9 kw/7500 rpm demişler, bu motorlar maksimum gücünü 8500 devirde veriyo o devirde 10.5-11 kw arası güç verir o da benim dediğim 14 beygire gelir yaklaşık.
Bu arada motorunu aldığı gün 140 yapan şahsın yorumlarını ne kadar dikkate almalıyız bilmiyorum, ayaklarını ağrıtan şey titremeden çok belki ilk motosikleti olmasıdır veya uzun süredir motora binmemiştir. Ön frenin titremesi de balataların yeni olduğundan olabilir, yeni motorla aşırı hız yapılmayacağı gibi yüksek hızdan duruş denenmez zaten yeni motorla yüksek hız yapılmaz.
İşte bende ilk yorumundan sonra bu sebeple sordum titreme konusunda kıyaslayabileceğiniz bi model var mı diye... Bi yandan daha önce ne kadar motor denemiş onu görmek istedim açıkcası... Zaten ikinci cevabında çok tecrübesinin olmadığını söyledi arkadaş ve ilk gün motoruyla yaptığı hızı falan belirtmiş üstelik... hatta sorumun sonunda da belki yanlış anlayabilir diye "yanlış anlamayın bilgi edinmek amacıyla soruyorum" dedim...
Bende çok fazla motor kullanmadım yanlış anlaşılmasın en son bi 12 - 13 sene önceydi. Evin arka tarafında bi sürüş pisti vardı (daha doğrusu boş bir arazi, burayı sürücü kursları zamanında eğitim amaçlı kullanırlardı) buraya gelen mobileti olan kişiler (atıyorum turu 1 lira gibi bi karşılıkla) kiralıyorlardı. Biz de o zaman konuşup yarım saat falan kiralardık bunları (pist dışına çıkmamak koşuluyla verirlerdi ki muhitin çocukları olduğumuz için bizi az çok tanıyorlardı. Herkese süreli kiralama yapmıyorlardı.)

en son orda kullandım.. Bu motoru bana da verseniz açıkcası bende size titreşimi ile ilgili bi yorum yapamam... Diğer motorlarla kıyaslayamam çünkü bu konuda ve eminim benimde ayağım ilk gün ağrırdı.
Ancak bugün ataköy tarafında bir büfe de bir phantom gördüm. büfede görevli kişiye sordum kimin diye kendisinin olduğunu söyledi hatta aynen şu cevabı verdi "Benim abi o motor beğendiysen hemen satayım!!!" Sonra sohbet ettik malumunuz phantom 180cc ve sohbet esnasında arkadaşın dediği şey çok dikkatimi çekti. "Abi dün 150 lik bi mondial ile kapıştık adamı geçemedim iyimi adam beni geçti. 120 yi zor görüyorum bunda mondiali görsen bide benim motora baksan onun tekerleri bunun yanında bisiklet tekeri gibi duruyo ama motor gidiyo

(gülerek)" dedi. Tam o sirada sitede GT170 in bilgilerinin güncellendiğini forumdan öğrendim ki iki saat öncesinde bayilere bile geldiyse en azından
?? olan kısımları (yani stork ve sıkıştırma oranları bölümlerini) belirtilmiştir artık diyerek baktığımda hala ?? olarak duruyordu. Birde baktım ne göreyim! 15 bg olarak gösterilen aleti indirmişler 12 bg'ye... ve bu da beni inanılmaz soğuttu... Şimdi "ilk motorun olacak tecrübesizsin ne işin var daha yüksek güçle" diyenler de çıkabilir ama ben işin bu tarafında değilim. Belki de gidip benim sorduğum bayinin bana önerdiği "ilk motorum" olabilecek RKS 150 Titanic alıcam, yani bg gücü çok önemli değil ama sitede bunu 15bg olarak görüp fuarda veya henüz piyasaya çıkmadan siparişini veren ödemesini yapan kişiler vardı. Acaba bu arkadaşlara fuarda yüz yüze konuşulurken, anlaşılırken "siteye yanlış yazılmış bu arada bu alet 12bg bunu bilin" dendi de bu arkadaşlar bu bilgiyi bizimle burada paylaşmadımı?

Ama bu eğer söylenmeden satışını yapıp peşinatını alıp hatta belki de bütün ücreti alıp karşılarına bunu verdilerse ben burada durup olayın farklı yönlerini düşünmek zorunda olduğum için soğudum açıkcası... Motor hakkında yapılan yorumlardan çok bu beni inanılmaz soğuttu GT 170 den...
Şimdi ne alsam ben yaa!!
Bayinin önerdiği ve yakıtta daha avantajlı olduğunu söylediği RKS 150 Titanic mi;
Yoksa motor almayı istediğim ilk günden beri GT 170 ile arasında gidip geldiğim Arora AR 180 mi alsam

Gerçi Arora da Kanuninin bu yaptığıyla gözümden düştüğü gibi gözümden düşmüş bir firmayı bizim bölgede satış temsilcisi ilan etmiş sitesinde "EVKUR" o da ordan kaybediyor
Bi fikir verin ne edem ben