Akvaryum Hobisi

110 55 65 boyutunda akvaryumumda roxin 300 watt ısıtıcı kullanıyorum bunu daha kaliteli özellikle camı kırılmayan ve kablosu uzun bişeyle değiştirmek istiyorum ne tavsiye edersiniz 28 derecede sabit durması gerekiyor kablumbağalarım için dış filtre olarak life tech 3 kovalı 1000 lt/saat dış filtrem var içinde en üstte elyaf sünger elyaf ortada elyaf seramik(seramikleri aldığımdan beri değiştirmedim sadece yıkayıp tekrar kullanıyorum) elyaf en altta mangal kömürü(aktif karbon dedikleri şeyde aslında mangal kömürüdür) şimdi filtre için başka bişey lazım mı brde uv filtre düüşünüyorum yosunlanma için akvaryum büyük olunca (300 lt) her hafta suyu değişmesi çok pahallıya geliyor ne tavsiye edersiniz

Biz 800Ltlik akvaryumda Sump sistemini kullanıyorduk ve suyu yaklaşık 4-5 hatta 6 ayda bir yarıya kadar çekip tekrardan doldurup yola devam :) ayrıca 1 saat içinde cam gibi yapıyordu suyu Fotoğraflarda en son fotodaki sistem..

sırf sump sistemine 500tl ye yakın para harcadığını söylüyordu kuzen ama biz hepsini 450ye verebildik satarken. yoksa kırıp atacaktık..

dscf7533b.jpg

dscf7534d.jpg

dscf7535x.jpg

dscf7536h.jpg

dscf7537q.jpg

dscf7538k.jpg

dscf7539y.jpg

dscf7540w.jpg

dscf7541.jpg

dscf7542.jpg

dscf7543.jpg

dscf7545y.jpg

bendede 4 kovalı dış filtre var elyaf sünger seramşk mangal kömürü koyuyorum 6 ay bana çok uzun bir süre kaplumbağalar çabuk kirletiyor:)yosunlanma ,ç,n ne yapıyordunuz güneş vuruyor benimkine yeşermeye başlıyor su

bendede 4 kovalı dış filtre var elyaf sünger seramşk mangal kömürü koyuyorum 6 ay bana çok uzun bir süre kaplumbağalar çabuk kirletiyor:)yosunlanma ,ç,n ne yapıyordunuz güneş vuruyor benimkine yeşermeye başlıyor su

ultraviyole lamba kullanıyoduk biz ama baya bi vakit almıştı yosunlanması.

ultraviyole lamba kullanıyoduk biz ama baya bi vakit almıştı yosunlanması.
bende alayım diyorum 36 watt ne tavsiye edersiniz fiyatları phallı olduğundan kazıklanmak istemiyorum petshoplar 36 watt için 300 350 tl diyor ben internetten alıcam 150 200 tl arası aynı markalar

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
big_61648765ehw.jpg

Bu da benim akvaryumum, isteyen varsa ücretsiz tüm seti vereceğim.
Ofisi taşıdığım için akvaryuma yer kalmadı bugün yarın gelip alabilecek varsa
ücretsiz vereceğim. Yarından sonra akvaryum yok istesenizde veremem. :)
İstanbul-Bostancı

Akvaryum 100X50X40cm
5 Pirana
Beyaz Kum
Volkanik Kaya
İç Filtre
Isıtıcı
Hava Motoru
Hava Taşı
Mıknatıslı cam temizleme silgisi
Arka Fon
Sarı ve mavi gün ışığı florosan lamba
Dip Süpürgesi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İstanbulda olsam gelirdim almaya. :)
Haa yollarsan buralara o ayrı ;)
Adres verebilirim... :cherry:
Ama balıkları canlı isterim :p

İki fotoda ben atim :)

324052_392904550767036_392901438_o.jpg

Elma salyangozlarım çoğaldı daha foto cekemedim ama anaclardan biri

243669_392904024100422_1642630589_o.jpg

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
big_61648765ehw.jpg

Bu da benim akvaryumum, isteyen varsa ücretsiz tüm seti vereceğim.
Ofisi taşıdığım için akvaryuma yer kalmadı bugün yarın gelip alabilecek varsa
ücretsiz vereceğim. Yarından sonra akvaryum yok istesenizde veremem. :)
İstanbul-Bostancı

Akvaryum 100X50X40cm
5 Pirana
Beyaz Kum
Volkanik Kaya
İç Filtre
Isıtıcı
Hava Motoru
Hava Taşı
Mıknatıslı cam temizleme silgisi
Arka Fon
Sarı ve mavi gün ışığı florosan lamba
Dip Süpürgesi

İstanbulda olsam gelirdim almaya. :)
Haa yollarsan buralara o ayrı ;)
Adres verebilirim... :cherry:
Ama balıkları canlı isterim :p

Yarına kadar vakit var gel al :)

benim kaplumbağalarla karides yada su piresi yetiştireyim diyorum ne dersiniz canlı yemleri seviyorlar dip ve cam temizliği için iki tane çöpçü bir tanede vatoz almıştım anında hallettiler 3 bağılıda:)

benim kaplumbağalarla karides yada su piresi yetiştireyim diyorum ne dersiniz canlı yemleri seviyorlar dip ve cam temizliği için iki tane çöpçü bir tanede vatoz almıştım anında hallettiler 3 bağılıda:)
Kaplumbağalarla balıkların aynı suda yaşaması su değerleri açısından da yanlış zaten, balıklar yenmese de zehirlenebilir.

Kaplumbağlarınız kaç yaşında, 2 yaşından sonra fazla etçil beslememek lazım, hatta çoğunluk ot en iyisi oluyor.
Benim iki kaplumbağa 5 yaşında, 2 günde bir yemliyorum, havuç ve kıvırcık ağırlıklı besleniyorlar, çok da seviyor keratalar.

Kaplumbağalarla balıkların aynı suda yaşaması su değerleri açısından da yanlış zaten, balıklar yenmese de zehirlenebilir.

Kaplumbağlarınız kaç yaşında, 2 yaşından sonra fazla etçil beslememek lazım, hatta çoğunluk ot en iyisi oluyor.
Benim iki kaplumbağa 5 yaşında, 2 günde bir yemliyorum, havuç ve kıvırcık ağırlıklı besleniyorlar, çok da seviyor keratalar.
valla yaşını bilmiyorum fakat benimkiler elimin tamamını kaplıyor biri dişi biri erkek:) m beden eldiven kullanıyorum o büyüklükteler açık yeme başladım baya oldu ara sırada su piresi vermek istiyorum taşınınca kaldı proje:)

akşam resim yükleyebilirsem akvaryumumu gösteririm :) tropik 150 litre civarı bir akvaryumum var tamamen canlı bitki ve tropik balıklardan oluşuyor.

Motosikleti
Fazer8 abs
öldürmeyen allah öldürmüyor.
neden oldu anlamadım ama caanım balık 3 gündür eminim acılar içindedir.
ilk başda böyle idi.

Uploaded with ImageShack.us

en son hali bugün bu hale geldi hala yaşıyor.

Uploaded with ImageShack.us

Yazık yau :pale: ilacı falan yokmuymuş resmi bi veterinere falan gösterseydiniz keşke

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eskiden bende hastasıydım :) malawi akvaryumu,low tech bitkili akvaryumum vardı Hatta şuan balkonumda bir kavanoz Java Moss var :D Atmaya kıyamadım elimde kaldı

-Mustafa akvaryum forumları var orada çözümü bulabilirsiniz. Ama çok geç gibi görünüyor.Bir çeşit mantar olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar