@sercan,
Yokuşta düz yoldan daha iyi pati çekmeden gidiyorsun.Onu hiç kafana takma her türlü kapışır.Rüzgar olayını bir cam ile mesela givinin var çözebilirsin cbf 150 den daha az rüzgar alıyorsun ve adama koymuyor. Cbf de insan psikolojik olarak rüzgar alıyorum o yüzden gidemiyorum,tutuyor falan gibisinden.Bunda gittiğin için, bilmem değişik, onu pek farketmiyorsun.
Bakım-bitçe ilişkisi tabi senin bütçene bağlı
ama öyle aman aman bir şey olmaz tek silindir ya 16 tane buji almıyorsun mesela.
Kendin yaparsın çoğu şeyini,yağdı,balataydı onlar işte.Alacak kadar paran varsa koymaz onlar sanıyorum. Yakıta buradan "http://www.yakittuketimi.net/" bakabilirsin,bir de bunun yabancı versiyonu var onu unuttum sanıyorum o daha sağlıklı.Hatırladığım kadarıyla MT aynı motoru kullanan diğer modellere göre en az yakandı.Son sorun için ben de bilmiyorum;aman şurasına dikkat et diyeceğim bir yeri.Araştır ikinci el motor alırken nelere dikkat edilir falan az buçuk anlarsın zaten yatmış mı,kalkmış mı fonksiyonları, marşı(Benim ki tek de alıyor gaza falan dokunmadan.) balatalar motor bloğu.Lastik de çok önemli yaklaşık 700-800 lira falan yeni takacaksan ona çok dikkat et continantal olmasın lastik... Allah gönlüne göre versin,kazasız belasız...
16 buji ?..........
Teşekkürler eyw.
Bir de zaten bakım aralığı fazla olduğu için üzmez diye tahmin ediyorum.
Bir kereliğine sıfır lastik alsam.Metzeller M5.Epey süre kullanırım.
Şu motorr tüm şeyiyle 12'ye patlasa.Ben onu sorunsuz biçimde çok güzel kullanırım.
Ben bildiğim kadarıyla arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyorum sen neyin peşindesin... Silindir başına bir veya iki tane tane buji kullanılabiliyor al bu da Bugatti Veyron 16 silindir,hesaplarsın.
Oradakinin mübalağa olduğunu da anlayamadın sanıyorum onu da belirteyim bu arada,basit demeye çalışıyorum. Simple...Tek silindir...
hangı motor twinspark merak ettım. bugatti ile ne alakası var motor baslıgının?
bu soyledıklerınden sctın da sıvıyorsun ımajı yarattın maalesef. hm,yanlıs olmus demen daha yerındeydı boyle gereksız bı cıkıs yapmaktansa.
İnşallah ya,zaten gösterdiğin motora yeni lastik takmış sahibi gayet uygun fiyat. Geçen çok param olsa bunu satar ne alırdım diye düşündüm bulamadım.Ne istediğini bilenler için çok harika bir motor bence.
Selam, buralarda hala birileri varsa, 2013 hyosung gt250r motorumu mt03 ile kafa kafaya takas etmeyi dusunuyorum. Motorumu hyosung forumundan ilk gunden bugune takip edebilirsiniz. Sahibinden ilani asagida, ilgilenenler lutfen bana ulasin.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-takasli-hyosung-gt250r-2013-124506431/detay/
MT-03'üme lastik alacağım."Michelin pilot road 2" yi düşünüyorum fiyat performans olarak iyi sanırım.Alternatiflerim Michelin pilot power 2ct, Michelin pilot road 3. Sizler ne dersiniz,bu saydığım lastiklerden kullanan var mı? Patinaj durumu nasıl tek kişi ile? Ömür,yatma kalkma vs... Sportouring lastikleri bize gider mi,yoksa daha spor lastiklere mi yönelmeliyiz sizce?
*Michelin'den başka düşünmüyorum.![]()
Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar,dün ayrıca bir güncelleme aldım.Michelin'den şaşmak istememe rağmen dün bir abimiz " Pirelli MT60 RS Corsa" yı tavsiye etti malumunuz bizim kitapçıkta da tavsiye edilen lastik.Acaba var mıdır bir hikmeti? Dişli falan bir şey zaten ben tip olarak daha enduroya yakın bir tarza büründüreceğim inşallah motorumu.Dağın bayırın bu lastiklerle daha rahat olacağı kesin de yolda nasıl olur acaba? Hem bizi gazada getirir dişli lastikler, daha egzantirik yerlere gitme konusunda.
Zaten (amiyane tabir ile) enduro varsayılan dl 650,versys,vs... hatta transalp den bile daha fazla olan yerden yüksekliği ile (tabi ki tek kriter bu değil ama...) çok abartmadan gayet güzel doğa gezileri yapabiliriz diye düşündüm. Yolda nasıldır acaba kendileri? Genel olarak sizler ne dersiniz bu işe?
Aaa hakikaten hocam ben karıştırmışım.Yok hocam bizim kitapçıkta tavsiye edilen lastik bu değil. Bridgestone'un bir seyahat lastiği öneriliyor.
Pirelli Web sayfasında motorun modelini seçtiğimizde karşımıza üç lastik çıkıyor ve bunlar arasında MT60 yok. Bu yüzden ben olsam kesinlikle enduro lastiğini MT-03'e takmazdım ve MT-03 ile bozuk aslfaltlı köy yollarından daha öteye off-road maceralara girmezdim.