Çift Silindirli Motorda Subap Ayarı

Arkadaşlar bilen varsa daha önceden yapan yardımcı olabilirmi çift silindirli bir 250 mct var bunlarda üst ölü noktayı nasıl bulaiblirm çiftsilindir olduğu için tek silindirlerden fark lı motorun volan kapağında t yazısında mı yapılıyor yoksa bilen varsa yardımcı olabilirmi

bujiyi söküp yerine üstüpü tıka, motoru çevir. üstüpü pıt diye firladiğinda üön bulmus olursun. ama üön bulmak tek basina yetmeyecektir. senteyi bulmalisin.

sanırım sente ayarından bahsediyorsunuz ,bujiyi söküp tornavida sokarak bulabilirsiniz ölü noktayı

[YT]qZxB7sUG_O4[/YT]

Sıralı çift silindir motorlarda subap ayarı;
Değerler MCT'ninki ile aynıdır.

[YT]qZxB7sUG_O4[/YT]

Sıralı çift silindir motorlarda subap ayarı;
Değerler MCT'ninki ile aynıdır.
hepinize çok teşekkür ederim galiba aradığım bu Yan Volanda T işareti var orada yapılması gerektiğini biliyodum ama ayar yapınca motordan subap sesi gelmeye başladı şimdi önce 1 silindire yapıp sonra öbürüün ölü noktaya alıp öylemi yapmam lazım yani ikisi aynı anda ölü noktada olmuyormu
diğer arkadaşlara sorum tornavida en yukarı geldiğinde ölü noktamı oluyor
Bide aynı olduğuna eminmisniz biyerde mct nin 0.08emme egzos 0.10 yazıyordu bu farklı

her silindirin sentesini ayri bulman lazim. biri uondeyken digeri aonde yada yaklasmis olmali. tornavida yukari dogru hareket etmeyi durdurdugu anda sende motoru cevirmeyi birakmalisin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

hayir. piston her uondeiken sentede olmaz. motoru cevirirken tornavidayla beraber subaplari da takip et. tornavida en yukarda subaplar basili olmadigi an sentedir. uygun sentil kalinligini secerek aradan tatlisert gececek sekilde ayarini yaparsin.

Video'da çok güzel anlatılmış.Bir daha daha izle.Volant'taki T'den sonra egzantrik üzerinde (tırnak)ok işareti hangi silindirin üst ölü noktada olduğuna dair ip ucu verir.ü.ö.n olan pistonun subap ayarını yaparsın.Sonra volant'ı tam bir tur çevirdikten T'ye getir ok işareti aksi yönü yani diğer pistonun ü.ö.n oldugunu işaret eder.Onu ayarlarsın.Sentil çakısı gerekecektir.

senın motorun cıft sılındır oldugundan once bırı sonra dıerı ayar yapılır,
şöyleki,
sılındırının biri emiş yaparken dieri eksozdan çıış verir,
en üs külbürtör kapağını aç,
alternatör kapağının kenarındaki demir 1 TL 'den biraz büyük olan kapağıda aç,
oradan içerine bak ve içerideki anahtar kaç lokma oluyor ise yerleştir,(sanıyorum 14 numara uzun lokma)
yavaş yavaş çevirmeye başla,
eksantrik dişlisi üzerinde 2 adet 10 numaa anahtarlık vıda olmalı,
bunların biri sağa dieri sola bakacak şekilde ayarla,
bu sırada eksantrik mili üzerindei subaplara basan miller üzerinde subap piyanolarını hareket etiren çıkıntılar vardır,
onların 2 tanesi üstte (subaplara basar) iki tanesi altta (subap ayarı yapılacak olanlar) görülür,
bu esnada önce bir silindir sonra dier silindir subap ayarı yapılır,,,

Kolay gelsin.

herkese teşekkürler videodanda sizin dediklerinizdende anladığım kadarıyla önce t ye alıp birisine yapıyorum ondan sonra tekrar t ye alıp diğer silindire alıyorum doğrumu acaba ? bugün ben ikisinide aynı anda yaptım ondan olmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar