HımmmmmMmmm! Bir şekilde biyolojik denge oluşmuş, kaya özellikle de pütürlü kaya çok mu akvaryumda? Büyük ihtimal canlı doğuran besliyorsun! 4 aylık sürede yamyamlık artmıştır, belki ölen olmadı ama doğanlarda yaşamadı yani! 12 saat ışıklandırma da fazla tabi canlı bitki yoksa! Canlı bitkin varsa olayı çözdük zaten

balıklar bol bol yosun yemişlerdir diye düşünüyorum.
çok çok yanlış düşünüyorsunuz. ben japon besliyorum 4 adet vardı malesef biri öldü diğer 3ü 4 yıldır benimle. ilk aldığımda mavi benek hastalığına yakalanmıştı aldığımda mücadele ederiz diye düşündüm olmadı.
japonlar suda oluşacak akıntı ve git gelleri sevmezler. bu yüzden filtre kullanmıyorum, hava motoruda öyle.
yaşama aralıkları -4 ile 30 derece dir ancak su ne kadar serin olursa o kadar mutlu olurlar. 3 kış boyunca ısıtıcı kullanmadım, yazın aleminyum üzerinde bilgisayar fanı şeklinde suyu soğutmaya çalışıyorum evde olmadığım zamanlar. evdeyken klima açık kalıyor.
akvaryumumda saz bitkisi var bu yüzden aydınlatma mevcut kafama göre açıp kapatıyorum. suda ki dengeyi bilmiyorum ancak şu ana kadar bulanıklaşma olmadı. balıklarımda mutlu olduklarına göre bir sorun yok.
ve balıklarım gayet sağlıklı duruyorlar.
ancak bu bir canlı doğuran olsaydı akıntıyı sevdiklerinden, soğuktan nefret ettiklerinden ve bol bitkili akvaryumlar sevdiğinden saz yerini çınar alacak, filtre ısıtıcı olmuş olacaktı. discus olsa suya çeşitli kökler ekleyecektim. bu beslenen balığa göre değişir. bence asıl işgence her çeşit balığı bir araya koymaktan geçiyor.