- Motosikleti
- Su Motoru
arkadaşlar bir sitede en fazla 5 adet yurt dışı alışverişi ile eşya alabilirsiniz gibi bir yazı okudum bilgisi olan varmı başka sitelerede bakıyhorum ama başka bilgi bulamadım haberi olan varmı
eğer varsa bana 5
mesela babam adına eşya getirmeye devam edebilirmiyim...
"Bir siteden" değil. Yılda en fazla 5 kere, 2 ayda en fazla 1 kere ürün alabilirsiniz. Aynı zamanda alacağınız ürün kargosu hariç eğer 150 Euroyu geçiyorsa gümrükte takılacaktır. 1 paket içerisinde AYNI ÜRÜNDEN 5+ olursa gümrüğe takılma olasılığı çok yüksek.
Bu gümrük kanunu zaten ortalama 2-3 sene önce kanunlaştı. Ben bazan ayda 2-3, totalde yılda belki 20 kalem ürün getirtiyorum ama şimdiye kadar hiçbiri gümrüğe takılmadı. Tabii hiç 150 Euro sınırını geçmedim. Açıkcası 150 Euro üstü bir ürünü riske etmek istemem. Ben genelde Rc model araç parçaları ve hanımın istediği ve Türkiye' de abartı derecede pahalı olan şeyleri yurt dışından alıyorum ve şimdiye kadar sıkıntı çıkmadı.
Örneğin Türkiye' de bir adet 30 Cm lik seramik bıçak 150 / 300 tL arasında ama Çin' den aynı hatta daha kalitelisini 40 tL ye alıyorsunuz. Tabii her katagoride aynı fiyat farkları geçerli değil. Ama genel olarak yurt dışı daha avantajlı (özellikle Çin pazarı).
Bende son zamanlarda N-Com bakıyorum. Ucuz yollu (50 Euro dan daha ucuz) N-Com bulan varsa banada link versin lütfen. N91 aldık N-Com var diye ama N-Com ların yanına yaklaşılmıyor. 50 / 55 Euro + kargo dan başlıyor en dandikleri ...