Yedigöller (Çadırda 2 gece - 605 km)

Arkadaşlar merhaba.

Hafta sonu yaptığım Yedigöller gezimden birkaç fotoğraf paylaşmak istedim. Daha fazla bilgi ve fotoğraf için www.sinancinar1.blogspot.com adresine bakabilirsiniz.

Yol güzergâhım şöyle:

Ankara-İstanbul otoyolundan Yeniçağa ayrımına kadar devam edip buradan Zonguldak istikametine devam edeceğim. Yeniçağa ayrımı Ankara’ya 155 km uzaklıkta. Yeniçağa ayrımından birkaç kilometre sonra sola Zonguldak yolu ayrılıyor. Zonguldak ayrımından sonra 25 km devam ettiğinizde Mengen’e ulaşılıyor. Mengen’den 5 km sonra sola Yedigöller yol ayrımı var. Yol buraya kadar son derece güzel.

Yedigöller ayrımından sonra yaklaşık alarak 50 km'lik bir yol var. Yolun yaklaşık 20-25 km asfalt bir yol. Ancak yolda yer yer büyük ve derin çukurlar var. Ayrıca yamaçlardan düşmüş kaya parçaları dikkat edilmesi gereken bir diğer husus. Bu yol tomruk taşıyan kamyonlar tarafından da kullanılan bir yol. Ama ağaçlar içindeki virajlı bu yol insana keyif veriyor. Ayrıca yol boyunca çam ve çiçek kokuları size eşlik ediyor. Yolun geri kalan yaklaşık 30 km’si ise toprak yol. Son derece tozlu ve zaman zaman da sıkıcı bir yol. Yolun sonunda ise emeğinizin ve yorgunluğunuzun karşılığını alıyorsunuz. Kendinizi, hayata dair her türlü derdi unutabileceğiniz bir doğa parçasının içinde buluyorsunuz.

sam0153o.jpg

sam0156y.JPG

sam0157oz.jpg

sam0171n.jpg

sam0174s.jpg

sam0178a.jpg

sam0181f.jpg

sam0182zs.jpg

sam0186g.jpg

sam0187k.jpg

sam0191u.jpg

sam0193e.jpg

sam0196z.jpg

sam0197c.jpg

sam0199h.jpg

sam0208k.JPG

sam0212a.jpg

sam0214m.jpg

sam0217.JPG

sam0222m.jpg

sam0243q.jpg

Arkadaşlar hepinizin yolu ve bahtı açık olsun :cat:

güzel gezi olmuş, biz boluda olmamıza rağmen fırsat bulupta gidemiyoruz, kıskanmadım desem yalan olur :D

hocam bir fırsat yaratıp gitmenizi öneririm. Yol biraz yorucu ama kesinlikle değiyor

Bende yolunun bozuk olduğunu duyup Abanta yönelmiştim.Paylaşım için teşekkürer.

tezer ve mali-181 arkadaşlarım iyi dilekleriniz için teşekkürler

güzel bi gezi olmuşa benziyor, yedigöller benim de istediğim bi destinasyon ama daha önceden yolun bi kısmının toprak olduğunu duyunca soğudum valla...bozuk yollar psikolojimi bozuyor...senin durum nasıldı o bahsettiğin koca çukurların ve kayaların olduğu o yolda?

Canım cekmedi desem yalan olur valla gitmeyi planlayıp gidememiştim

erro dostum 30 km toprak yol insanı yoruyor. düştüğüm bir kaç çukurda doğrusu canımı çok sıktı. Hatta yolda acaba Yedigöllere gelmesmiydim diye düşündüm doğrusu. Ama Yedigöllere varınca değdiğini anladım

On numara olmuş.Arabayla gittim abant'a Gölcük'e ama yedi göllere geçemedim yol kötü dediler. Merak ediyorum açıkcası. Bakalım belki motorla gideriz.

dostum motosikletle gidersen aman dikkat et yollara ama kesinlikle çok keyifli

erro dostum 30 km toprak yol insanı yoruyor. düştüğüm bir kaç çukurda doğrusu canımı çok sıktı. Hatta yolda acaba Yedigöllere gelmesmiydim diye düşündüm doğrusu. Ama Yedigöllere varınca değdiğini anladım

öyle dedirtiyosa gitmem sanırım o yol yapılana kadar:)

tek başına mıydın? tek gittin sanırım ama senin kaldığın yerde kamp atan var mıydı başka?
tek başına kaldıysan güzel bi arınma olmuştur valla

erro dostum yol 1-2 yıla kadar yapılacakmış galiba :)
tek başıma gittim. Kaldığım yer çok sakindi dediğin gibi güzel bir arınma oldu

Hayat bu mudur evet budur ,tebrikler özenilecek bir gezi devamları nasip olsun..:cat:

gezi şahane motosiklet daha da şahane :thumleft:
normalde bmw nin motosikletlerine ayar oluyorum ama bu motosikleti nedense çok hoşuma gitti
tekerin düz bassın dostum

Bende son zamanlarda sıkça gelip geçerken tabelasını gördüğüm yedigöllere gitmeyi planlıyordum, biraz daha yol yapmaya karar verip kulübümüzle Çorum tarafına gideceğiz haftasonu allahın izniyle.
paylaşım için teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar