hocam senden yazdıklarınla alakalı bir bilgi isteriz
ömer bey teşekkür ederim
sıfırdan işe başlayacaklar için de masraflar ile az çok bilgi vereyim güncel olsun
1-motosiklet spormoto dan 5500 avro ve nakit alındı indirim söz konusu değil baştan söyleyeyim yapmıyorlar
2-ehliyet masraflarım A2 fark aldım ve avcılar için en uygun bulabildiğim 6 kurs sonrasında fiyat toplamda harçlar ve kart parası da dahil 500tl+110,8tl+101tl
3-sigorta ruhsat plaka işlemleri: 274 tl axa sigorta , 155,5tl tescil trafik falan, 11,25tl ek-1 belgeleri, 12 tl plaka... "eğer mağazaya bırakırsanız 600tl üzeri tutuyor bu masraflar"
4-eğitim: spormotodan motorumu aldığım için "temel eğitim" ini gis akademiden ücretsiz veriyorlar randevu ayarlanıyor size uygun ve en yakın tarih seçiliyor eğitmenler tarafından piyasada bisürü okul var fiyatlar 250 tl ve 500 tl arasında değişiyor hepsinin kendine özgü programı var seçmesi zor aralarından "bence eğitimi gözardı etmemek lazım"
5-giyim konusuna gelirsek çok tartışmalı ve çeşitli tercihlerin olduğu kısım benim tercihim ve seçimlerim: kevlar ya da cordura kot pantalon korumalar ile 200-500tl arası değişen fiyatlarda piyasada ben bi abiden giymediği bmw city 2 denim marka kotunu korumaları ile aldım ucuza geldi baya

, kask fullface olmalı diye düşünüyorum motor ile uyumlu kask bulmak biraz zor ama seçenekler ve işlevsellikler aşağı yukarı sizi zaten 500 tl nin üzerine sürüklüyor ama yine ktm nin kaskları da fena değil bir gözatın derim, eldiven konusuna gelirsek ben ktm markalı bi eldiven kullanıcam aşağı yukarı 150 tl üzeri bir para ayırmalısınız diye düşünüyorum, mont olarak daha öncesinde motomax tan aldığım goretex tekstil montu kullanıcam dane marka 289tl ye almıştım şimdi yeni gelen serileri en az 499 tl den başlıyor, deri mont çok istiyorum ama dainese markasından başka giymem sanırım onlar da zaten bilindiği üzere 1000 tl üzerinde, ayakkabı konusu beni düşündürüyor karar veremedim daha ama bot sağlıklı olacaktır sanırım fiyatları araştıramadım henüz... fakat giyim olarak mont biraz ön planda benim için ileride kesin yazlık ve deri mont alacağım hepsinden olmalı diye düşünüyorum.. kevlar kotlar bizim motorlar için biçilmiş kaftan sanırım dizlik takmak ayrıca bi tercih olabilir tabi yapanlar çok..
çok uzatmadan bu konular belki de konuşuldu çokça ama 8 ay süren araştırmalar sonucunda seçtiğim bu marka için giyimi önemsiyorum duruş tarz güvenlik hepsi bir arada ideal olması gerektiğini düşünüyorum ve bu konu altındaki tüm kullanıcıların görüşleri bizim için önemli ama aslında giyim için önerebilecekleri daha da önemli çünkü tüm mevsimleri görmüş ve idealini bulmuş birileri olacaktır?