soğuk havalarda debriyaj sıyırması ??

kanuni elite 100 var yarı otamatık vites motor soğuk havalarda debriyaj sıyırıyor motor ısınınca sıyırma geciyor 4 tane balatanın olduğu debriyaj kısmı komple set halinde değişti onun yanında duran bi debriyajla ilgili parca daha var sanırsam baskı balatası onuda komple set halinde değiştirmiştim acaba bu sorun ondan dolayı olabilir mibu parcada ne gibi bı sıkıntı olabilir ? bu motor soğuk soğuk olunca debriyaj sıyırma olayı nasıl düzeltilir yardımcı olan herkeze çok teşekkür ederim

Kavramaya baktırdın mı ?
kavrama ses gelmesinden dolayı değişti nolduysa kavrama değişince oldu zaten sürekli sıyırmaya başladı debriyaj balataları değişti fln kavrama yeni diye ustalar o tarafa bakmadı bile neden soğuk havada yapıyor onu anlamadım ne alakası vardır soğukla çözemedim gitti

yağını değiştirdinmi
usta demişti magnetec gibi yağlar yani yapışıp kaldığı için sıyırma yapar diye ısınıncada akışkan oluyor sıyırma geçiyor.
çünkü arabalardaki gibi şanzıman ayrı değil yağlı şanzıman olduğu için motorlarda bu sebeptende yapabilir.

yağını değiştirdinmi
usta demişti magnetec gibi yağlar yani yapışıp kaldığı için sıyırma yapar diye ısınıncada akışkan oluyor sıyırma geçiyor.
çünkü arabalardaki gibi şanzıman ayrı değil yağlı şanzıman olduğu için motorlarda bu sebeptende yapabilir.
bu sebep o kadar etkilermi :/ yağı yeni değiştirdim castrol magmatec 10/40 yah koydum önceki yağdada vardı ama sıyırma oranı içini açtırdıktan sonra debriyaj aksamının orlardaki parçaları söktürdükten sonra onları bezınle iyice temizleyip öyle taksak sorun süzelirmi acaba ? cvbınız için çok teşekkürler

yağın katı kalıyo ve devriyajı kaydırıyo 100 cc minicik silindirli motora 20-50 yag falan koyduysan bunlar normal ince yag koy düzelir.k.g

yağın katı kalıyo ve devriyajı kaydırıyo 100 cc minicik silindirli motora 20-50 yag falan koyduysan bunlar normal ince yag koy düzelir.k.g
10-40 yağ kullanıyorum bundan önce içinde olan yağ varkende sıyırıyordu şimdi tekrar 10-40 castrol koydum yine sıyırıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar