Ahaaa klasik cetin usta.. Tek basima calisirim der benim sitilim bu, sonra tek basima calisiyorum yetismez der 
Hangileri ama bir sürü rakam var orada
Bugün görücez bakalım ne kadar yakacak. Daha önceki uzun yol ile aradaki farka bakıp hava ayarının etkisini anlarız.
Güzel bakım nedir hocamMotorum a dan z ye bakımdan geçti. Tek eksik şuan hala orjinal zincir olması ve 4 günde bir uzuyor olması. Onu da değiştirirsem motorda bakımdan geçmeyen yer kalmadı.
Öne 17 dişli takmayı düşünüyorum. Koriderda yapan var. Hem 1. vites uzuyor. Hemde motor deviri 800rpm düşüyormuş.
Bir kere balata olayında suç seniniki vida sökülüp takılacak ne diye serviste yaptırıyorsun ki
![]()
Esnaflar kaptırmaca yapıyorlar kime ne kaptırabilirlerse
O gaz kolundaki boşluk tüm cometlerde default olarak mı var anlamadım ben. arkadaşta gt250 var onda da var benimkinde de var çok rahatsız ediyor.
Bu dediğin adamlardan sıyrılan birtek çetin ustayı gördüm ben.
Hatta motosikleti bi gözden geçirmesi için götürdüğümde karbüratörle uğraşırken yanımda 2 arkadaşla gitmiştim bize inceden fırça kaydı.
Tam olarak böyle demedi de anlamı şuydu ;
Benim arkadaş - Ya ben iş yaparken birileri başımda dikilmesine uyuz oluyorum.Yapacağımı bile karıştırırım kesin
Çetin usta - Bende. Hadi motorun sahibi ustanın yanında durur tamamda birde iki arkadaşı birden durunca rahatsız oluyor. Ustayı lafa tutuyorlar sonra bu vida neden tam sıkılmadı şu niye eksik kaldı olacak suç ustaya kalacak
Bu konuşma geçince arkadaşlara dedim siz usuldan çıkın dolaşın iş bitince ben size haber veririm
Adam motor bakımı konusunda iyi ama kıl tüye gitmemek lazım. Ne zaman giderseniz şimdi yoğunum 1 hafta sonra gel der bunu da unutmayın![]()
O gaz kolundaki boşluk tüm cometlerde default olarak mı var anlamadım ben. arkadaşta gt250 var onda da var benimkinde de var çok rahatsız ediyor.
Bu dediğin adamlardan sıyrılan birtek çetin ustayı gördüm ben.
ve başardım arkadaşlar,debriyaj telini değişmeyi başardımherneyse şimdi anlatacaklarımı iyi okuyun.ben yavruma hep iyi bakmışımdır,yani tık dese rahatsız olanlardanımdır.
epey zamandır debriyajla alakalı sıkıntılar yaşıyodum oda orjinal telini bir türlü bulamamamdandı,neyse buldum aldım birkaçgündür de takmaya uğraşıyodum,yaptım şükür ama yinede emin olamadığımdan bide motorcuma göstereyim dedim,hemde gitmişken,motor boştayken gelen-debriyajı sıkınca giden bi takıtı vardı onu sorayım dedim.
daha öncede bunu birkaçyere sormuştum en son sorduğum servis debriyaj tasında sorun olabilir demişti bende harıl harıl tas arıyodum burayada yazmıştım +
yan kapak açılacağından yağı değişecek:100tl (ki yağ ve filtrelerini değişeli daha 1000 km olmadı)
conta değişecek:25 tl
tas:300
balatalar:260
işçilik:100 (5-6 saat sürermiş)
ve artan masraflar-bunlar bana sevisten söylenenler.
her neyse,bizim motorcu tasta bişe yok boşluk var şunu açıp bi bakalım dedi,yan kapağı açarken hocam buna ilk defa anahtar değiyor ilk ben açıyorum! deyince, dur dedim mal benim ilk civatasını ben sökücem
söktük zerre yağ akmadı,balatalar,tas filan yani sıfırını alsak bu kadar temiz olabilirdi,herşey tertemiz.Meğerse tasın dibinde geniş bi vida var o gevşemiş onu bi sıktı ses filan kesildi,sonra geri kapadık 20 dk sürdü,yani aklınızda bulunsun çok basit bi olay kendimiz bile yapabilirmişiz.
velhasıl tüm o masraflardan 40 tl ye kurtuldum.dahada önemlisi kafamda soru işaretleri kalmadı + taktığım tel mükemmel performans veriyor
her motorcuya gereken en önemli şey iyi bir motorcuymuş demekki.
Umarım usta sorunları çözer. Keşke bu kadar kafa patlatmasaydık, en başından verseydin motoru ustaya![]()
Problem bugun belli oldu.. Alternator sarilacak regulator orjinali ile degisecektoplam 320 tl fiyat cikiyor. Usta da isciligini alacak tabiki. Bunun yani sira bir adet kilometre, bir adet gaz bir adet debriyaj teli yedekleyecegim.. Artik sorun yasamak istemiyorum
![]()
Yeni çıkanlarda (enjeksiyonlularla çıkanlar) böyle bir sorun yok.Alternatörün işinin ehli biri tarafından sarılması tamam, ama regülatör'ün orjinali ile değişmesi tamam değil. aynı paraya shi_bumi'nin bahsettiği mosfet regülatörlerden alsan nolur
orjinal konjektör bir gün gene patates olcak. çözüm değil orjinali ile değiştirmek... Tercih senin tabi... Ama tecrübeye dayanan tavsiyeler... Elbette çetin ustanın da ustalığına saygısızlık edemem. tanımam etmem... Ama orjinal regülatör?... çözüm bu değil. Doğru düzgün bir regülatör candır. Orjinal regülatör tırt regülatör.
Benimkinde de hala orjinal regülatör var. ama muhtemelen bu yüzden stator gene yanacak. ben ikisini tamamen birbirine bağlıyorum. stator çok iyidir candır. ama regülatör tırt ise stator'u da yakabilir gayet...
Sanellerin 3 fazlı olanı yok diye biliyorum. Hatta Kaya Abi (Gv650i) de sanel ile konuşmuştu bu konuyu.Dün bir arkadaşımın 99 model BMW 650 sinde sanel in mosfet regulatörünü takmışlar. Şimdi sanel ile görüşmeye çalışıyorum. Eğer uygun ürünleri mevcutsa alabilirim.
Benim motosiklette de vardı ve geri kalan mesajlarda tarif etmiştim. Endişe edeceğinize keşke okusaydınız.evet aynen o durum.tasın tam ortasında geniş bi somun var,o gevşeyince takırtı yapıyor,debriyajı sıkınca baskı yaptığı için yalpalama duruyor otomatikmen,bırakınca tekrar devam.
Geçen çanakkaleye gittik. Giderken 120- 135km bandında sürdük 4.5lt/100km yakıt tüketimi oldu
Dönüşte 140-160 bandında döndüm yine 4.5lt/100km yakıt tüketimi oldu![]()
Demek ki boşuna yavaş gitmişim
Sonuç olarak hava ayarının 2 turdan 2.5 tura getirilmesi tüketimi 4.2den 4.5 e çıkarmış bunu gördüm.
Gerçi bakımsız haldeyken 4.2 tüketiyordu. Şuanda da aynı mı tüketir bilemedim. Amma taktım şu hava ayarına
Gereksiz soruların ve sorunlarınla milletide rahatsız etme iyiki bi 650 aldın be Celal :mrgreen: neyse hayırlı olsun Çanakkaleden dönerken yanındaki gt250 kaç litre yaktı hacı :queen:Bu kadar yazdın çizdin ben sana sonucu söyleyeyim
2011 gt250R motorumla Trabzona gittim. Yaylaya çıktığımda motor rölanti düşürüp stop ediyordu ayarlayamıyordu devirini.Köye indiğimde ise sorun ortadan kalkıyordu.Yanımdaki cbf 150 de böyle bir problem yoktu.
Enjeksiyonlu kullanan arkadaşlarda yağmurlu havada motorun pek isteksiz gittiğini söylerler. Yani Hyosung'un enjeksiyonundan çok da emin değilim. Tamam egsozlarda sensörler falan var ama bilmiyorum ne kadar iş yapıyor.
Kaldı ki tüm enjeksiyonlu makinalarda bir map var ve bu map'e göre karışımı ayarlıyorlar. Egsozları değiştirdiğinizde map'i yeni duruma göre güncelleyin derler. Madem ayarlayabiliyor kendini neden map güncellemesine ihtiyaç var ki?
Karbüratörlü 250 ile enjeksiyonlu 250 arasında yakıtda en ufak fark yoktu. 650 leri bilmiyorum.
Gt650 kalıbına ve gidişine göre harikalar yapan bir motosiklet gerçekten yakıtı çok güzel. Fakat neden daha güzel olmasın ki
Sonuçta çok fazla yol yapıyorum. Aldığımdan beri 2600km yol yaptım bu kadar kısa sürede. o küçük farklar bile çok ciddi paralar yapıyor sonunda. Amacım kullanımımdan kısmadan optimum değere ulaşmak. Az yaksın diye kasmıyorum normal kullanımımda bu yakıtları yakıyorum.
Motoru zaten genelde 130 -150km arasında hızlarda kullandığım için aldım. Bu hızlar için çok devir çevirmesi işime gelmez
Dediğin gibi motoru genelde 4-6bin devir bandında kullanıyorum. 5-6bin devir arası gt250de de 650de de çok titreşimli olduğu içinde paso titreşimli kullanmış oluyorum
Sırf denemek için bir gün hızı 90a sabitleyip ölçücem bakalım ne kadar yakıyor. Birde neden 90 da 100 değil 110 değil?
Bu kadar yazdın çizdin ben sana sonucu söyleyeyim
2011 gt250R motorumla Trabzona gittim. Yaylaya çıktığımda motor rölanti düşürüp stop ediyordu ayarlayamıyordu devirini.Köye indiğimde ise sorun ortadan kalkıyordu.Yanımdaki cbf 150 de böyle bir problem yoktu.
Enjeksiyonlu kullanan arkadaşlarda yağmurlu havada motorun pek isteksiz gittiğini söylerler. Yani Hyosung'un enjeksiyonundan çok da emin değilim. Tamam egsozlarda sensörler falan var ama bilmiyorum ne kadar iş yapıyor.
Kaldı ki tüm enjeksiyonlu makinalarda bir map var ve bu map'e göre karışımı ayarlıyorlar. Egsozları değiştirdiğinizde map'i yeni duruma göre güncelleyin derler. Madem ayarlayabiliyor kendini neden map güncellemesine ihtiyaç var ki?
Karbüratörlü 250 ile enjeksiyonlu 250 arasında yakıtda en ufak fark yoktu. 650 leri bilmiyorum.
Gt650 kalıbına ve gidişine göre harikalar yapan bir motosiklet gerçekten yakıtı çok güzel. Fakat neden daha güzel olmasın ki
Sonuçta çok fazla yol yapıyorum. Aldığımdan beri 2600km yol yaptım bu kadar kısa sürede. o küçük farklar bile çok ciddi paralar yapıyor sonunda. Amacım kullanımımdan kısmadan optimum değere ulaşmak. Az yaksın diye kasmıyorum normal kullanımımda bu yakıtları yakıyorum.
Motoru zaten genelde 130 -150km arasında hızlarda kullandığım için aldım. Bu hızlar için çok devir çevirmesi işime gelmez
Dediğin gibi motoru genelde 4-6bin devir bandında kullanıyorum. 5-6bin devir arası gt250de de 650de de çok titreşimli olduğu içinde paso titreşimli kullanmış oluyorum
Sırf denemek için bir gün hızı 90a sabitleyip ölçücem bakalım ne kadar yakıyor. Birde neden 90 da 100 değil 110 değil?
Dedem sen kendi başlığına git. Burada konuşmak isteyen gençlerin önünü kesiyorsunGereksiz soruların ve sorunlarınla milletide rahatsız etme iyiki bi 650 aldın be Celal :mrgreen: neyse hayırlı olsun Çanakkaleden dönerken yanındaki gt250 kaç litre yaktı hacı :queen:
Bendeki 650de s grenajlı kafa var ama orjinal demir ile yerleştirilmemiş ve bu kafa çok titriyor bir kere demir orjinal olmadığı için.Hazır konu titreşimden açılmışken sorayım hem 250 hemde 650 kullanmış biri olarak 650 deki titreşimde rahatsız edici bir fark varmı?