Deprem ve Motosiklet

Selamlar arkadaşlar, ben birşeyi çok merak etmekteyim. Ben istanbul'da yaşamaktayım ve çok kısa bir süre sonra kendime sport touring bir motor alacağım. Apartmanımın garajına koymayı düşünüyorum, ancak malumunuz istanbul'da büyük bir deprem bekleniyor ve oldukça sarsıntılı olacağı aşikar. keza ege bölgesi de aynı şekilde deprem bölgesi. Kendi canımızı bir şekilde koruduk, ancak deprem sarsıntıları sonrası ben motosikletlerimizin ayakta kalabileceğini sanmıyorum, devrileceklerdir ve ekstra masraf olacaktır. Ne önerirsiniz? Sizce motosiklet duvara sabitlenir mi?

Cümleten iyi akşamlar.

kimsenin canına birşey olmasında kardeşim motorlara zarar gelsede canımız saolsun önce sağlık...

Padok sehpası kurtarabilir. Ya da yan ayağın olmadığı tarafı duvara yakın da tutabilirsin
Motosiklet-ARKA-padok-sehpasi-racing-tip__62474754_0.jpg

adamın düşündüğü şeye bak yav.Sahici bir sarsıntı,sahte bir dengeden iyidir :p

100lerce Saçma sapan Topik gördüm ama bu gördüğüm en saçmasıydı
O denli büyüklükdeki bir depremde adam motoruna alacağı 3,5 kuruşluk masrafı düşünüyor
O büyük debrem dediğin marmara debreminden daha şiddetli gececeği ileri sürülüyor ve binlerce kaybımız olacak sen şuarada 3 kuruşun lafını yapmıyor daha kötüsü Topiğini açıyorsun
Ya ben niye yazıyom ki :farao:

Motosikleti
Fazer8 abs
hay sen çok yaşa emi.
takma bu ufak ayrıntıları kafana. motora binmene bak

Motora koruma demiri takarsanız durduğu yerde devrilmeden pek zarar görmez, küçük motorlarda bu demirler şaseye çok sağlam bağlanamadığından yamuluyor ama büyük motorlarınki taş gibi. Ha bu arada deprem ve motosiklet diyince aklıma gelecek en son şey motorun devrilmesi olurdu.

yav sen ne kadar düşünüyorsun yav yarına çıkmaya senedin yok deprem bekleniyormuş geç bunları
yarın ne olacağını düşünerek bu hayat geçmez

Teşekkürler nezaketiniz için.

Ekleme yapma gereği duydum, deprem zamanında aklıma tek gelecek şey tabii ki motorum değil. Önce kendi canım sonra başkalarının canıdır. Ancak masraftan olabildiğince kaçınmak her zaman kolaylık sağlar, gereksiz yere harcanan masraf birgün size veya başkasına lazım olabilir. Eyvallah.

Gölcük ve Düzce merkezli 2 büyük depremi yaşamış biri olarak söyleyeyim: o an aklına motorun M'si gelmez, canını kurtar hele bir, ondan sonra iner garaja bakarsın motor ne halde diye, tabi o apartmanın altına girecek cesaretin olursa...

Selamlar arkadaşlar, ben birşeyi çok merak etmekteyim. Ben istanbul'da yaşamaktayım ve çok kısa bir süre sonra kendime sport touring bir motor alacağım. Apartmanımın garajına koymayı düşünüyorum, ancak malumunuz istanbul'da büyük bir deprem bekleniyor ve oldukça sarsıntılı olacağı aşikar. keza ege bölgesi de aynı şekilde deprem bölgesi. Kendi canımızı bir şekilde koruduk, ancak deprem sarsıntıları sonrası ben motosikletlerimizin ayakta kalabileceğini sanmıyorum, devrileceklerdir ve ekstra masraf olacaktır. Ne önerirsiniz? Sizce motosiklet duvara sabitlenir mi?

Cümleten iyi akşamlar.
Ne içtinde kafasını yaşıyorsunuz merak ettim.

büyükşehir belediyesinin Allah korusun olası bir deprem için hazırda tuttuğu ceset torbası sayısı 2 milyon küsür! Alacağınız motor en fazla kaç dünya parası olabilir?

Ne içtinde kafasını yaşıyorsunuz merak ettim.

su içtim onun kafasını yaşıyorum. Buraya gelip adam gibi soru soralım dedik,

sonra " Ekleme yapma gereği duydum, deprem zamanında aklıma tek gelecek şey tabii ki motorum değil. Önce kendi canım sonra başkalarının canıdır. Ancak masraftan olabildiğince kaçınmak her zaman kolaylık sağlar, gereksiz yere harcanan masraf birgün size veya başkasına lazım olabilir. Eyvallah. " diye ekleme yaptık.

ancak sadece 1 tane adam gibi cevap aldık. Saygı duymuyorsanız susarsınız, rencide etmek çok hoşunuza gidiyor herhalde insanları. burada masraftan maksimum düzeyde kaçınmanın yollarını arıyoruz, laf kalabalığı değil. Sanki deprem anında sadece aklıma motor gelecek, ne de güzel yargılıyorsunuz insanları. Önlem almakta mı ayıp?

KONU LÜTFEN SİLİNSİN.

Canımı kurtarmışım motor neymiş ya yaptır kasko onuda düşünme bukadar basit ne enteresan bir konu :)))

Kasko yaptır, ölmezsen sigortadan parasını alırsın.

SolidSnake PS oyunu olan MEDAL GEAR karakteriydi ve Hideo Kojima emmi'nin oyunuydu. Severdim... İlk oyununda bile ses repliklerini hayırlarım hala...
-Snake
-Snake
-Snaaaaaaaaaaaaaaaaake diye bağırırdı ölünce.

neyse. bu şekilde olması Rabbimize kalmış. Nerede ne zaman deprem olacak bilemeyiz. Yola çıkarken ölme riskiniz daha fazlayken deprem vs düşünmeyiniz. Sonuçta morot ayakta kalsa bile motorun içinde bulunduğu bile çökse sizde motorda Rahmet'e kavuşursunuz... Nasip Kısmet , kim nerede ne zaman ölecek bilemeyiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar