arkadaşlar drifte 163 cc lik silindir takan warmı üst kapağı filan değişen...
Acikcasi yeni uye oldum nasil foto yuklenir bilmiyorum
genlede telefondan giriyorum telden yukleme konusunda yardimci
olursaniz neden olmasin![]()
arkadaşlar drifte 163 cc lik silindir takan warmı üst kapağı filan değişen...
maksat bilgilendirme olsun... :
*yeni aldığım driftle 2 günde 300 km yol yaptım.uzun yolda gidişi gayet güzel.hız 110 da 7.000 120 de 8.000 devirde gayet rahat gidiyo ama bu hızlar nerdeyse son gaz olduğu için biraz fazla yakması normal ama yine de zorlanması yok yani..
*motorun hızlanması,torku cidden iyi.eğer hız veya yarış meraklısıysanız 125 cc lik motorları drag da falan çok rahat tokatlarsınız ( denenmiştir)
*biraz aşağı eğim de 130 u da görüyo bence bu motor için takdir edilesi bir hız...
*tork demişken bugun 2 kişi motorda giderken arabanın birine atarlanmam yüzünden 2 ye geçişi biraz devirli yaptım ve resmen ön kaldırdı şaşırdım dogrusu
*ön fren gayet sağlam ama arka fren biraz düzensiz gibi.zamanla gevşeme geç kavrama yapabiliyo,kontrol etmek gerek.
*lastikleri hakkında farklı görüşler var.bence fena değil.uzun yolda tatlı virajları 110 120 ile gayet iyi alıyo.ıslak yolda denemedim bilmiyorum..
*kıvraklığını ybr ile karşılaştırırsam biraz geride gibi ama şehir içi kullanımda sıkıntı yaşamadım henüz.
*motor sesi biraz gürültülü geliyor bana ,özellikle gazı kestiğinde motor freniyle giderken ön çamurluk mu titriyodur nedir orası biraz rahatsz edici ama çin malı diye maruz görülebilir.
*farlar, aydınlatması güzel,özellikle uzunlar sellektör için gayet dikkat çekici
*kendi motorum beyaz diye söylemiyorum ama grisi falan hiç çekici durmuyo bence.kırmızıyı merak ediyorum ama beyaz 10 numara.
*süslemeye yönelik modifiyeler ABARTILMADIĞI sürece gayet yakışıyo.
*kafalık çok şık ama biraz daha büyük olabilirdi belki tur camı gibi bişey takılırsa rüzgarı kesmede de iyi olabilir ama orjinalde rüzgar maruziyeti biraz fazla.
*ne kadar dayanır bilmem bakım yaptırmak önemli gerisini zaman gösterecek..
**şimdilik edindiğim görüşler bu kadar.faydalı olması dileğiyle.herkese iyi sürüşler.saygılar....
Mutlaka ön dişliyi değiştirin. orjinalinde 15T dişli var. 16T taktırırsanız süper oluyor. Bence üzerindeki 15T dişli motora küçük gelmiş. 1.viteste resmen gaza dokunamıyorsunuz. Şahlanıyor motor. Birde uzun yol yapacaksanız sarfiyatı arttırıyor.
Cidden doğru , 1.viteste gaza ufacık bi dokunuşta motor direk şahlanıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Driftime 32 lt çanta taktırıcaktım şeklini bozar diye vazgeçtim sanırım , bi defter bile koyucak yer yok mu bizim aletlerdesırt çantasıyla mı gezicem sürekli
eski scooterımın koltuğu kalkıyodu , driftte böyle bi mekanizma göremedim.Koltuğun orda kontak fln , çözüm olarak napıyosunuz çantamı kullanıyosunuz ?
Mutlaka ön dişliyi değiştirin. orjinalinde 15T dişli var. 16T taktırırsanız süper oluyor. Bence üzerindeki 15T dişli motora küçük gelmiş. 1.viteste resmen gaza dokunamıyorsunuz. Şahlanıyor motor. Birde uzun yol yapacaksanız sarfiyatı arttırıyor.
1.vites çok agresif gerçekten, dönüşlerde sıkıntı yapıyor. 16 dişli takılırsa 5.vites anca yokuş aşağı yada 4te abandıktan sonra 5e atılır diye tahmin ediyorum. çünkü 5.vites çok zayıf. 16dişli takan varsa öğrenmek isteriz belki arkadaşın dediği gibi iyidir
ilk önce 17 diş taktım
motoru çok sağırlaştırdı. hatta 5 vites komple kayboldu. tekrar söktürerek 16 diş taktırdım ve şu an mükemmel oldu motorun uzaması daha iyi oldu hızına +10 km daha ekledi 120 yi geçemeyen motor 132 yi basıyor. ön dişlinin 16 olmasını tavsiye ederim.
aynen dedigin gibi fatih
ön:2.78-18
arka:90/90/18
http://a1303.hizliresim.com/17/q/lbuwb.jpg
amortisörlerinden şikayeti olan varsa..ybr amortisörü takın..çok rahat ve motorun havası degişiyo..
kuyrukla tekar arası aılıyo..
http://a1303.hizliresim.com/17/q/lbv63.jpg
http://a1303.hizliresim.com/17/q/lbv70.jpg
peki tahmini son hıza ulaşması için ne kadar bi mesafe lazım bizim arkadaş ybryle denedide geçildi ama ybr modifiyeliydi yani üst kapak filan silindir 2 tane ybr bide drift bi ybryi geçti oynanık olanı geçemedi...
Sence ?Ruhsati motorun altinda koymak guvenlimidir?