silindir kapakları tamiri

arkadaslar merhaba oncelıkle 25 yasındayım ve ıyı bır motosever oldugumu dusunuyorum ve tecrubelerımı sızın gıbı arkadaslardan yardım alarak gelıstırdım..

etraftakı motosıklet tamırcılerının yaptıgı ıslerı hep kendım yapacagıma ınanarak bende artık kendı motorumun cok buyuk sıkıntılarını bıle kendı yapabılırım dıyerek bu ıslere gırdım..

bızım orda elınden her ıs gelene ''kırık'' dıyorlar tabı bu kelıme tam olarak dogru bır kelımemı onuda bılmıyorum :)

oncelıkle suankı sorunum ust sılındır kapagı + ekzantırık mılıyle + ekzantırık mılı kelepcesıtle(kepi) yatak yapmıstı ve motorum kıtlemıstı..

bu 3 parcanın yatak yapan ve parcalanan kısımlarını tamır ıslemınde bulunmak ıstıyorum.
sılındır kapagını ıyı bır freze ustasına goturup bozulan kısmı yenıden doldurmak ve eskısı gıbı sıfır bır yatak mekanızması yapmak mumkun olur mu?
bu elde ettıgım yenı bır sılındır kapagı yatagı ıle ekzantırık mıl ve kelepcesınıde aynı sekılde uygun bır yatak yaptırsam acaba randıman alırmıyım?

yazımı okudugunuz ve tecrubelerınızı ve bılgılerınızı paylastıgınız ıcın tesekkurler.. :)

Herşey mümkündür. Ama astarı yüzünü geçecekse hiç uğraşmayın. Ayrıca aluminyumu herkes dolduramaz.

taşlama,doldurma,yatak yaptırma olayı,geçici çözüm olabilir.ancak çok sağlıklı olmadığını tecrübeyle gördüm.ekzantrik ve krankın standart yüzey sertliği ve taşlandıktan sonraki yüzey sertliği aynı değil.Bu sebepten randıman vermiyeceğini düşünüyorum.Ekzantriğin yatak sarması da zaten normal değil.motor ya yağlama kesmiştir,ya da yağsız kalmıştır.İkiside hiç hoş durumlar değil.

aynen hocam karter kapagının yaglama yapacak yerı tıkanmıs pıslıkten yaglama kesmıs..
verım verecek mı vermeyecek mı bakacagız artık..ama denemedık demeyelım :) alımunyumla doldurmuyacagız sanırım çelik dokum olacak sanırım ama tam bır bılgım yok.. elımızden gelenı yapacagız hatta sımdı aradılar parcaları hallettık dıye ben bır gıdım sunu taslamaya gotureyım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------

kapak ustasına gıttıgımde eger yapamayacaksan yada yarım yamalak bırsey olursa paranı vermem dedım oda benı ısın ehlı adanadakı bır ustaya yonlendırdı gorustuk ve durumu aynen hallettık okeyledı. ve eger begenmezsen parada verme dedı. umarım randıman alırım..

Ben otosanayide staj görüyorum ve sadece kapak işlerini yapan ustalar mevcut kaynak yapılacaksa kaynak taşlama yapılcaksa kaynak yapılıyor sağlam bir şekilde teslim ediliyor bence böyle bir ustaya bırakılmalı kapak ki sağlam olsun.Kolay gelsin.

aynen hocam karter kapagının yaglama yapacak yerı tıkanmıs pıslıkten yaglama kesmıs..
verım verecek mı vermeyecek mı bakacagız artık..ama denemedık demeyelım :) alımunyumla doldurmuyacagız sanırım çelik dokum olacak sanırım ama tam bır bılgım yok.. elımızden gelenı yapacagız hatta sımdı aradılar parcaları hallettık dıye ben bır gıdım sunu taslamaya gotureyım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------

kapak ustasına gıttıgımde eger yapamayacaksan yada yarım yamalak bırsey olursa paranı vermem dedım oda benı ısın ehlı adanadakı bır ustaya yonlendırdı gorustuk ve durumu aynen hallettık okeyledı. ve eger begenmezsen parada verme dedı. umarım randıman alırım..

adana daki ustadan memnun kalırsan adını, adresini buraya yazda belki bizimde işimiz ona düşebilir.

motorun sılındır kapagı suan ıyı gozukuyor parcayı tamırhaneye koydum fakat cok fazla bakma fırsatım olmadı yarın fotoları ceker buraya eklerım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar