Motosiklet tamamen zevk meselesi o yüzden malesef parçaları pahalı ama hondanın çoğu parçası muadili motorlardan daha ucuz ve kolay temin edilebiliyor. Kocaman arabanın lastiği 4 tanesini 600tl ye michlen taktırdım motora 2 michlen lastik 650 lira mesela o yüzden motora zevk için biniyosan parayı bayılıyosun. Commuter tarzı motorların zaten amacı ekonomi o yüzden parçaları çok ucuz ve yakıtı az olmalı üretim amaçları bu zaten çoğu iş için yani sürekli kullanıyolar o yüzden ekonomik olması şart. Ama zevk için motora binen adamlar zaten kısa sürede satıp kendine uygun tarz olarak o motoru alıyor. Parça işinde ise salim abinin verdiği örneğe bakarsak. Kullanımdan kaynaklı sarf malzemesi olarak değişen bir parça değil yani kaza anında değişen bir parça ( motorda genelde sürekli değişen parçaların ucuz olması önemlidir yani hava yağ filtresi bujiler vs vs) Kaza bu eğer o kazayı ninja250 ile yapsaydın yada ktm duke ile ozaman oturup ağlardık eminim yine en uygun hondadır. Bende size örnek vereyim salim abiye verdiğim cbfin ön jantı fabrika çıkışı yamuktu servisten arayıp değiştirdik garantiden ön jant 250tl ee buda pahalı disk balata 350tl yi buluyor ama kaza anında değişiyor o yüzden bu rakamlara takılmamak lazım.
Cbr250 250cc sınıfında en mantıklı seçimdir tekrar söylüyorum. Yağ filtresi 15tl 1.5lt yağ alıyor 20000 de buji değişiyor hava filtresi 10000kmde 1 başka gideri yok. Cbf 150 ile 2000km de 1 yağ hava filtresi değiştiriyodum bakım olarak aşağı yukarı eşitler yakıt olarak 100km de 1 lt fazla yaksın. Diğer parçalarıda diğer 250cc lerden daha ucuz. Yan büyük grenajı 54tl siyah 95tl tri color ninjanın 750 tl yanına yaklaşamaz... sym wolfun yağ filtresi 30tl gibi bu örnekler değişir.
Diğer konularda ise zaten cbf150 ile kıyaslamak çok çok yanlış olur farklı hacimlerde farklı sınıflarda motorlar. Oturuş pozisyonuda ss kategorisinde en iyisi sportouring motor sym wolf bile nekadar naked densede oturuş pozisyonu race daha yakın cbrde gidon yukarıda ayaklar daha önde. Birde kişinin karakteriyle alakalı bir konu bana milyarlar dökseler ktm nin özel motorunuda yapsalar cross motora binmem aynı şekilde bazılarına bedava verseler race makinaya binmezler buda o hesap:cat: Ben almadan önce çok hesap kitap yaptım araştırdım okudum ondan sonra salim abiyle tanışıp takas ettik ikimizde mutlu olduk

zaten bineceğin motor senin gönlüne hoş geliyosa bakınca kalbin çarpıyosa gerisi yalan üstüne binince aklına hiçbir şey gelmiyo:mrgreen: