Beyler motoru bu gün görmeye gittim gelmiş. Bir biniyim dedim bindim. Resimde yuvarlak içindeki vitesi tutan segment çıktı ya da takılı değildi. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı?
Sagman da yanlış olmuş doğrusu sekman olacaksegment demişim sagman olacak yanlış yazmışım. yerine yenisini taktılar. Ama motorunuza bir bakarmısınz o gösterdiğim yerde resimdeki gibi bir şey var mı?
işte resim
http://l1304.hizliresim.com/18/n/m874w.jpg
arkadaşlar bu ay phantom almayı düşünüyorum. motor konusunda pek tecrübem olduğu düşünülemez. sıfır ikinci el konusunda gidip geliyorum. ikinci ellere baktım fakat ikinci el alınırken nelere dikkat etmek gerek pekte bilmiyorum. düşük kmli 1-2 tane baktım sahibinden.com'da fakat bu işin usulu nedir ne değildir bilmediğimden sizden yardım istiyorum. siz ne tavsiye edersinizi sıfır'mı yoksa ikinci elmi? ikinci else sarıyer maslak taraflarında bulunanız varmı yeni köyde birtane buldum bana cazip geldi. adam 4000 tl'ye bırakıyor 600 km'de bir motor. tanıdığım bildiğim usta yok. direk servisemi baktırmak lazım yoksa alelade bir usta baksada olurmu?
Motorun tek sorunu pahalı olması bence. Her malın bir fiyatı vardır, ancak 4800 lira bu phantom 180'e çok fazla.
Cidden merak ediyorum. Motoru hiç görmemiş ve binip test etmemiş biri nasıl bir motoru kötüleyebiliyor? Neyse.. 2. olarak motorun 2012 model olarak piyasaya çıktıgını ve kurye olarak kullanılmadıgını düşünürsek 10000 km üzeri motor olmaması da ayrıca dogal. Ve son olarak bir motor bu kadar satılıp 2. el e düşmüyorsa motor kötü oldugu için değil alanların memnun olmasından kaynaklanmaktadır. (Bknz. Volvo...)
Bence temiz ikinci el alabilirsin. Kalan para ile kask mont alirsin. Servis heryerde var kanuninin, kontrol etririr alirsin. Bende 200 kmde kirmizi phantomu mu ikinci el aldim.
5000-6000 devirlerde sakin kullanda hem inanilmaz ekonomik, hemde titreÅimsiz. Fakat ust devirlerde titreÅim var. Kullanimi zevkli kolay dengeli. 3500- 4000 tl fiyat kategorisinde alinilirligi olan bir motosiklet. Åuanda 2250 kmdeyim. Hic piÅman olmadim.
Sagman da yanlış olmuş doğrusu sekman olacak![]()
Motorumu aldım 100 km yaptım titreşim diğer bindiğim tek silindirlere göre normal.İlk gün işe gittim ve motosiklet akşam çalışmadı. Dedik vardır bir hayır. Bıraktım orda. Sabah servise götürmek için çalıştırdım ve tek marşta çalıştı.Servise götürdüm uğraştı baktı yaptı birşeyler sorun yokmuş. Akşam ne olduysa çalışmadı.
Alarm taktırdım ve lastikleri beyaz yazı kalemiyle boyadım. Resimleri de çekince atacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------
Evetbi türlü yazamadık gitti.
Hocam hayırlı olsun. sıfır aldın sanırım. sorması ayıp anahtar teslim sana nekadara mal oldu?
Yazın mont giyemezsin, benim montum var geçen yaz motor üzerinde bikaç kere sıcaktan bayılacakmış gibi hissetiğimde mont giymeyi bıraktım, sıcaktan bayılıp kaza yapmaktansa mont giymeyip yaralanma riskini artırmayı tercih ederim :cherry: bir de ben ankaradayım mardin kimbilir nasıl sıcak olur. Ankarada bile yazın bir yokuşta kamyon arkasına falan denk gelirsen fırına girmiş gibi oluyorsun.ls2 dynasty kask aldım ama mont konusunda kararsızım.çok albenili olmasın çünkü dikkat çekmek istemiyorum ama şıklıktan da vazgeçmemek gerek. venom deri mont baktım ama korumasız olanı da alıp almamakta kararsızım. ayrıca mardin sıcağında giyebilirmiyim yazın o da soru işareti.bir sorum daha olacak. motorumun sürekli freni takılı kalıyor. sorunu bir türlü çözemedim.