör fabrikasında çalıştığım dönemde volanı kranka tutturduğum 6 civataya kullanırdım loc-tite ürününü. Sökmek durumunda kaldığımızda torku en yüksek hava tabancasıyla sökemedik, civata başlarını kesmek durumunda kalmıştık. Bu aklıma geldiğinde vazgeçiyorum. Yaylı rondela olabilir ama.

bize loctite yetkilileri konferansta anlatmıştı.. yanlış bildiğimi düşünmüyorum ama neyse

o 1 milimlik boşluk sayesinde zincir rahat bir şekilde dişlere oturuyor eğer sıkı sıkıya olsaydı dişler ve zincir çok çabuk aşınırdı.1 milimlik boşluk normal.

bize loctite yetkilileri konferansta anlatmıştı.. yanlış bildiğimi düşünmüyorum ama neyse
ben bildiğinizin yanlış oldugunu ima etmemiştim. Yanlış ifade ettim sanırım. Yetkililer size o şekilde bilgi vermiş olabilirler. Ben sadece başımdan geçen olayı paylaştım sizlerle. Kimsenin üzülmesini istemem, üzdüysem sizi özür dilerim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------

o 1 milimlik boşluk sayesinde zincir rahat bir şekilde dişlere oturuyor eğer sıkı sıkıya olsaydı dişler ve zincir çok çabuk aşınırdı.1 milimlik boşluk normal.
teşekkür ederim. Ama bu durumda da dişli veya mil aşınacak?

locktide yada başka marka önemli değil 2 çeşit var.Tekrar açılacak civata , somunlar için mavi
bir daha açmam dersen kırmızı olanı kullanacaksın.Muhtemelen sizin traktörde kullandıgınız baska modeldi.Sorununa gelince önce ön dişliye değilde arka tekerde bakarsan arka saplamalarını,kablin lastiklerini kontrol et.Ön dişlide hiç boşluk olmasa mil'de zarar görür,dişlide .boşlugun optımum seviyede olması gerekli ne az,ne fazla

ön dişlideki boşluk tolerans boşluğudur tamamen normaldir ve aşınmaya sebep olmaz.aksine zincirin ufak salinımlarını tolere edip tam çalışmasını sağlar.birde tek saplamalı motorlar vardır onlarda dişli sabittir fakat bizimki gibi dişli çift civatalıysa bu fabrikasyon bilinçli yapılan bi durumdur

Traktor fb.nda çalışırken kullandığım ürünün rengi kırmızıydı. Kablin lastiklerine baktım. Arka dişli civatalarını sıktım iyice. Söyledikleriniz üzere ön dişliye dokunmadım. Zincir ayarı da yaptıktan sonra işlemi tamamladım. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Loctite urununu civatanin tum dislilerine yedirecek sekilde degil iki adet cizgi cizerek sekilde surerseniz, kesinlikle normal circir ile rahat acarsiniz. Ama sarsintidan gevsemez. Bize her santiyemizde koliyle geliyor bu meletler. Surdugumuz civatayi 5 yil sonra sanki dun takmisiz gibi acabiliyoruz. Ama gevsememis oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar