ovvraytttt.. Lanet statör başıma iş açmasın allahım süphaneke dinimiz amin!!! 
arabadan takviye ilede çalışmıyorsa arıza akude degildir marş motorundadır bakmak lazımöncelikle cevapladığın için teşekkür ederim.. Lakin motor çalışırken kontrol et derken?motor çalışmıyorki.. bekleyince ilk marşta gıv gıv ediyor.. sonraki marşlarda akünün arka kısmındaki sigorta kutularından yada oralardan bir yerden tak tak tak diye ses geliyor
nasıl anlattım ama
![]()
motoru calıstıramıyorum bir türlü yani..
l:
l:
Aga tek kelime ile cevap vereyim.. ADAM EDECEĞİM ONU!!!şaka bir yana satarsam daha iyi birşey alamam şu anda.. Maddi durumlardan dolayı... Hatta satarsam direncimi kırıp motor alamam uzun bir süre.. Bundan dolayı satmıyorum.. Ama en önemli faktör MOTORUMU SEVİYORUM.. Onunda beni sevmesini istiyorum
![]()
Evet aku sarj ettim.. Tik dedi calisti.. Korktugumda buydu zaten.. Jikleyi actim calisirken sarji olcum diye ama yok sarj olmuyor alet.. Simdi sikinti su.. Alternatormu sorunlu yoksa konjektor mu?
Valla hocam motoru satim satmasina da.. Burdaki herkes bu sorunlari yasamis daha once.. O yuzden cok koymuyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------
shibumi nin (bu arada en sevdigim trevanian kitabidir) tavsiyesi uzerine alternatoru olcmek icin guc bela yan kapagi actim.. Alternator soketlerinde sikinti yoktu lakin!!!
Soketinnkarsiligi olan 3 kablodan birinin kopuk oldugunu farkettim.. Konjektore giren karsiligini bulup guzelce birlestirdim.. Ve sonuc ; sarj edilen bir aku ve saglikli calisan bir motor![]()
Motorumu seviyorum, sizi seviyorum hatta yurekce seni bile seviyorumhadi ben gazlamaya gidiyorum.. Gorusuruz..
Valla kadir motoru bugün çalıştırmadım hiç.. Çok istesemde binmedim bakalım bir iki gün yatsın sonra tekrar ölçeceğim akünün durumunu.. Bununla birlikte yeni bir statör ve konjektör için kolları sıvadım![]()
Aslında kafamda motordan bir ay kadar ayrı kalıp kritik parçaları komple yenisi ile değiştirmeyi düşünüyorum.. Ama motorun esas ihtiyacı olan yeni bir elektrik sistemi sanki.. Yeni kablolar, yeni ateşleme sistemi..vbbakalım zamanla halledeceğim umarım
![]()
Hocam ne yazim bilemedim
Konjektör sorunsalı devam ediyor.. Yerim dar kıpırdayamıyorum bir yere.. Yurt dışındaki bir iki arkadasa haber saldım konjektörü yurt dışından getirteceğim.. Sonra şu karbüratör için gene açmak gerekecek zira çiğ benzin kokusunu hala alıyorum.. Sanırsam şamandıra siparişi vermem lazım değiştirsem iyi olacak..
Önümüzdeki ay Avon Storm Grip II ön arka lastik alıyorum.motoru mat fümeye kaplatacaktım lakin şimdilik vazgeçtim tokurun rengi hoşuma gitmeye başladı
![]()