Nevşehir, Kırşehir,Aksaray, Niğde, Kayseri, Konya'da Nereleri Görmeliyiz?

50 yaş üstü, sigarasız, alkolsüz, ibadet edenlerin de olduğu; Hem yol yapalım, hem de görmüş gezmiş olalım diye düşünülmüş bir geziyi gerçekleştirmemiz üzere, deneyim sahibi olanların tavsiyelerine ihtiyacımız var.

A, B, C, D, ... Planları yapabilmek için; 2 hayvan (600 - 650 CC) 3 yavru (150 - 250 CC) motorlarla 6 kişi, (Sayılar değişebilir) (90 - 100 km. gibi hızlarla)
Düzce'den 9 Mayıs perşembe öğlen çıkış, 12 Mayıs pazar akşamı dönüş, 3 gece konaklama şartlarındayız.

A planımız Kapadokya. Her ne kadar geziyi plansız yapmayı düşünüyorsak da, elimizin altında bulunsun diye görüşlerinize ihtiyacımız var.
Ankara'dan Nevşehir'e giderken Kırşehir'den mi, Aksaray'dan mı gidelim? Hangisinde görülmesi gereken yerler ağır basar?

Nevşehir özellikle bilgi toplamamız gereken yer. Kapadokya, Derinkuyu, Ihlara vadisi, Ürgüp, Göreme, Hacıbektaş, ... 10 mayıs cuma tek günde biter mi? 2 gün ayırıp da, diğer illeri pas geçmeli miyiz? Biliyorum, bu seçim bizim tercihimizle alakalı ama bir tavsiyelerde bulunanların görüşü illa ki olacaktır.

Kapadokya 1 günde biterse (A planı) hazır oralara gitmişken, içinden de geçmek olsa Kayseri (B planı), Niğde düşünürsek (C planı), Konya'yı da düşünürsek (D planı) ve en önemlisi A ve C olabilir, A + B + D olabilir, Hepsi olabilir, yalnız A olabilir, ... İşte bu olabilirlere sizlerin görüşünüzü almak istiyorum.

Tahmini bütçe belirlemek için; İlk akşam Nevşehir'de, diğerlerinde nerede konaklayacağımız belli değil. Ortalama olarak kişi başı kalma ücretleri konusunda bilgilenmek istiyoruz. Hatta, şurada kalmalısınız diye telkinleriniz bile olabilir.

Ne olur gezi raporu istemeyin, o iş sanat işi, ben o konuda özürlüyüm. Ama esirci nickli İlhan hallederse o da bonus olur. :queen:
Tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşların yazılarını göreceğim inancımla, şimdiden teşekkür ediyorum.

Sevgili Sezai hocam,geziyi hayırlısıyla gerçekleştirelim rapor işi kolay:)

Gezi rotası ana hatlarıyla şu şekilde olacak,

Gezi esnasında Rotamız üzerinde ve özellikle Nevşehir-Ürgüp bölgesinde olan arkadaşlarla müsait olurlarsa hem tanışıp hem de bölge hakkında bilgi alışverişi yapmak isteriz.

merhaba şimdiden iyi yolculuklar dilerim.
ilk etapta Kırşehir de görülecek pek bir yer yok. Kırşehir yerine Ankara dan sonra Aksaray a geçerseniz ıhlara vadisini gezip daha sonra yaklaşık 1 saatlik ( 70 km ) yolla Avanos dan girip Nevşehir ilçelerini gezebilirsiniz. lakin Hacıbektaş ters istikamette kalıp Nevşehir in en uzak ilçesidir.
esirci arkadaşım verdiğin rotada Niğde ye geçerseniz Nevşehir ve Aksaray ı gezmek için fazla vaktiniz olmaz. yerinizde olsam Niğde yi rotadan çıkarır Aksaray ıhlara vadisi çevresinde yoğunlaşırdım

Barbaros'çum Ihlara vadisi dönüş rotamızda,Niğde'yi tavsiyene uyup rotadan çıkarabiliriz,teşekkürler.

Aksaray a geldiğinizde sadece ıhlara vadisi ile yetinmeyip yakınındaki bir kaç yere de uğramanızı tavsiye ederim. Güzelyurt a uğrayıp yer altı şehrini görmenizi kiliseleri gezmenizi Nevşehir e geçerken anayolu kullanım Saratlı yer altı şehrinizi görmenizi tavsiye edebilirim. hatta mümkün olursa bu civarda size rehberlik de edebilirim.

Yazdıklarını notlarıma aldım Barbaros'cum,mümkün olursa tanışıp birlikte gezebilmek bizi ayrıca mutlu eder,teşekkürler.

Sayın büyüklerim ola ki Konya'yı rotanıza eklerseniz lütfen haberim olsun sizlere Konya sınırları içerisinde eşlik etmek isterim. Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Sayın büyüklerim ola ki Konya'yı rotanıza eklerseniz lütfen haberim olsun sizlere Konya sınırları içerisinde eşlik etmek isterim. Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Konya'ya uğramayı çok istiyorum, kısmet diyelim. Telinizi özelden esirci'ye iletebilirsiniz.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
kısacası namaz vakitlerinde ben dururum bana uyacak adam olsun diyorsunuz :)

o güzerhahı defalarca gitmiş birisi olarak size tavsiyem tek başınıza güzelce gezmeniz. olur. ben tek de gittim eşimlede gittim en kafadar arkadaş olursa 1 motor daha olur fazlası bana pek uymaz (uzun yolda)

bu tür gezilerde ne kadar türk olsakta zaten herşey alman usulü oluyor. ortak olan pek bişey olmuyor.

kafanız rahat eder..

50 yaş üstü, sigarasız, alkolsüz, ibadet edenlerin de olduğu; Hem yol yapalım, hem de görmüş gezmiş olalım diye düşünülmüş bir geziyi gerçekleştirmemiz üzere, deneyim sahibi olanların tavsiyelerine ihtiyacımız var.

A, B, C, D, ... Planları yapabilmek için; 2 hayvan (600 - 650 CC) 3 yavru (150 - 250 CC) motorlarla 6 kişi, (Sayılar değişebilir) (90 - 100 km. gibi hızlarla)
Düzce'den 9 Mayıs perşembe öğlen çıkış, 12 Mayıs pazar akşamı dönüş, 3 gece konaklama şartlarındayız.

A planımız Kapadokya. Her ne kadar geziyi plansız yapmayı düşünüyorsak da, elimizin altında bulunsun diye görüşlerinize ihtiyacımız var.
Ankara'dan Nevşehir'e giderken Kırşehir'den mi, Aksaray'dan mı gidelim? Hangisinde görülmesi gereken yerler ağır basar?

Nevşehir özellikle bilgi toplamamız gereken yer. Kapadokya, Derinkuyu, Ihlara vadisi, Ürgüp, Göreme, Hacıbektaş, ... 10 mayıs cuma tek günde biter mi? 2 gün ayırıp da, diğer illeri pas geçmeli miyiz? Biliyorum, bu seçim bizim tercihimizle alakalı ama bir tavsiyelerde bulunanların görüşü illa ki olacaktır.

Kapadokya 1 günde biterse (A planı) hazır oralara gitmişken, içinden de geçmek olsa Kayseri (B planı), Niğde düşünürsek (C planı), Konya'yı da düşünürsek (D planı) ve en önemlisi A ve C olabilir, A + B + D olabilir, Hepsi olabilir, yalnız A olabilir, ... İşte bu olabilirlere sizlerin görüşünüzü almak istiyorum.

Tahmini bütçe belirlemek için; İlk akşam Nevşehir'de, diğerlerinde nerede konaklayacağımız belli değil. Ortalama olarak kişi başı kalma ücretleri konusunda bilgilenmek istiyoruz. Hatta, şurada kalmalısınız diye telkinleriniz bile olabilir.

Ne olur gezi raporu istemeyin, o iş sanat işi, ben o konuda özürlüyüm. Ama esirci nickli İlhan hallederse o da bonus olur. :queen:
Tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşların yazılarını göreceğim inancımla, şimdiden teşekkür ediyorum.

Abi çok özür dileyerek 50 bin km üzerinde uzun yol yapmış ve çoğunluğu grup sürüşü yapmış biri olarak
haddim olmayarak söylüyorum grup sayınız 3 ü geçmesin
aranızda anlaşın en az 2 en fazla 3 motorluk gruplara ayrılın
4. kişi her zaman size işkence ediyor veya siz 4. kişi olarak diğerlerine işkence ediyorsunuz
onun dışında yanınıza alacağınız şeyler basit şeyler olsun boşu boşuna kendinize ağırlık yapmayın

Mustafa ve Tayfur kardeşlerim tavsiyeleriniz için teşekkürler,:rendeer:
Lakin bizim grup biraz farklı aramızda yabancı yok,geziye çıkacağımız ekip motorlu-motorsuz sürekli beraber olan tabiri caizse "ihtiyarlar heyeti":queen:birbirimizi iyi tanıdığımızdan ve zaten birlikte yol yaptığımızdan Allah kaza-bela vermezse İnşallah başka sorun yaşamayız.:cat:

Geçen sene tam bu zaman otomobille gidip görmüştüm oraları. Beni en etkileyen ve mutlaka görülmesi gereken yer olarak Göreme açık hava müzesi ve (yerini tam hatırlayamadım kusura bakmayın) Yeraltı Şehri idi.

Özellikle Yeraltı Şehrine inanılmaz hayran kaldım denebilir, kesinlikle görün orayı da :cat:

Kır şehir üstü gelirseniz biraz daha kısalır yol . yaklaşık olarak 15 20 km fark var diye biliyorum . Aslında kırşehir üstü gelip dönüş yolunda Aksaraydan gitmeniz sizin yararınıza olur .Hem ıhlara vadisi hemde derinkuyu yer altı şehrini dolaşmış olursunuz . Eğer söylediğiniz gibi bir günde tamamlarsanız kapadokyayı yüzeysel gezmiş olursunuz .İki gündüz bir gece kalırsanız tamamıyla rahatça dolaşabilirsiniz . Konaklama için ise Göreme ve Ürgüp haricinde çoğu yerde kalabilirsiniz . Bu iki yer oldukça turistlik olduğu için biraz tuzlu kaçabilir . Ben Avanosluyum diye demiyorum ama en uyun kalabileceğiniz yerler Avanos ve Nevşehir mezkezdir . Sizinde söylediğiniz ( söylemediğiniz) gibi Avanos biraz daha geridedir . pek tanınmamıştır . bildiğim kadarıyla kişi başı 60-90 tl arasında değişir geceliği .
Bir nebzede olsa yardımım dokunmuştur umarım :)

Mustafa ve Tayfur kardeşlerim tavsiyeleriniz için teşekkürler,:rendeer:
Lakin bizim grup biraz farklı aramızda yabancı yok,geziye çıkacağımız ekip motorlu-motorsuz sürekli beraber olan tabiri caizse "ihtiyarlar heyeti":queen:birbirimizi iyi tanıdığımızdan ve zaten birlikte yol yaptığımızdan Allah kaza-bela vermezse İnşallah başka sorun yaşamayız.:cat:

abi sorun yabancı değil zaten Sezai abi ile birlikte diğer üye olduğumuz bir sitede okumuşsundur gezi raporumu (aynı nicki kullanıyorum)
ben genelde tek çıkıyorum çok fazla grup sürüşü sonrası bu kararı aldım belli bir grupla en fazla 400 km lik bir geziye ya çıkarım yada gelenlerin kim olduğuna bağlı
ama mesele uzun yol yapmak olunca tek bir mızmız çıkıyor o da gittiğine gideceğine pişman ediyor insanı
bu tecrübeye dayanarak özellikle uzun yolda anlaşma yapıyoruz 3 kişi kardeş siz siz böyle siz siz böyle birbirinizle gelin
saat bilmem kaçta şehrin girişindeki ilk ışıklarda buluşuruz yapıyoruz

Selamlar...ben ankarada yaşayan Ürgüplü bir kardeşinizim başlığı görünce kayıtsız kalmak istemedim belki faydam olur diyerek isteğnizi cevaplamaya çalışıyım: zevkler ve renkler tartışılmaz ; ankaradan-kırıkkale-kırşehir güzergahını kullanmanızı tavsiye ederim yolu düzgün ve bölünmüş bir yoldur,iniş çıkışlı yer yer virajlı fakat motor sürücüsünü yormayan zevkli bir yol.kırşehirden sonra Nevşehir yönüne döndüğünüzde görebileceğiniz yer olarak sizi Hacıbektaş karşılamaktadır.burada Hacıbektaş-ı Veli türbesini ziyaret ediniz küçük bir yerleşim olduğu için çok zamanınızı almıycaktır.Burdan sonra Gülşehir kasabasından Nevşehir e devam ediniz Nevşehir merkezde gezebileceğiniz tarihi açıdan fazla bir yer yok.Nevşehirden Ürgüp e direk geçmenizi geceyi Ürgüpte geçirmenizi tavsiye ederim.Oteller Oğuzundabahsettiği üzere ürgüpte biraz fazla olabilir fakat ürgüp için size iki yer tavsiye edebirim fiyat ve şartlarını siz araştırırsınız Kilim otel veTurizm otelciliğin uygulama oteli var fiyat makuldür diye biliyorum.Gecesi ve gündüz ayrı güzel olan ürgüpten sabah erken saatlerde kalkarsanız (4:30 5:00 gibi yani güneş doğmadan biraz daha önce) göreme bölgesine gidip havalanan balonların eşsiz güzelliğini zevkle izleyebilirsiniz.Eğer balonlar önemli değil derseniz rotanız ürgüp-avanos-göreme-uçhisar-Nevşehir olabilir.ÜRGÜP-GÖREME-AVANOS Zaten bibirine çok yakın yerlerdir.Ürgüpte temenni tepesine ,üç güzellerde hatıra fotoğrafı çekmeye mutlaka uğramalısınız.Biraz önce saydığım 3 bölge zaten bir açık hava müzesidir ücretli kilise ve yer altı şehirleri de vardır(yeraltı şehri Derinkuyu da)bu tarihi bölgeyi Nevşehir de sonlandırıp Aksaray a geçebilirsiniz yol üzerinde ıhlaraya uğramayı unutmayın:)Bu arada sabah erken saatlerde gezmeye başlarsanız bir günde akşama kadar bölgeyi gezebilirsiniz biraz hızlı olmak kaydıyla ama rahat rahat dolaşıp tadını çıkarmak isterseniz 2 gün derim.Avanosda çömlekçileri göreme de balonları uçhisarda kaleyi görebilirsiniz.Ihlaradan sonra Aksaray ve konya ya devam edersiniz Niğde biraz ters kalır bu yerler için tabi araya sıkıştırılabilir bölgeyle ilgi merak ettiğiniz bir şey olursa irtibatlaşabiliriz şimdiden sağlıklı huzurlu yolculuklar...

powermp3;
İyi ki başlığımızı görmüş ve pas geçmemişsiniz. Çok istifade edeceğimiz kıymetli bilgilerle dolu. Teşekkür ederiz.

Selam abicim

tuz gölü tarafındaki yol daha düzgün bir yoldur.. niğdeye kadar. doğu tarafındaki yol çok dağlık ve yolları diğerine nazaran daha dağlık virajlıktır.. ( yol asvalt durumunu net bilmiyorum ) aman dikkat edin.. Çok güzel gezi olacağına eminim..

bu arada, Şereflikoçhisarlıyım.. Tabela önünde bi resim istiyorum senden :) benim için..

iyi gezmeler şimdiden..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar